小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

''gorgeous'' daily

向下 
前往頁面 : 上一頁  1 ... 6, 7, 8 ... 15 ... 23  下一步
發表人內容
gorgeous
L碼美人
L碼美人

文章總數 : 551
年齡 : 32
注冊日期 : 2008-11-08

''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty
發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周二 12月 15, 2009 8:07 am

終於跳過左平台期喇....今朝輕返2磅.... Very Happy
唉..個人又唔舒服,日訓夜訓,邊有時間食野..... Laughing

早:1條朱古力香橙味SOYJOY
午:半盒蠔油菜心
晚:/
ADD:1鮮茄焗雞扒意粉,2球士多啤利+鮮芒果味PAPAGALO雪糕

個條SOYJOY符合預期,不過不失啦....都算好味既...不過有D濃濃地既味....唔知點解....

今日唔知係咪病傻左,自己要幾點出門口返學都唔記得左...要諗返一陣先記得喎 Shocked

今日真係好攰,攰到而家好想嘔...贂左醫生,佢話我氣管發炎喎.....唉...
食左D藥個人WINGWING地...希望快D好返啦...
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty
發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周三 12月 16, 2009 9:47 am

體重不變.

早:1盒淘大蝦餃(~190KRAL)
午3:30:腿蛋包
晚:1個美心焗豬扒飯(食剩少少),1熱檸茶
ADD:400ML人蔘水

唉...今朝起身野都講唔到...講真!
死啦...咁我聽日點去澳門呀..............
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周五 12月 18, 2009 2:21 pm

早:1大蕉
午:1SOYJOY士多啤利味,8伯伴韓式海鮮炒飯
晚:生菜,芽菜,豬肉,合桃酥,西瓜,龍蝦E麵,西芹,少許魚,炸子雞,燉湯
ADD:幾條芝士薯條

gorgeous 在 周一 7月 12, 2010 11:54 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周五 12月 18, 2009 2:26 pm

早:/
午:火腿波蘿包
晚:1/3個蝦保包,2隻雞翼,~1盒中薯條
ADD:2粒繽紛樂,2塊豬肉乾,~300卡零食

gorgeous 在 周一 7月 12, 2010 11:55 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周六 12月 19, 2009 11:56 am

體重130磅.輕左1磅.

午:1吞拿魚生菜三文冶
晚:~1碗蔬菜,3-4件X燒,1件雞肉,幾口桂花魚
ADD:2粒紅豆湯丸

gorgeous 在 周一 7月 12, 2010 11:55 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周日 12月 20, 2009 1:42 pm

哈哈哈,超開心呀..
輕左2磅喎!!!!!!!!!!!!!
而家既我,終於踏入128磅...
係我以前好期望可以到既磅數....
終於都到左喇.... I love you

但128磅都仲係好肥啦梗係...
仲要減多起碼30磅呀!!!!!

午:1豬肉乾,1個芝士火腿包
晚:~1碗菜心,~3粒芝心丸,~3粒魚旦,1/2粒牛丸,~3隻花甲,2件魚,2件牛肉
ADD:1煎餃子,1杯糖水(好甜 pale )

功課!功課!有冇咁煩呀????!!!!!!!

唉..成日都好唔舒服,又暈,又想嘔,又肚痛,但又去唔到廁所...
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周二 12月 22, 2009 3:53 pm

唉..好耐都冇試過病得咁辛苦喇...
痛痛痛!!!!嘔嘔嘔!!!暈暈暈!!!!
仲要個隻痛係唔識停,
痛到我叫哂救命!
食野又會痛...

但我都有返學,
痛到我死死下....

之後,就夜晚落街打支針,
先好返少少,
但打完支針又覺好暈喎!
跟住個醫生幫我量血壓,
血壓低囉...要我做運動,
都好既,當減肥,又唔使自己郁D又暈....

130磅

早:1/2碗皮蛋瘦肉粥
午:1X燒包
晚:1個雪芳蛋糕,少許白粥
ADD:1芝士3文冶
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周二 12月 22, 2009 3:56 pm

128磅.

今日都係冇返學,雖然今日好返少少,但都驚返到學又黎料....

午:1/2碗瑤柱粥
晚:1包日版42g蕃茄百力滋(200kral),1腐竹白果糖水
ADD:1椰子糖,1kinder朱古力,1細合桃酥

救命!D胃藥水難食到嘔,
一諗起又見頭暈喇...

而家屋企得我一丁,
唔好暈呀大佬!
真係瓜左都冇人知呀!!!

但又好想行街喎....
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周三 12月 23, 2009 12:06 pm

128磅

午:1/2蝦堡包,2隻雞翼,1中薯條
晚:4-5件炸由魚,~3件炸大蝦,少許魚,1/2飯,4粒蝦餃,2粒干蒸牛肉,1碗楊支甘露,~4隻雞尖,1細口沙冰
ADD:1豬肉乾,2粒KINDER,2粒繽紛樂,1串雞腎

唉!近來冇哂胃口,見今日好返少少,就獎勵下自己食下M記啦...

好內疚呀..因為請左2日假,冇返學....唉!D野開始有D追唔上喇,
但自己又唔肯去溫書,D野積積埋埋好鬼多....
唉!!!!!!!!!!

食得太多炸野喇...
但呢排身體唔好,
都係食返多D野好...
命仔重要D.......

但今日食得太放縱喇,係咁食油膩野..NONONO!
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周四 12月 24, 2009 7:28 am

平安夜都要補課,補習......

唉...而家又去返130磅...都唔知係水腫定係咩喇...
之前減肥,減左幾個月,就算食返多左,都唔見會重返,
但而家食多少少,一彈又彈走左2磅...
成日係130,132,128磅之間...
唔好玩我啦....

早:1細合姚酥
午:1碗米粉,1/2貢丸,1/2粒牛丸,2魚旦
晚:1/4碗飯,少許蝦仁炒蛋,1豬肉,少許魚,1/2apple
ADD:~300卡薯片,3粒KINDER,2粒繽紛樂,1塊豬肉乾,5件紫菜肉鬆卷
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周五 12月 25, 2009 11:59 am

128磅

早:1/2碗通粉,丸,腸
午:1螺肉,1件8爪魚,1鰻魚,2件細3文魚,1碗九州拉麵(1肉,菜,日式XX),2薯條,2舊西多士
晚:3麥樂雞,1/2蝦堡包,1隻雞翼,1中薯條,1/2曲奇麥旋風
ADD:7粒KINDER,2繽紛樂

雖然返到12幾磅姐,但都唔使咁狼死呀?!

死...聽日一定去返130磅...
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周六 12月 26, 2009 11:46 am

128磅

琴日食咁多肥膩野,都未重返...真係好彩.....

早:1蘋果
午:2件吞拿魚三文冶
晚:2花甲,~2碗生菜菜心,2件魚肉,1雲吞,~十幾粒提子
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周日 12月 27, 2009 12:07 pm

頂!又KEEP住係128磅,唔上唔落呀???!!!!

午:瑞士汁豬柳飯(~5件肉,3/5個飯),~1/2碗焗蕃茄飯,幾口咖哩汁+1/2薯仔
晚:~1碗椰菜,少許魚肉蝦米,~10粒提子
ADD:~170卡薯片

今日食野真係....好似前世未試過撈汁食飯咁....

呢排夜晚晚先上YOUTUBE睇黃子華,成2點幾先訓,攪到而家好鬼攰...
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周一 12月 28, 2009 4:05 pm

128磅

午:1/1/2條牛肉腸,2沙律海鮮卷,1牛肉,1菜肉包,1碗仔米線,1舊X燒
晚:少許飯,~1碗菜心,少許魚,1/2粒牛肉,少許肉餅
ADD:1菜肉包,2件紫菜肉鬆卷,2PAPAGALO雪糕連餅(橙酒朱古力,蜜桃)(食剩1/5),~150卡蟹餅

gorgeous 在 周二 12月 29, 2009 4:46 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周二 12月 29, 2009 4:45 pm

真係日日打128磅打到厭喇!!!!

午:1碗拉麵+1雲吞+~3粒丸
晚:1碗菜心+冬瓜,少許X燒,少許魚
ADD:2件8爪魚,1細鏝魚SUSHI,6粒萬樂糖,~100卡蟹餅,1盒鈣思寶原味豆奶,~5件X燒,1西餅,2碗腐竹白果意米糖水+1雞蛋,~400卡零食
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周三 12月 30, 2009 2:00 pm

128磅.
琴晚臨訓前,食左3包中薯片 Mad 都好彩未肥返... Very Happy
同埋琴日又食左咁多零食,又食雞蛋,又食糖水,又食SUSHI,又食拉麵.... Laughing

午:2蝦餃,1牛肉,1/2條蝦腸,3/8雞球大包,1鳳爪,1炸雲吞
晚:2件京都豬扒,幾條芥'難',1碗碗仔雞肉9菜湯,幾粒腰果,2粒肉丁,3-4條西芹,1塊齊鮑魚,1/2碗飯,幾條生菜
ADD:3粒萬樂珠,咖哩3魚旦1牛柏業2魷魚1蘿蔔,1/2杯芒果椰汁西米冰,1/2香酥餅,PAPPAGALLO1/2'樽'子+雪呢拿曲奇雪糕
臨訓:1螺肉SUSHI,1件串燒雞肉

哈哈!今日好開心呀!!!!!!食左咁多野....
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周四 12月 31, 2009 11:22 am

130磅,正常.因為我朝朝都要去廁所放低D野,但仲未去廁所...

早:1中型大蕉
午:1個串燒雞凍檬(2串雞,食剩~1細碗麵)
晚:1碗生菜,1件手打魚肉,2件魚,2粒蟹心丸,1粒魚旦,1水餃
ADD:4件紫菜肉鬆卷,幾粒萬樂珠
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周五 1月 01, 2010 12:16 am

新年喇!!!2010....唔會再打2009喇...
今年,我冇出到去玩呀..
仲係過緊D好DRY既生活!
不過唔緊要既...我唔會強求...

希望自己學業進步(但我4號要考試都仲未溫書喎!!)
瘦身成功
身體健康.......
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周五 1月 01, 2010 5:25 pm

1/1/10

今日磅重,一時又128磅,一時又130磅..到底幾多磅?! Question
認真少少好冇?? Exclamation

午:1個芝士肉醬意粉+2舊腸仔,1件牛腩,1件蟹子,1件3文魚,1件加州SUSHI
晚:~1碗椰菜花,1碗魚肉粉絲蝦米湯(冇渣),2件雞
ADD:1/2LAYS筒裝燒烤薯片,1/5洋蔥味,2粒萬樂珠,2口撈麵,1/2包沙律味蝦條,1支美綠甜筒(17XKRAL),少許燒烤味薯片

而家食野冇咁節制,食多左野,又肥返少少......
要節制D喇,要係6月前瘦到100磅左右呀!!
姐係要1個月瘦5磅!!!

gorgeous 在 周一 7月 12, 2010 11:57 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周六 1月 02, 2010 11:10 am

2/1/10

130磅呀!!!!!我好難先逃脫到3字既魔掌架!!!!
鬼叫自己呢排臨訓前食肥膩野咩,琴晚要食支甜筒同薯片薯條先訓!!!!!

早:1碗米線,2粒魚旦,1/2粒墨丸,1件魚肉
午:1吞拿魚包
晚:1/1/2碗糯米飯,~1碗仔肉絲少麵,1/2件奶油多,1/3杯熱檸茶,1朱古力鬆飯雪糕
ADD:~10粒細粒朱古力,1/10筒LAYS薯片,1粒萬樂珠,~200卡蝦條
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周日 1月 03, 2010 1:08 pm

3/1/10

130磅,應該係話好好彩,因為琴晚臨訓前又食蝦條喇!!!!!
點解自制能力咁差架??又唔忍口,又唔溫書,
聽日要考ACC!!仲有2課連PASSPAPER都未做呀!!!!!!
仲有5課未溫呀!!!!你想點?!

午:1個焗雞扒炒飯(1塊扒,~2碗飯 Shocked Shocked 真係冇諗過自己可以食哂!!),1條粗薯條
晚:1碗糯米飯,3件雞肉,~1碗椰菜花
ADD:~4盒明冶迷你朱古力(~300KRAL),200KRAL蝦條,2粒萬樂珠

1:00AM:今日都幾好啦,玩電腦去到3點就去溫書,溫到而家深夜1點....
雖然期間我食左1個鍾飯,又睇下電視~1個鍾,玩下其他野...但都好好好好好..架喇..
因為我日日都冇溫書......講起真係幾慚愧....
雖然我而家仲要做多條數先訓覺,但我都上黎打埋日記,記低今日食左D咩先得架嘛!!!
減肥都好重要,但!!!!!我今日自溫書自食朱古力囉!!!痴左線咁食....又衰左!!!
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周一 1月 04, 2010 7:23 am

4/1/10

磅左好似輕返少少,真係少少,支針冇踏正130磅...YA!

早:2件鳳凰卷
午:2蝦餃,1X燒包,1/2雞球大包,1牛肉
晚:1/2杯橙汁,一片燒羊肉皮,2件芝士炸蝦SUSHI,2件軟殼蟹SUSHI,幾件脆瓜,~6件炸'由'魚酥,~4件炸豬扒,少許蝦仁炒蛋,1/3碗紅豆沙,1/2個西柚
ADD:1/4個1磅CREAM芒果蛋糕

訓得個4個鍾左右,而家對眼好澀呀....!!

00:00:心情突然間好低落...今日又冇溫書,聽日要考UE,好似死梗咁,但我唔知點溫好...
屋企人突然叫我去溫書...心情更加差...
我不鍾意人地監督我,我有我自己個套,你叫我溫,我更加唔想溫!
唔好再同我講你朋友既仔女有幾叻,我會自卑!你到底有咩用意呢?!

或者係個人唔夠訓,情緒先咁唔穩定...唉!我去訓喇...
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周二 1月 05, 2010 9:24 am

5/1/10

體重同昨日一樣.

9:20AM:訓醒既心情都係麻麻地...聽日又要考難科,又未溫書,一諗起就頭痛...

早:~1/2碗米線+通粉
午:2件煎蘿蔔糕
晚:2塊洋蔥雞扒,1份炸薯條,幾口白湯,1熱檸茶,PAPPAGALLO'樽'子+朱古力味雪糕
ADD:2件木瓜

5:00PM:心情好差好差!!!!好想喊!

6:00PM:就比我任性一次,考試前出去透氣,我知,我未溫書嘛!
我知,會唔合格!我知,我可能會後悔!我知,考完出黎可能會更加唔開心!
我仲知自己太情緒化!!!!太在意自己既心情!我知,個COST好大!但我真係好想好想發洩下呀......
我知道係錯架...但.....我控制唔到 Crying or Very sad

11:00PM:出左去,吹下水,透下氣,心情已經好左.
心靈既安慰都係好梗要,今日出去,盡情講盡情呻...盡情笑...
冇將考試放上心度...
心情呀,心情...我為你付出左咁多,比我好過D好冇先?

gorgeous 在 周三 1月 06, 2010 7:22 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周三 1月 06, 2010 7:22 am

6/1/10

點解會肥返1磅架?我冇諗過會跳返上13幾個D位架...
我真係要節制下喇...

午:1牛肉,1/1/2牛肉腸粉,1粒雲吞,1個雞包仔,3件紫菜肉鬆卷
晚:1粒雲吞,~1碗魚,~1碗菜心,1件花枝丸,~1碗木瓜
ADD:1粒萬樂珠,200KRAL零食
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 7 Empty周四 1月 07, 2010 9:20 am

7/1/10

131磅

午:1碗3件牛腩4粒咖哩魚旦粗麵
晚:2/3個大合桃酥
ADD:~300KRAL蝦條
回頂端 向下

''gorgeous'' daily
回頂端 
7頁(共23頁)前往頁面 : 上一頁  1 ... 6, 7, 8 ... 15 ... 23  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: