小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  日曆日曆  常見問題常見問題  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

銀公主 -- 新任務正式開始!!

向下 
前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4, 5 ... 17 ... 30  下一步
發表人內容
銀公主
L碼美人
L碼美人

文章總數 : 742
年齡 : 38
注冊日期 : 2008-12-06

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周四 2月 12, 2009 12:46 pm

12-Feb-2009 (Thu)
早餐: 橙一個, 梳打餅兩塊
午餐: 雞肉菠菜麵半盒, 熱咖啡
晚餐: 無
雜食: 少量朱古力
運動: 無
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周五 2月 13, 2009 6:50 pm

13-Feb-2009 (Fri)
早餐: 雪梨一個
午餐: 熱咖啡一小杯
晚餐: 蕃茄薯仔湯2碗, 豆腐, 矮瓜, 煎魚
雜食: 朱古力, 棋子餅, 士多啤梨. 蛋糕.....大量雜食!!!
運動: 扭呼拉圈30mins

感想:
今日真係勁開心, 開心到不能形容........ Very Happy Very Happy Very Happy 因為我咁努力減肥都係為咗今日, 以一個好的狀態去見你 I love you . 不過, 我唔可以因為完成任務而失去動力的. 繼續向我既目標前進. Add oil &GO GO GO!!!!!!!!!!!!!!
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周六 2月 14, 2009 1:51 pm

14-Feb-2009 (Sat)
早餐: 雪梨一個, 蕃茄薯仔湯1碗 (淨湯)
午餐: 無
晚餐: 蕃茄薯仔湯1碗 (淨湯), 白菜一條
雜食: 榛子朱古力一大排, 棋子餅4粒
運動: 做家務1hr, 縵步跑5500m+急步1000m(約50mins), 扭呼拉圈40mins

感想:
情人節......自己食朱古力度過, 亦都係因為食得太多(一排吉百利250g) Evil or Very Mad , 所以夜晚食少少嘢就去跑步, 令自己無咁內疚啦. albino
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周日 2月 15, 2009 9:36 am

15-Feb-2009 (Sun)
早餐: 雪梨一個, 臘肉矮瓜烏冬一碗
午餐: 麥皮一碗, 菜甫少許, 薑蔥油, 橙一個
晚餐: 蒸魚, 蕃茄, 芥菜湯少許
雜食: 糖一粒
運動: 扭呼拉圈1.5hr

感想:
本來夜晚換哂衫落街跑步架, 點知行咗一陣就feel到想落雨咁, 所以都係留番在屋企扭下呼拉圈同拉下筋算了.
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周一 2月 16, 2009 12:52 pm

16-Feb-2009 (Mon)
早餐: 雪梨一個, 麥皮一碗, 菜甫少許
午餐: 白飯150g, 蒸魚, 蕃茄, 菜甫少許
雜食: 糖3粒
運動: 扭呼拉圈1hr

感想:
繼續下雨, 未能跑步...... 很想跑步去出一身汗啊!!!!!!!!!
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周二 2月 17, 2009 9:44 am

17-Feb-2009 (Tue)
早餐: 雪梨一個, 麥皮一碗, 菜甫少許
午餐: 白飯150g, 白菜心數條, 菜甫少許, 冬菇三粒, 青紅蘿白菜乾湯一碗(淨湯)
雜食: 糖數粒
運動: 跑步5000m(35mins), 扭呼拉圈30mins

感想:
今天即使很晚才下班, 我也決定去跑步發洩一下, 宣洩工作上的不快, 一口氣跑完5000m便回家. 跑過後心情果然暢快了一點. Smile
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周三 2月 18, 2009 9:19 am

18-Feb-2009 (Wed)
早餐: 雪梨一個, 士多啤梨2粒, 小型椰絲包一個, 咖啡一小杯(走甜)
午餐: 白飯150g, 荷蘭豆大量, 菜甫少量
晚餐: 蘋果一個
雜食: 糖數粒, 維多C一杯
運動: 跑步5500m(40mins), 扭呼拉圈30mins

感想:
今朝磅重, 好似跌破130喎, 唔係眼花呱..............過兩日再上磅睇真D先.
晚上, 即使下雨我也去跑步宣洩一下情緒, 就是因為今天看到關於你的消息, 一個不希望是真的消息...
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周四 2月 19, 2009 12:45 pm

19-Feb-2009 (Thu)
早餐: 雪梨一個, 士多啤梨2粒, 紫菜粉絲湯少許
午餐: 白飯150g, 菜心, 荷蘭豆, 菜甫少量
晚餐: JACOBS餅乾半包
雜食: 糖2粒, 維多C一杯
運動: 扭呼拉圈60mins

感想:
最近OT太多了, 再加上連續兩天也去跑步, 所以今天決定休息一下, 留在家裡扭呼拉圈好了.
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周五 2月 20, 2009 12:21 pm

20-Feb-2009 (Fri)
早餐: 雪梨一個, 炒飯150g
午餐: BreadTalk藍莓麥包一個, 合桃南瓜芋頭包一個, 熱朱古力一杯
晚餐: 冬瓜湯2碗(淨湯)
雜食: 維多C一杯

感想:
今朝起身再磅過, 真的是129lbs咋, 唔知2月尾前可否減到125lbs呢? 根據網上的資料, 我的高度最理想的體重係54.3kg, 好, 我要訂下最新終極目標, 三月尾之前再去到120lbs!!!!
難得今晚早點下班, 本應去跑步的, 可是昨晚半夜小腿突然抽筋, 痛得我連走行也有點痛, 何況跑步, 所以又是留在家扭呼拉圈和拉拉筋算了.
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周六 2月 21, 2009 1:16 pm

21-Feb-2009 (Sat)
早餐: 雪梨一個, 腐竹豆腐卜金菇炒粉絲250g, 熱咖啡一杯(走甜)
午餐: 無
晚餐: 橙半個, 冬瓜湯一碗(淨湯)
雜食: 鳳梨酥一個
運動: 做家務2hrs, 扭呼拉圈1hr

感想:
今朝唔知掂乜, 全日都勁肚痾........... 沒有食慾 pale
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周日 2月 22, 2009 10:41 am

22-Feb-2009 (Sun)
早餐: 雪梨一個, 雞包仔3個, 熱咖啡一杯(走甜)
午餐: 麥皮一碗, 菜甫, 金菇, 腐竹少許,
晚餐: 生菜魚肉湯2碗 (只食生菜及湯)
雜食: 碌柚半個
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周一 2月 23, 2009 9:39 am

23-Feb-2009 (Mon)
早餐: 雪梨一個, 麥皮一碗, 菜甫少許, 木瓜半個
午餐: 生菜魚肉湯1盒 (連渣)
晚餐: Jacobs餅乾一包半, 熱朱古力一杯
雜食: 康鈣C一杯

感想:
唉, 減肥減到個胸都縮咗水, 點算...................KEEP住食木瓜係咪可以KEEP住個胸唔會縮, 或者縮小D呢? 自己個胸已經唔係大, 再縮落去就弊喇................. Crying or Very sad
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周二 2月 24, 2009 11:48 am

24-Feb-2009 (Tue)
早餐: 雪梨一個, 麥皮一碗, 梅菜豬肉少許,菜甫少許, 木瓜半個, 叉燒包一個(走餡), 菜肉包一個(走餡)
午餐: 白飯150g, 菜甫少許, 腐竹金菇炒粉絲, 熱咖啡一杯
晚餐: 蕃茄薯仔湯2碗(淨湯)
雜食: 康鈣C一杯

感想:
今朝肚餓到極點, 所以食咗好多野.....
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周三 2月 25, 2009 9:07 am

25-Feb-2009 (Wed)
早餐: 雪梨一個, 木瓜半個, 叉燒包兩個(走餡),蕃茄薯仔湯半碗(淨湯), 熱咖啡一杯
午餐: 白飯150g, 菜甫少許, 菜心, 蕃茄薯仔湯一碗(淨湯)
雜食: JACOBS餅乾一包, 樂家杏仁糖一粒, 日式酥皮餅一塊
運動: 跑步7000m+急步1000m (1hr), 扭呼拉圈30mins

感想:
我感覺到隻腳開始痛完, 希望今晚可以去到跑步啦, 跑步始終係最理想既減肥方法, 咁多人無跑, 周身唔聚財咁.................夜晚終於去咗跑步, 出咗一身汗好舒服~ flower
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周四 2月 26, 2009 9:07 am

26-Feb-2009 (Thu)
早餐: 雪梨一個, 木瓜半個, 麥皮一碗, 白切雞4件, 熱咖啡一杯
午餐: 白飯150g, 黃芽白菜
晚餐: 韓式Shabu Shabu(牛肉5大片, 菜, 金菇, 泡菜, 大量韓式小食), 炒粉絲, 啤酒一支, 韓式白米酒數杯
雜食: 無

感想:
今晚要去老闆Shabu Shabu, 要飲酒之餘, 仲好驚會食得太多.... 不過又唔可以唔去喎, 又係要靠做運動去減番.

飯後感: 如果唔係減肥, 我真係會忍唔住狂食牛肉, 其實d牛肉都好大塊, 差不多好似手掌咁大, 所以食5塊已經食咗好多, 但係真係好好味, 貴野果然係唔同d. 其他韓式小食都超正, 當然仲有我最愛的炒粉絲啦. 最意外係韓式米酒, 好飲到停唔到口, 原來酒精都有12%, 不過甜甜地好易入口, 不知不覺飲咗幾杯. 經過今晚之後, 聽日完全唔敢上磅囉.
另外, 老闆發覺我瘦咗, 仲問我輕咗幾多磅, 不過我只係答佢大約5kg, 費事講實際數字啦, 始終同我目標仲有一段距離, 等我真係減到理想體重就會公佈.
geek
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周五 2月 27, 2009 9:29 am

27-Feb-2009 (Fri)
早餐: 雪梨一個, 菜肉包2個(走餡), 熱咖啡一杯
午餐: 小麥包一個, 雜菜湯一杯, 紅酒燴牛尾飯, 熱咖啡(走糖走奶)
晚餐: 甘荀菜乾菜1碗(淨湯)

感想:
今晚因為太夜放工, 所以即使肚餓都唔可以食野, 只係飲碗湯便算. 聽日便是二月的最後一天, 亦是結算的日子, 究竟成績會好何呢? 好期待啊~ alien
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周六 2月 28, 2009 7:00 pm

28-Feb-2009 (Sat)
早餐: 雪梨一個, 豬扒一塊, 麥記芝士火腿扒飽1個, 熱朱古力一杯
午餐: 叉燒包2個(走餡), 雞絲腸粉一條, 豆腐2件, 什菌
晚餐: 木瓜一個, 甘荀菜乾菜1碗(淨湯), 洋蔥麥皮一碗, 豬扒一塊, 煎魚一條
雜食: 熱檸蜜一杯, 寶礦力500ml, 米通, 餅乾大量
運動: 行山2hrs, 扭呼拉圈1hr

感想:今天一早便要參加環島行, 行山十公里, 運動量ok啦, 但係都食咗唔少野. tongue 至於2月份既總結....係達標既!! I love you 原來我d同事開始發覺我瘦咗好多喇, 仲問我點減..... 花了三個月時間才有這樣的成績, 全憑"恒心"同"忍", 減肥真的沒有捷徑的. 好, 我仲要減多10lbs先考慮stop, 唔知下個月能否達成呢?? lol!
9PM...........今次PK了, 夜晚獨自在家時不受控制, 不斷狂食......... Crying or Very sad
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周日 3月 01, 2009 10:47 am

1-Mar-2009 (Sun)
早餐: 雪梨一個, 餐肉豬肉烏冬一碗
午餐: 餐肉豬肉烏冬一碗, 熱咖啡一大杯(走甜)
雜食: 米通2條, 餅乾大量
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周一 3月 02, 2009 9:12 am

2-Mar-2009 (Mon)
早餐: 雪梨一個, 麥皮一大碗, 雞包仔一個(走餡)
午餐: 超力米粉一包, 熱咖啡一杯
晚餐: 蕃茄一個, 生菜魚肉湯2碗, 燒鵝一件

感想:
今朝上磅勁唔開心囉, 體重有回升的跡象, 上個WEEKEND真係離哂譜, 兩日都狂食嘢. 唔得! 今日開始又要地獄地減肥先得喇!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周二 3月 03, 2009 10:43 am

3-Mar-2009 (Tue)
早餐: 雪梨一個, 木瓜半個, 雞包仔兩個(走餡), 生菜魚肉湯1碗
午餐: 白飯150g, 蕃茄, 生菜, 魚肉, 熱咖啡一杯
運動: 跑步5000m+急步500m (35mins), 扭呼拉圈30mins

感想:
好唔開心, 好驚那一天的來臨... Crying or Very sad
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周三 3月 04, 2009 9:37 am

4-Mar-2009 (Wed)
早餐: 雪梨一個, 木瓜半個, 雞包仔一個(走餡), 麥皮一大碗, 兩片紅腸
午餐: 白飯150g, 黃芽白菜, 多春魚2條, 紫菜粉絲少許, 熱咖啡一杯
晚餐: 椰子雞湯一碗(淨湯)
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周四 3月 05, 2009 9:28 pm

5-Mar-2009 (Thu)
早餐: 木瓜一個, 麥皮一碗, 麵豉
午餐: 叉燒包一個(走餡), 椒鹽豆腐一件, 鮮腸半條(走蝦), 芥蘭數條
晚餐: 咕嚕肉, 生菜, 絲瓜, 三色蛋, 節瓜湯....
雜食: 蘋果半個
運動: 扭呼拉圈45mins

感想:
十分難過.......................... Crying or Very sad
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周五 3月 06, 2009 8:45 am

6-Mar-2009 (Fri)
早餐: 木瓜一個, 麥皮一碗, 排骨兩件, 鳯梨酥一個
午餐: Burger King 燒雞肉包一個, 細coke zero一杯
晚餐: 椰子雞湯三碗(淨湯), 咸酸菜大量
雜食: 乳酪軟糖5粒
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周六 3月 07, 2009 6:03 pm

7-Mar-2009 (Sat)
早餐: 麥皮一碗, 咸酸菜,紅腸2片
午餐: 熱朱古力一杯, 忌廉粟米湯一罐, 蝦米粉絲
晚餐: 豬潤湯兩碗, 蒸魚, 荷蘭豆
雜食: 乳酪軟糖5粒, 曲奇餅大量 Mad
運動: 跳舞30mins

感想:
今天是雜食日, 全日都食雜食, 無停過口, 唔係食就係瞓, 像豬一樣.

銀公主 在 周三 3月 11, 2009 8:44 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
檢視會員個人資料
銀公主
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 銀公主 -- 新任務正式開始!!   周日 3月 08, 2009 10:23 am

8-Mar-2009 (Sun)
早餐: 雪梨一個, 白粥一碗半, 菜甫少許, 豬潤數塊
午餐: 曲奇餅5塊, 熱咖啡一杯(走甜)
晚餐: 橙一個
雜食: 叉燒包2個, 雞包仔1個(走餡) <--下午茶
回頂端 向下
檢視會員個人資料

銀公主 -- 新任務正式開始!!
回頂端 
4頁(共30頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4, 5 ... 17 ... 30  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: