小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

my diet diary

向下 
發表人內容
kubi
4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 75
年齡 : 38
注冊日期 : 2008-10-21

my diet diary Empty
發表主題: my diet diary   my diet diary Empty周五 1月 16, 2009 8:29 pm

16/1

現時134磅,目標首先為125磅

首星期減肥方法,先堅持一個星期,要減少雜食,要維持變番良好習慣

戒零食

盡量定時起床,運動與作息

早餐飲麥皮豆漿

晏袖唔知食咩既時候就食麥包,蘋果,芝士,菜 ,三文治, 最緊要係因為平同方便

晏起身就早午一齊食.

一日兩個生果,晏袖同下袖口痕既時候食

晚餐正常飯餐,慢慢食多菜少肉為原則~~可飲湯,食一碗飯,肉類,無限量菜 
岩岩開始從最簡單易做既飲食入手..

**8點後唔再食野

運動方面~隔日做45分中運動....跳繩1000下加慢跑

堅持到去番 12x先再用其他方法減..

kubi 在 周六 1月 17, 2009 9:18 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
kubi
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 16/1   my diet diary Empty周五 1月 16, 2009 8:43 pm

11點幾起身

飲燕麥豆漿,麥包一個 ,蘋果兩個

4點幾,食提子n士多啤梨一堆

7點幾飲花膠鮑魚湯,飯一碗,豬扒細塊三塊,冬菇兩粒,烚菜心勁多

跳繩1000下加慢慢跑 45分中左右
回頂端 向下
kubi
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 17/1   my diet diary Empty周六 1月 17, 2009 9:15 pm

10點幾起身

飲左燕麥豆漿

11點幾食左魚蛋米同菜心,茶果一個

1點幾食左蘋果,半個麥包, 椰汁x頭西米露

3點幾食左士多啤利好多粒

7點 飯一碗,雞 , 椰菜, 西洋菜湯,可樂兩大啖

聽日去行山~yeah!
回頂端 向下
kubi
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 18/1   my diet diary Empty周日 1月 18, 2009 9:24 pm

今日行山行左 6個鐘...支力到呢

一早 10.30食左大家樂早餐 ,雞板炒蛋,熱可力

仲食左蘋果一個 , 雪沙三粒

3點幾 , 食左包梳打餅 , 仲有個細包仔

4點先有飯食 , 星周米一細碗,牛腩撈面一細碗 , 甜味黑豆漿一杯

8點食飯, 食西難花 , 魚呀 , 雞呀 , e面少少, 飲少少可樂

今日食得 ok多 , 不過行山消耗都好多~~~

聽日有d想食一日蘋果~
回頂端 向下
kubi
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 19/1   my diet diary Empty周一 1月 19, 2009 4:10 pm

11點幾起身飲左燕麥豆漿 同食左蘋果

1點食左一盒菜心 加一個好大既提子合核包

then食左三粒朱古力

4點飲左西洋菜湯一碗,食左豬bone

琴日行山個身好痛..今日好無胃口...

今晚同男朋友食飯..食飽就算..要少少澱粉.....

唔好再食咁多朱古力了....

見到自己又肥又腫..有 d蚊憎
回頂端 向下
kubi
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 27/1   my diet diary Empty周二 1月 27, 2009 7:38 pm

今日年初二 , 我仲係好唔開心

食左桂格燕麥加蓋c保 , 芝士x2

晏袖食左個蘋果同菜飯

下袖食橙,桂格燕麥

晚食左個通心粉

素食到年初5先.
回頂端 向下
kubi
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 28/1   my diet diary Empty周三 1月 28, 2009 8:51 pm

我今日仲係唔開心.....發呆睇戲睇左一日.....陪伴我既只有一部電腦

起身食左蘋果,芝士,蓋c保

晏袖食河粉,菜

下袖食芝士 , 梳打餅一包

夜晚食左年糕兩塊 , 菜心

食左三粒雪莎, 天津甘栗一包

係屋企既時候 , 我實在忍唔到唔食朱古力.....係時候搵 d健康 d既零食取代左 d朱古力佢....上次食個隻桂格燕麥又甜又好食..食佢好過食朱古力吧
回頂端 向下

my diet diary
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: