小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

**Mon journal intime♪♪

向下 
前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4
發表人內容
Little_blue*
4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 90
注冊日期 : 2008-10-17

**Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty
發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty周四 五月 27, 2010 12:02 am

26-05-2010 星期三

體重:---kg

旱餐:魚柳1件、煎蛋2隻、蘿蔔糕1件、咖啡1杯
午餐:菜、豆角、鹵水雞翼2隻(去皮)、湯、花生少少
晚餐:菠菜1碗、南瓜燕粥
其他:火龍果1個、韓國辣味蟹仔脆脆(240CAL)

最近經常瀏覽ANGEL TONG 的網誌,真係學到唔少野。。。
開始慢慢試下她的飲食法則,多吃蔬果、有機、分食法等等。。。只是早餐吃蔬果之類的東西很沒精神呢~
但都盡量試試啦!

爆脂個COURSE做左幾次,唔知係咪我冇控制飲食呢?!效果未如理想。。。決定一個星期做2次,主要針對腳。。。

仲有個Enzyme,開始好似冇咩效果咁,飲晒會轉另一個牌子!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

**Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty
發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty周一 7月 19, 2010 10:52 pm

19-07-2010 星期一

體重:49.6kg

旱餐:炸菜米1碗、煎蛋1隻、腸仔1條、蘿蔔糕1件、奶茶1杯
午餐:菜、豆、燕麥飯1/3 with辣魚仔、冬瓜粒湯
晚餐:雜菜沙律1碟、冬瓜薏米水一大碗
其他: 密瓜酥1個、梳打餅3塊

要開始認認真真咁減啦,成日話減都冇一日係ge。。。 scratch
唉,好灰~ Suspect
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty周三 8月 04, 2010 12:43 am

03-08-2010 星期二

- 昨晚買左CLARINS嘅塑面精華, 已經開始用啦, 感覺唔錯, 幾舒服而且冇敏感情況!
- 開始了飲排毒酵精啦, KEEP 住飲, 希望有助瘦身啦, 它的口碑唔錯, 仲可以減埋下半身!
- 現在的體重大概去到50KG, 減肥的方向開始清晰返, 努力一點!
- GYM 仍未JOIN 返, 到底JOIN OR NOT? 但在家我都冇咩動力做運動咁!
- 效法唐安麒的宇宙自然飲食法, 即肉同澱粉質分開食, 多吃新鮮蔬果, 減肥事半功倍!

開始啦...
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty周五 8月 06, 2010 1:27 am

05-08-2010 星期四

宇宙自然飲食法 DAY 1

早餐:三絲炒麵1碟、凍咖啡1杯
午餐:菜1碗、魚肉1粒
晚餐:菠蘿炒蝦球、菜沙律、南瓜粟米忌廉湯1碗、蒜蓉多士半塊
其他: 橙3/4個、布冧1個、排毒酵精60ML
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty周六 11月 06, 2010 12:27 am

05-11-2010 星期五

減肥日記都好耐冇上黎啦, 而家肥到5X KG...
冇晒心機減肥, 只會越黎越肥, 好易放棄啊~

真係要加油啦...重頭再開始過, 長期的減, 健康地瘦,
希望有一天我是成功的! 我不想再失敗啦...好灰~~~

明天開始...下個月生日前希望有少少成績啦!!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty周日 11月 07, 2010 12:11 am

06-11-2010 星期六

早餐:大快活---皮蛋粥一碗、煎蛋2隻、牛扒一件、蘿白糕一件、咖啡1杯
午餐:菜湯2碗、飯半碗、津白、肉餅、芽菜、蒸魚各樣少許
茶餐:大家樂---雞翼1隻、咖喱角1件、生菜魚肉1碗、可樂1杯
晚餐:黑松露吞拿魚1包1個、自家老火湯2碗
其他: 通加利粟米筒、梨幾啖
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty周日 11月 07, 2010 11:11 pm

07-11-2010 星期日

早餐:豬牛雞奄列1份、薯茸一球、茄汁豆少許、提子包1包、咖啡1杯
午餐:----
茶餐:美心西餅---紅茶蛋糕半件、班蘭蛋糕半件
晚餐:手打烏冬1碗、炸蝦野菜餅、豬軟骨1件、燒茄子、自家老火湯1碗
其他: 鹹味爆谷
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ - 頁 4 Empty周日 11月 07, 2010 11:13 pm

07-11-2010 星期日

早餐:豬牛雞奄列1份、薯茸一球、茄汁豆少許、提子包1包、咖啡1杯
午餐:----
茶餐:美心西餅---紅茶蛋糕半件、班蘭蛋糕半件
晚餐:手打烏冬1碗、炸蝦野菜餅、豬軟骨1件、燒茄子、自家老火湯1碗
其他: 鹹味爆谷
回頂端 向下

**Mon journal intime♪♪
回頂端 
4頁(共4頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: