小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo

向下 
發表人內容
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 11
年齡 : 43
注冊日期 : 2009-06-06

肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty
發表主題: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周六 6月 06, 2009 1:45 am

成日想住減肥減肥 但次次都失敗
由囡囡開始大 成日覺得自己肥會唔會拖累左佢
個人越黎越冇自信心 好自悲
囡囡大左開始要陪佢好多活動 肥...真係好唔方便
又怕囡囡大左會比人笑有個肥媽媽
前幾日仲比樓下賣叉燒個人問點解bb咁細粒 媽咪咁大份 Evil or Very Mad
今日終於定下了人生一個計劃 為左囡囡我要加油
11月係我生日喇 呢五個月 希望每個月能減到五磅
到11月既成績係減25磅
今次要祈禱 願天父能夠比我順利減肥 唔好再減減下肥又要做手術又病
比我順利做個靚媽咪 為左囡囡既一生 我要加油加油加油
唔可以再肥落去喇~要做一個有自信既媽咪 囡囡既人生才會跟媽媽一樣有自信~
上年做完個手術 反而令到體重有增冇減 之後去睇減肥醫生 輕左幾磅 但都仲重過未做前
做手術前: 175
手術半年後: 220 (超高峰 真想死)人生一個2字頭 做得人地兩個 肥到咁 不是人類~
現在216lbs

katori 在 周一 6月 08, 2009 1:07 am 作了第 2 次修改
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周一 6月 08, 2009 1:04 am

6.6.2009
今日我未開始 但我妹妹話叫我照寫左先 睇下未減肥之前食幾多野
其實我真係食唔多 我睇呢到d朋友仔日記 佢地食好多野都減到肥 真好

早: 冇
午: 吉野家饅魚飯 同囡囡一半 可樂半杯
晚: 兩茶匙飯, 魚片兩片 白魚旦一粒 洋蔥鴨兩舊, 豆角炒蛋小許 節瓜幾片 木瓜湯一飯碗 可樂一鑵
甜品,芒果cheese cake 一件 親烕弄的
便便:日日都有兩三次

今日好忙 要同囡囡學幾樣興趣班 走幾轉累到趴係到

未減肥的磅數:216lbs (好重=.=)
我諗我咁食野 未至於會重成咁掛 難到我身體壞了 Shocked

katori 在 周一 6月 08, 2009 1:15 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周一 6月 08, 2009 1:11 am

7.6.2009
星期一開始大作戰喇
今日如常食

早: 合味道杯麵 同囡囡一人一半 半杯高鈣奶
午: 牛仔肉拉麵半碗 三文魚刺身五件 (好味刺身)
tea: 高鈣奶半杯
晚: 齋糭一隻 , 之士腸一條,魚旦一粒 可樂半鑵
烏龍茶 500ml一支
便便: 兩次

磅數冇磅 因為唔方會輕
明天要加油喇 加油努力 ~~~ bounce
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周二 6月 09, 2009 2:39 am

8.6.2009

今日囡囡冇返學
所以午餐變早餐

午: 豆角素飽魚麥皮,玫瑰花茶一杯
tea: 煎蛋多士 凍o茶少甜一杯
晚: 花園餐廳 龍利柳半塊 飯四分一 凍o茶一杯 水一杯

頭先太肚餓:飲左半杯高鈣低b奶
7.7.2009目標:211lbs
今朝磅數:215.8lbs
減數: 0.2 haha好過冇

明天要努力唔好出街食~hahaa~ Razz

katori 在 周二 6月 09, 2009 11:24 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周二 6月 09, 2009 11:23 pm

9.6.2009

早: 高鈣奶一杯
午: 節欣素飽魚麥皮一大碗, 玫瑰花茶兩杯
晚: 出街打 邊爐 太多食物不能盡錄 Embarassed
便便: 今日勁屙...最少都六七次...腳仔軟 打完邊爐去左次勁野

7.7.2009目標:211 lbs
今天: 214.8
減磅數: 1.2lbs

聽日真係唔想磅 食左餐勁~~唉不過囡囡想打邊爐 就陪佢去啦 rabbit
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周三 6月 10, 2009 9:35 pm

10.6.2009

今日老公放假 梗係又破介啦 唉~~~食完個午餐行左旺角個半鐘 希望消化到d啦..

早:脫脂奶一杯
午:意粉屋肉醬意粉一客,凍o茶少甜一杯
晚:節瓜素飽魚麥皮.忍唔住食左雞wing三隻 Evil or Very Mad 自己煮得太好味
水: 四五杯掛~
便:兩次

暫定7月7日
目標:211 lbs
今磅: 215.4lbs +0.4lbs
死火 尋日個打邊爐 重返0.4....冇用既我要加油呀!!!忍下口啦唔該你 Suspect
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周五 6月 12, 2009 12:03 am

11.6.2009
咁食法一磅都冇輕過 好down

早: 脫脂奶一杯
午:節瓜素雞麥皮一大碗 貢丸三粒 冰水兩杯
晚: 貝殼粉一碗 貢丸兩粒 魚旦兩粒 菜 付足 少許 雞wing一隻
水水水
便:三次

暫定7月7日
今磅: 215.2lbs -0.2lbs Suspect
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周日 6月 14, 2009 1:54 am

13.6.2009

尋日忘記磅重 又忘記寫日誌 今朝磅 居然輕左兩磅 好開心~
由於今日可以狂訓 差吾多兩點先起身

午: 貢丸三粒 魚旦兩粒 米粉一個
tea: 脫脂奶一杯
晚: 鴨胸去皮一件 瘦瘦燒肉兩舊,通菜, 木瓜湯兩碗 zero可樂一鑵
今日煲左檸檬薏米水 好好飲 養顏美白去濕 唔錯唔錯 可以同囡囡一齊飲 呵呵呵

暫定7月7日
今磅: 213.8lbs -1.8lbs
繼續努力~ cheers
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周一 6月 15, 2009 1:00 am

14.6.2009

今朝一早起身返教會 ,跟住又趕住同囡囡去參加活動 整日都太累 攪到又頭痛又作悶

早8:00:合味道杯麵一個, 意米水一杯
午13:00 腸仔包半個,柑桔水半樽
tea17:00 瘦叉米一碗 zero 可樂一杯 (太累又暈又悶忍唔到口喇)
晚:20:00 大快活牛立方一客 半個蒸水蛋 半碗飯 一杯無糖綠茶

暫定7月7日
今磅: 213.2lbs -0.6lbs 好過冇haha
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周二 6月 16, 2009 2:27 am

14.6.2009

今日係休息日 朝早幫囡囡拎功課 再返訓到三點先午餐 但夜晚都落左mk~

早: 脫脂奶一杯
午: 節瓜素飽魚麥皮,魚旦三粒 貢丸一粒, 意米水兩杯
晚: 回鍋肉 半碗菜飯 一個kfc炸蝦卷(肥c我 Suspect ) zero 可樂一杯
今日整左檸檬青檸水 冇糖 都好香好味 因為我好怕飲滾水d味 好怪 咁樣可以飲多d水

暫定7月7日
今磅: 213.6lbs +0.4lbs 重左0.4 醒喇 忍下口啦唔該你 Evil or Very Mad
回頂端 向下
katori
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo   肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo Empty周四 6月 18, 2009 2:47 am

17.6.2009

今朝磅 發覺個磅痴痴地 要磅十次黎用個最多既數 聽日買過唔係電子既先
今日同媽咪一齊就食多好多野haha但我地行左成日 都算郁過下

早: 好似冇
午: 牛扒飯半碟 涷o荼少甜
tea: 西多 zero可樂
晚: 小半碗自家炒飯, 白切雞幾件, 瀨尿蝦白灼好多隻, 白灼西蘭花幾舊,肥嘟嘟豬手一舊 zero可樂一鑵

暫定7月7日
今磅: 211.6lbs -2lbs重左 好開心 新低喇加油加油~~
回頂端 向下

肥媽變靚媽 為了囡囡努力gogogo
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: