小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

200日搣甩肥肉diary

向下 
發表人內容
老fa
終極肥美人
終極肥美人

文章總數 : 6
年齡 : 39
注冊日期 : 2008-12-24

200日搣甩肥肉diary Empty
發表主題: 200日搣甩肥肉diary   200日搣甩肥肉diary Empty周三 12月 24, 2008 1:15 pm

點解要200日.?? 唔知喎...
有成40磅肥肉, 唔知200日搣唔搣得甩呢?
anyway~總之郁多食少唔食藥...
睇下200日後變成點 tongue

p.s. 今晚食聖誕大大大大餐, 所以12月25先開始寫我食左d乜..

now: 160 lbs
target: 120 lbs
remaining time: 200 days
回頂端 向下
老fa
終極肥美人
終極肥美人

發表主題: 回復: 200日搣甩肥肉diary   200日搣甩肥肉diary Empty周五 1月 16, 2009 1:21 am

由1月16日再count 200日...之前果廿幾日實在太~~~~過份!

望住自己個肚一日比一日大...連阿媽都問我係咪有左!! shxt~~

我要努力~!!
回頂端 向下
老fa
終極肥美人
終極肥美人

發表主題: 回復: 200日搣甩肥肉diary   200日搣甩肥肉diary Empty周六 1月 31, 2009 2:07 pm

haha...冇進展呀!!
不過新年我忍口,冇乜點食年糕, 蘿蔔糕and炸野...
都輕左一兩磅既..><

31/1 重新開始!!!
回頂端 向下
老fa
終極肥美人
終極肥美人

發表主題: 回復: 200日搣甩肥肉diary   200日搣甩肥肉diary Empty周一 2月 02, 2009 1:00 am

二月la!! 冇進展...正一死肥婆!
我要訂立我既減肥大計~
由2月1日開始, 200日要同"肥婆"講byebye!

以下既rules要遵守...haha! 希望做到la...
1. 每日8點後唔食野
2. 唔食零食 (包括麥記, kfc, 街邊篤篤+雞旦仔+格仔餅...etc) <---嚴格執行!!
3. 一星期起碼三次運動, 唔計行街shopping做家務, 每次at least 30分鐘.
4. 唔搭小巴去地鐵站~要行多d! 減肥+慳錢~
5. 一日三餐少鹽少油+7成飽, 早餐食麥片+生果, lunch食飯+多菜少肉, dinner食少飯多菜, 肚餓時飲skimmed milk or 食個apple.
6. 唔飲凍野, 多飲暖水~
7. 日日打飲食日記, 警惕自己.

Feb 1

11:00am Crunch朱古力一排 Twisted Evil
12:30pm <睇戲@UA Megabox> Popcorn中size半杯(同bf一齊食), 芝士腸3條
Evil or Very Mad
2:30pm <唱k@megabox CEO> 刺身多士X3, 天婦羅約兩件, 唔知咩章魚4塊, FRUITPUNCHX2
6:30pm <@home> 自家皮蛋瘦肉粥一碗, 半碗烚菜, 幾啖烚蕃薯

exercise: 冇 tongue

哈哈~holiday最後一日食到喪!! 同我d rules完全相反...聽日一定要嚴格執行先得!
megabox ceo 真係好正, 兩個人唱足兩個半鐘, 叫左四份茶餐仲要brandnew+獨立廁所...埋單都係$200~~haha!!
回頂端 向下
老fa
終極肥美人
終極肥美人

發表主題: 回復: 200日搣甩肥肉diary   200日搣甩肥肉diary Empty周一 2月 02, 2009 11:52 pm

Feb 2

今日犯戒rule no.2!! 我搭左車去mtr station呀!!
來回冇左$5.2...
雖然少少錢, 但每日慳$5.2, 一個月可以慳番差唔多二百蚊ga la!
明天要行la...-_-

6:45am 麥片+脫脂奶 (~300kcal), 橙一個 (~100kcal)
1:00pm <@home> 自家製皮蛋瘦肉粥一大碗(~300kcal), 烚白菜仔一大碗(~100kcal)
5:30pm 蛋一隻(from自家製豬腳薑煲)...(~150kcal???)
7:00pm <@home> 自家製皮蛋瘦肉粥一小碗(~150kcal), 烚椰菜一大碗 (~100kcal)
8:00pm 自家製skimmed natural yogurt 一小杯 (~100 kcal)

今日食左~1300kcal...quite gd la!!
都係隻蛋累事~

exercise: 快步行30mins (死la...跑唔郁-_-)

繼續努力^_____________________________________________^
回頂端 向下
老fa
終極肥美人
終極肥美人

發表主題: 回復: 200日搣甩肥肉diary   200日搣甩肥肉diary Empty周六 2月 07, 2009 11:50 pm

Feb 7

幾日冇打日記...因為我呢幾日不停怒食, 好彩冇重到...
但係收到可靠消息, BF的大哥年尾結婚, 所以要去飲, 係我懂事後第一次去飲咋!! 仲要好大機會坐主人席, SO真係一定要減肥呀...
LUCKILY, 距離年尾仲有起碼9個月, 9個月減40磅唔知有冇可能呢?

12:30pm <@home> 一碗salad (粟米, apple, strawberry, 紅菜頭, egg, slimmed natural yogurt)
5:00pm 脫脂奶一杯
7:30pm 紫菜雲南米線+4粒話梅 Evil or Very Mad Evil or Very Mad
10:00pm 甘荀饅頭2/3個

exercise: 行街..><

其實今日真係食少左野ga la! 比心機~~~~ queen
回頂端 向下

200日搣甩肥肉diary
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: