小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

月巴里予 變身 青見里予*

向下 
發表人內容
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

文章總數 : 62
注冊日期 : 2008-11-02

月巴里予 變身 青見里予* Empty
發表主題: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周三 11月 26, 2008 12:11 am

25*11, 2008

小貓子開返之後我開左account後就冇再出現過了"
大家重記唔記得13* arrr????

入返正題la, 既然呢度開返咁我都要繼續減肥la I love you
呢幾個月生活都OK, 好多野又變了又變
同Oscar分手因為又同返C仔1齊,,好多時 對你最好果個都未必係你最愛果個
我最後揀左我愛的人*

而家仍然係112磅*
要努力減肥接jobs arrr Wink

breakfast: 9am
Dark Cherry Monca (grande size)

lunch: 1:15pm
菜肉雲吞年糕 (3粒雲吞+大半碗湯年糕)

tea: 5pm
消化餅 x 2

dinner: 8:30pm
飯半碗, 湯1大碗+豆腐班腩煲少少+西蘭花花枝片*

我諗我今日食既野都尚算健康la

clown clown clown clown clown clown clown clown clown

經濟唔好但我shoppin時都係繼續發癲"
琴晚入I.T行左1個圈.. . 又放低左幾千蚊
今日嚮CWB行1行..咁又千幾蚊!! !
女人錢真係好易呃, ,,打算聽日去pedder red買埋對high heels Laughing
當獎勵自己加人工啦! cat
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周六 11月 29, 2008 2:00 pm

29NOV2008

還是比較喜歡冷冷的天氣, 感到有人抱著會很sweet*
可是抱我的人在那裡????
hahahahahaa, 還是回家抱著鄧豆豆1起sleep la!

yesterday公司發生了1件令我很嬲怒的事
也引起民憤..我跟另外2位同事是受害者, 真慘!
如果你唔鐘意可以快d炒左我,,我黎賺錢買花戴ga ja
唔洗做都唔憂ga, 唔好煩我啦唔該哂!!!

收工wiv同事訴訴苦, 大家身同感受
傾完好好多了,,,呢條白痴台灣佬睇住黎la, 你睇我點玩謝你 Evil or Very Mad

wiv C仔去CWB行行街, 又買了dior j'adore
其實我已經有很多支
月巴里予 變身 青見里予* N638087232_1645778_8423

今天5am起身, 因為有notice at 6am
burberry girl面世 Very Happy Very Happy Very Happy
但早上很冷..又不得不起床, 但很充實!!!!
now is juz almost 2pm但我已經完成了我的job n yoga classes了!!!!

will sleep awhile (if i can) then go 2 hotpot wiv fds n join my Chris 2 see da sky

today:

breakfast:
雪米滋2粒 sunny

lunch: /

28NOV2008

dark cherry mocca

lunch: 1:15pm
溫泉蛋叉燒拉麵 (2/3碗)+熱奶茶

dinner: 8pm
熱豆漿1碗+瓷飯1舊
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周四 12月 04, 2008 11:28 pm

4*12, 2008

我都係要努力減肥先得"
而家又唔係肥, 但又冇瘦過囉!
呢個winter真係要減1減
清1清腸胃都要la..因為而家好少食菜同生果
13*要決心食多D呢D生果蔬菜先得 tongue

食埋今日,,聽日開始咩都要戒
因為我下星期有jobs排緊隊黎,,而且我19th start my annual leave
到時我d jobs........... I love you Suspect 總之就忙過正常返工既日子la

albino 今日繼續train緊新同事..
唔知點解公司樣樣野都係我做..
e-banking係我, trouble cases又係我, trainer又係我!!!!!!
唉,,,,算了!

而家唔知做咩朝早都冇胃口食野..
要3餐正常先得喇,,

breakfast : 9am
strawberry yogart

lunch : 1:15pm
chicken combo = (雞肉burger半個 fries)
coke light 1/2cup

tea :
4粒燒賣

dinner : 8pm
雞翼烏冬 雪梨茶1杯
提子rum酒ice cream
I love you
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周二 1月 06, 2009 1:27 am

6*1,,2009

總是令人迷迷地的!

x'mas完了.. .
birthday過了.. .
2008年都完了.. .

2009年,,願望是開開心心 身體健康*

不停的party有時令人很累 ,,
回歸了yoga生活..還是作1個yogi比較適合我 (呢個moment)
算了..太多要出席之party都講唔哂 tongue

返工又係咁樣,,,時間都過得幾快
等出double pay..

月巴里予 變身 青見里予* 1_140487154m月巴里予 變身 青見里予* 1_415843488m

月巴里予 變身 青見里予* A638087232_1769932_2347月巴里予 變身 青見里予* A638087232_1744456_600
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周二 2月 17, 2009 8:39 pm

17*2

月巴里予 變身 青見里予* N638087232_2024381_1143

我講既減肥計劃最後係冇實行過...
冇肥都偷笑啦!

講講呢排,,我既食物敏感又返黎同我Say Hello*
某個星期日我同C仔嚮屋企自己煮england breakfast
食完就出事了..
果塊錯人不淺既麥包, 令我敏感
睇2次醫生都唔掂搞到入左養和
以後要記住唔可以食呀..(我唔食得大家買黎食, 證明係好野黎ga)

不過而家我仍然冇戒口..繼續密密食
返屋企咁耐我把口都未停過
要諗d計control下自己

breakfast:
餐蛋治1份

lunch:
麻婆豆腐餅半碗+凍檸茶

tea:
橡皮糖1條

dinner:
白灼雞肉生菜1碟+紫菜+snyders粒粒少少
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周四 3月 12, 2009 9:04 pm

12*3, 2009

im damn tired recently..so suck feelin
wt da fuxkin hell.

我要休息 我要休息 我要真正的休息

正跟男朋友冷戰, he always busy and me too
難道不能平心靜氣1點嗎?
大家是不是1定要爭吵過在能平靜下來
但那個時候大家都已經受了傷..
我只想以1個比較好的方法去解決問題
actually our problem is not a problem
只是大家不肯讓步罷了.

今晚本來要參加Adidas Original 60 years celebration party
but the location is too far away..
house party很吸引..但1am前必定走不了
於是我又放飛機了,,,這是我最拿手的事
adidas有party又點少得我family..我去左即係冇得玩
要陪family social ..suck!!!!!

tonight will goin to party (again)..lots of partiessss recently
welcome..farewell..birthday..weddin................
glad to see some frds back but dont wanna see my best frds go to JP
miss you guys already..love to party hard with my beloved frds

老實說..近期跟男朋友冷戰也不錯
他不會阻止我所有活動 (唔講大家可能唔知13*既男朋友係經常唔俾我去party的)
特別是我的活動排到下個月了..
love who loves you..
不過我諗自己真係好衰..永遠都有d煩惱係衝緊出黎搵我而我又唔識handle的*

努力keep fit la 13*,,,,
next week need to go Seoul for work
im goin 2 join my dear italianssss to party hard in seoul***
點解我d朋友走得咁散?????

albino i want all my friends back in HONG KONG!!!!!!
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周四 3月 19, 2009 12:15 am

18*3, 2009

跟C仔*和好如初了.. .
事緣上星期佢病左, 跟住星期6我帶埋鄧豆豆去探佢
我都有做d功課ga, 買定感冒茶去 Cool
然後佢同鄧豆豆1齊訓晏覺, 我就自己去買餸煲粥俾佢食
做足100分housewife tum返個衰佬
結果當然好好la..佢又冇事la
其實我發覺佢嬲係因為我唔得閒陪佢ja ma
男人都好易tum既jei.. Very Happy
但tum完C仔自己病左,,,,, I love you 不過唔緊要*佢冇事就得ga la!!!!

呢個星期都過得勁快, 太好了!!!
星期2頂唔順走左去睇醫生..食藥都食到我驚
過左年之後1直都好黑仔, 快d過去la唔該"

我既減肥計劃又開始左la
其實都唔係自願的, 係被逼keep fit
不過有人push下先會有用, 如果唔係好難成功
加上病1病, 希望可以回落少少..唔好咁好肉地得唔得呀???

牛角包1/2個

lunch: 1:30pm
羅宋湯2啖
黑椒雞扒半塊+意粉少少
凍檸茶1/2杯

tea: 4:30pm
牛角包1/2個

dinner: 7:45pm
豬頸肉芝士麵+紅豆冰1/2杯

我諗唔食牛角包會好d, 因為好肥!
dinner唔好食芝士麵la..不過總係覺得病左係食咩都得 pirat
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周六 4月 11, 2009 7:31 pm

11*4, 2009

food allergy令人生活很受阻"
大部份食物都不能入口, 只有看別人吃的份兒 Crying or Very sad

唔知大家知唔知13*對bran過敏, 但我估唔到上星期食個donut都唔得
平時食都冇問題..
不過呢間野都係第1次食, 以後唔幫襯啦!
1食完就敏感到..真係阿媽都唔認得 Sad
結果... .養和急症室見啦! !!

食左1星期瑤柱白粥..
真係食幾多都唔飽, 飽左都好快肚餓果隻啦!
琴晚同C仔睇戲去食Shakey pizza係最full既1餐
即係成個星期第1餐固體食物..亦係第1餐飽飯*
食完飯去左睇《新宿事件》..都okay好睇woo

講返減肥, 過左成個星期狼食白粥既生活
d腸胃又真係幾好, 因為我食唔飽就會食生果 (因為我只可以食呢d野)
面色都好似幾好..幾紅潤咁la
不過我要byebye congee day..
快d好返 快d好返 快d好返laaaa唔該..

月巴里予 變身 青見里予* 2888_90935812232_638087232_2249778_8156655_n
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周二 4月 28, 2009 12:49 am

27*4, 2009

我發覺自己真係好鬼勁, 1句冇胃口就真係咩都食唔落
上星期5同C仔*去勝利道食海南雞飯
好懷念果度arrr.. .我已經好耐冇返過黎新法附近了
以前返學放學既片段又返黎眼前, 諗起好多開心野 I love you
食飯果時已經冇胃口..跟住行左1陣街覺得好個胃好痛就回家了"
然後拿拿林又沖涼換衫, 約左朋友中環等
玩到4點幾某人黎接我, 間接幫我趕走左個煩人tim
之後by taxi回家, 但因為1個SMS於是就算上左的士又折返
呢種感覺係, 好想見到1個人 要即刻返佢身邊!

星期6起身, hea下hea下就返屋企換衫去join舊同學既gathering
本身打算食埋飯, 但d野唔岩食所以就冇食 Neutral
最後坐左1陣又返灣仔搵某人..
陪佢做野, 佢d design又真係幾好ga woo
而且真係覺得好好笑, 佢同我同1間agency
佢係度10年, 我係度6年
但點解大家咁多年都唔識大家????

星期日, 起身之後同朋友傾電話
講開我星期6成日都冇食過野..有d人果然聽得明少少中文
跟住即刻俾人惡我, 要即刻整野俾我食
簡單最浪漫..
就算只係1塊多士我都覺得開心

5點幾返屋企了, 唔想阻住佢工作

我既饑饉30都over了

hahahhahahaa

好多朋友都問..我都唔知點答
我同C仔*唔係分左手, 未到分手既時候
但已經好淡!
如果男女朋友之間冇左溝通, 真係好難再相處落去
有d人可能覺得我好衰..
呢頭講到好愛 果頭又話好淡
其實..1個女仔要原諒1個之前因為第3者而唔要佢既男朋友真係好難
但我做得到..我可以當冇事發生, 咩都唔記得
我唔介意以前發生既事
但係我好介意佢對我唔秋唔彩, 唔係我唔愛佢
而係我已經feel唔到佢愛我了!! !
以前可能我會因為佢咁樣而心痛..
我都認自己之前真係有喊得好緊要, 不過慢慢地個心會唔再痛
1切都變得淡淡然了!!
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周五 五月 08, 2009 6:22 pm

8*5, 2009

happy friday again
呢個星期感覺有點點複雜*

曾說放手 仍在你手
完全沒自尊跟你走......

離不開, 還是不想離開?

病了, 5月第2個星期開始返我既congee life
幾時先可以停止?????
咳到阿媽都唔認得, 今晚重要陪C仔*去同佢d朋友bbq pale
夜d再去dragon i..好忙, 真係忙!

albino albino albino albino albino albino
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周日 五月 31, 2009 10:16 pm

31*5, 2009

end of MAY!!!!

最後的1個weekend開始唔去party, 感覺也還不錯
at least我搵到第2樣野代替!

呢兩日都同朋友去我dad屋企樓下club house焗下sauna同游下水
都幾relax..不過去pool係浸水not游水囉 tongue

同C仔*分開左, ........
最愛都會過去 都會散去 都會退去
既然難忘 為何連記得都太累?

不能太多party了..
party不是麻醉自己的方法
只是令人覺得自己很沉淪的事
Anthony不喜歡這個always in the parties
也不喜歡這個皮笑肉不笑的我.

過了今天, 6月開始正式減肥
所以今晚大吃大喝

BREAKFAST: NONE

LUNCH: 2pm
chips 1小包, 花占餅半包

DINNER: 7pm
雞翼烏冬1碗 (雞翼2隻+蛋半隻+幾條菜+烏冬)
蜜瓜汁1杯
Scone 1個....... affraid
思樂冰1杯...................我癲左嗎????

點解我可以食得咁行???
不過月尾至月頭呢段時間我差不多M到
係時候大吃大喝..
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周二 7月 14, 2009 2:23 am

13*7, 2009

well..d時間真係唔夠洗 tongue
乜咁快又7月ga la..
我減肥冇咩進展..繼續係肥
完全冇想瘦既feel law Sad 點解會咁ga?????

最近..
大熱天時, 冇咩胃口但係都唔瘦既, 搞咩arrr?
呢排d生活好好多,
唔會成日去party, 飲少d酒
要錫自己多d..focus落工作, 唔好成日掛住玩令屋企人擔心啦!

星期6好開心karaoke with my family
albino 我同阿哥俾mummy笑, 唉! 而家世界變了"
mummy唱緊最latest的歌, 但我唱緊old songs 囉!
不過唔緊要, 我有我style XD

月巴里予 變身 青見里予* 5409_123128062232_638087232_2775761_6007657_n

我覺得呢隻薯片好食d rabbit

月巴里予 變身 青見里予* 5409_123128077232_638087232_2775763_6689535_n

I love you 愛的..

月巴里予 變身 青見里予* 5409_123126192232_638087232_2775722_5862156_n

wonderful day farao
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周日 9月 20, 2009 5:27 pm

9*20

難以忘記9月19日的事!
i would never forget what happened on that day Sad

where are you when i need you and love
luckily i still have my dearest came to pick me
cant stop to drop off tears..

咩叫人衰行路打倒x ,,,
完成了這艱難的決定後, 難心愛的手鈪都不見了
而且消失得無影無蹤"
上次, 我也同樣失去了寶貴的
今次, 也1樣
失去了...代表什麼???
不是新開始..而是更令人難以忘懷的回憶。

只好等baby下星期回來..
不要想了..越想只會越難過吧!

今天好了1點..收到bb的SMS
他應該有點忙碌..
我也不再那麼累, 但仍需要多多休息吧 !!
剛收到朋友的sms說在IFC看見我的新照片
是很久之前的啦..
都不是新的了,,只是剛巧最近才放出來吧
要努力回到modellin的生活,,,,
10月尾,,,Seoul見!!!

其實內心有10萬個不想再去seoul,,,
跟bb的seoul and thai trip都非常開心
只是seoul的食物太悶了..
還是hk最好,,,什麼都有
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周四 12月 10, 2009 8:36 pm

10*12, 2009

又到年尾, 重有20日我就生日了
1年又1年咁過..
歲月催人老..唉!!!

anyway今年真係勁黑仔, 要幾黑有幾黑!
人又冇錢又冇..arghhhh
幾時先有運行呢到底???

今年..大部份時間都唔開心 Sad
我想快快樂樂過日子, ,,好想變返以前既我
喊多過笑既日子, 好難捱"

踏入2010年..要做返個開心既13妹*
唔想再喊苦喊忽!!!

岩岩去完台北..
本來1個人去旅行可以散下心+靜下
其實本來我只係打算花1日時間陪下班老友
so far第1日係最成功既1人遊
之後都係失敗的..

next stop is Sydney
而家要搵下資料先..hehehhehee
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周四 12月 17, 2009 11:46 pm

17*12, ,,2009

hmmm..13 days left until my birthday I love you
anyway今年生日都係返工..灰!!!

朋友們成日問我有新男朋友未?
wahhh..話有就有ga咩?
我好認真拍拖的, 每1個我認做男朋友的都拍到2-3年ga
但無可否應既就係single既日子的確係好多人出現過
不過唔代表d咩

1個女仔就係要懂得在沒有愛情滋補下得到愛情呵護
hahaahhaa, 我只係明白同埋識得control當中既技巧jei
唔可以因為冇男朋友就成條死屍咁ga ma
wahahahaha..我諗我真係幾enjoy single life tongue

呢排減肥冇進展..老實d講, 我減咁多年都冇瘦過!
努力下減肥la唔該

confirmed 1月又去台北 Smile 工作! 工作! 工作!
2月可能又係台北 ,,,繼續工作工作工作
重有Luxy, Spark & Room 18 Razz

BREAKFAST:
Coffee+Pizza包1個

LUNCH:
豬扒湯麵1/2碗+JELLY x 1

DINNER:
白麵包2塊+Salad淨菜 x 1碗
pizza薯片around 5-6塊
回頂端 向下
13小花*
4L碼肥美人
4L碼肥美人
13小花*

發表主題: 回復: 月巴里予 變身 青見里予*   月巴里予 變身 青見里予* Empty周三 3月 31, 2010 11:43 am

3*31

YOOOOOO..hello everybody Very Happy
13*終於返黎喇..hahahahhaha
我真係好似一走了之咁, 離開左貓網又有好一段日子了!
呢幾個月好忙囉..
周圍飛黎飛去, 去左taiwan發展一下事業
3個月contract成績都尚算ok, 公司要求renew但我想休息一個月先
所以4月終於可以全個月留哂嚮hk
唔洗再過住d飛來飛去既生活了 pig

大家減肥減成點呀??? 有咩method大家share下???
我公司仍然好努力叫我減肥..
之前真係肥左2個碼, 但我真係好好彩
因為感冒2星期本身都唔瘦得好多, (少少都有gwa)
後尾食得太多搞到滯左食唔落野..飽到個胃出左事 What a Face
跟住食乜嘔乜..而家還原基本步, 再清減返少少tim
唔洗減肥自己出左個效果
下次要減肥的話就食飽d..佢自自然然會瘦ga la hahahahah

而家要令身體健康d..所以夜晚收工唔去yoga就返屋企早d抖
但返左屋企都可以落去跑下步, 郁動多d 個人都真係精神d

琴日係呢幾日第1次食完野冇嘔..(真係大命)
講下琴日食過乜la

breakfast: coffee, muffin 1個

lunch: 鳳x排骨飯大半盅, 豆腐花1碗

dinner: 湯1碗, 橙
回頂端 向下

月巴里予 變身 青見里予*
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: