小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

我 接受唔到 想點呀!!!!

向下 
發表人內容
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

文章總數 : 323
年齡 : 34
注冊日期 : 2008-10-16

我    接受唔到   想點呀!!!! Empty
發表主題: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周一 7月 27, 2009 3:44 am

呀麵同左男朋友1齊之後 愈來愈肥 完全冇諗過 "減肥" 呢兩口 2 個字
前幾日 比個朋友問我係咪大左肚 個刻 o 哂 又再有決心減肥!!
做左兩日運動之後 覺得自己都可以呀!!!
加埋節食就更加好喇!!!
呢個時候又諗起貓網 哈哈 我有咩唔岩 就鬧我喇 推我 1 下!!

21歲前想要完美身材 總不能再肥下去吧!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

理想目標 :120
目前 : 146
今個星期 :減 2 磅

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

07 - 27 -2009 ~ 08 -03 -2009

* 每日 8 杯水
* 最少食 2 個水果 / 菜 + 1 個水果
* 10 點後 介食
* 每日最少半小時運動 / 1 星期 4 小時運動

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
07-27-2009

早餐: /

午餐: 700ML 水 + 泡菜 "約30g" + 提子 " 約20粒 "

下午茶: 700ml 水 + 朱古力味麥片 1 包 再加 2匙燕麥片

晚餐 : 250ml 水 + 4 包 番茄味餅乾 + 1個吞拿魚麵包

宵夜 :500ml 水+ 1 杯藍莓乳酪 溝 燕麥方脆

運動: 游水

美容: 日常護理

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周二 7月 28, 2009 1:31 am

做完第1日之後 覺得自己食野係健康左d 不過就冇減少到囉!!

個感覺反而係愈食愈餓 岩岩食完冇耐過1陣又餓 又要食

完全滿足唔到我個胃 十足十人地d大肚婆咁 要忍口呀!!!

要搵多d健康食譜 有時好想食飯個陣就用得著!!

* 每日 8 杯水
* 10 點後 介食

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
07-28-2009

午餐: 1000Ml 水 + 古朱力麥片 1 包 + 兩匙燕麥片

下午茶: 350ml 水

晚餐 : 350m水 + 兩小塊法包 + 1 個番茄 + 10粒車厘子 + 20粒提子

宵夜 : 350ml 水 + 3包餅 + 兩小塊法包

運動: 30分鐘橢圓運轉機 + 10分鐘快行

美容: 15分鐘焗桑拿 + 玫瑰美白mask + 日常護理

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周三 7月 29, 2009 3:02 pm

做運動方面做都算唔錯喇 每次都做到出哂汗呀!!!

飲食方面就做得唔係咁好 仲末做到唔食宵夜呀...

另外開心既係琴日上磅 我輕左 起碼識落磅先喇 個心都冇咁驚

同埋更加有減肥既決心!!

各位貓友都要加油喔!!! Very Happy

* 每日 8 杯水
* 10 點後 介食

07-29-2009

午餐: 700Ml 水 + 半個椰菜 + 兩塊火腿 + 700ml 水

下午茶: /

晚餐 : 海鮮炒粉絲 1大碟 + zore 1 杯

宵夜 : 700ml 水 + 蝦餅 + 西瓜 + 湯

運動: /

美容: /

米米子 在 周四 7月 30, 2009 2:38 pm 作了第 2 次修改
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周四 7月 30, 2009 2:33 pm

琴日同朋友出街街食飯 我都食d比較健康 間唔中1次兩次ok喇
琴日有係零食 仲要冇做運動 今日要做返喔!!!

* 每日 8 杯水
* 10 點後 介食

07-30-2009

午餐: 700ml 水 + 半個椰菜 + 3塊火腿 +50g泡菜

下午茶: 1400ml 水

晚餐 : 小半碗紅米飯 + 小半碗湯 +
(青瓜炒魚肉 , 叉燒 , 3色椒炒素火腿)樣樣少少 + 30g 泡菜 + 西柚 1 個

宵夜 : /

運動: 30 分鐘呼拉圈

美容: 日常護理
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周五 7月 31, 2009 3:18 am

琴日夜晚食左飯 都ok 乜都食小小 今日都要加油!!!

* 每日 8 杯水
* 10 點後 介食

07-31-2009

午餐: 700ml 水 + 即沖麥片粥再加 2 匙 麥片 + 西柚半個

下午茶: 700mL 水 + 4 包梳打餅 + 1 包迷你百力枝

晚餐 : 700Ml 水 + 1碗莧菜 + 1粒迷你雪米糍 + 1 件茶葉雞 + 西柚半個

宵夜 :西梅 1 粒 + 車厘子10粒

運動: 30 分鐘呼拉圈

美容:
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周六 8月 01, 2009 1:50 pm

米小姐你再食咁多野 會比李生睇死你嫁喇wo!!!

死肥婆死肥婆!!!!!

雖然男朋友口話唔想我減肥 不過我知佢個心唔係咁諗既....

鬼叫佢d fd下下帶 d 女比佢識咩 正xx

要keep住日日做運動喔!!!!加油加油~

* 每日 8 杯水
* 10 點後 介食

08-01-2009

早餐: 700ml 水

午餐: 350ML 水 + 1 個番薯容煙肉粒軟包

下午茶: 350ml 水

晚餐 : 700ml 水 + 半個西柚 + 1個生菜 + 1 個番茄 + 4 粒車厘子

宵夜 :200 ml水 + 3包流打餅 + 6 粒迷你 "ma薯"

運動: 1 小時跑步機 "時行時跑" + 半小時單車機

美容: 焗桑拿15分鐘 + 紅酒mask
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周日 8月 02, 2009 1:56 pm

宵夜...仲係介唔走 我真係餓先比自己食嫁....

見有進步 就放鬆下自己喇 去到135磅時就開始食西柚餐

快少少減呀~ 仲末黎m -0-"

* 每日 8 杯水
* 10 點後 介食

08-02-2009

午餐: 700ml 水 +即沖麥片粥再加 2 匙 麥片

下午茶:1100ml 水 + 1 塊西瓜

晚餐 : 3 杯茶 + 蟹子沙津巨碗 1 大半 + 4 塊三文魚 + 2 塊紅魚 + 2 塊油魚 + 烏冬 1 碗
+ 天婦羅各 1 啖 + 燒 3文魚頭 幾啖

宵夜 : 話梅 3 粒

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周一 8月 03, 2009 7:27 pm

心情唔好 同男朋友關係開始變

今日食左m記之後個人開心返哂 不過夜晚就唔可以再食野了!!!!

* 每日 8 杯水
* 10 點後 介食

08-03-2009

午餐: 700ML 水

下午茶: 至尊漢堡 + 1 杯健佁可樂 (中) + 中薯條 + 2 粒話梅

晚餐 : 1000ml 水 3 粒話梅 + 1 粒迷你雪米糍

美容: 菜瓜水 + marie claire既emulsion
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周二 8月 04, 2009 1:29 pm

減左 1 星期 睇返個成績先
琴日仲走去食m記 真係......-00-"

今日要做返好d 食返清 d 先得
要全日食 菜 + 水果
加油....
起初 : 146磅
理想目標 :120磅
目前 : 139磅

08 - 04 -2009 ~ 08 -11 -2009

* 每日 8 杯水

08-04-2009

午餐: 700ml 水 + 2 粒西梅

下午茶: 700ml 水

晚餐 : 700ml 水 + 1個番茄 + 1 個生菜 + 半 個西柚

宵夜 : 2 粒油甘子 + 4 粒 8 仙果

運動: 1 小時單車機 + 半小時跑步機 " 時行時跑"

美容: 莓果mask + 15分鐘焗桑拿
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周三 8月 05, 2009 11:44 am

* 每日 8 杯水

08-05-2009

早餐: 700ml 水 + 即沖麥片粥 1 包 再加 2 匙麥片

午餐: 700ml 水 + 1 杯藍莓乳酪 + 半 個西柚 + 兩隻烚旦 " 1隻走黃 "

下午茶:700ML 水

晚餐 : 食死左....

宵夜 : 食食食

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周五 8月 07, 2009 2:19 pm

* 每日 8 杯水

08-06-2009

全日勁食....

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周五 8月 07, 2009 2:21 pm

連續兩日冇訓勁食日......
今日要清腸胃.....飲水....

* 每日 8 杯水

08-07-2009

午餐: 500ml 水

下午茶: 低脂奶 1 包

晚餐 : 1000ml 水 + 半磅 提子

宵夜 : 低脂奶 1 包

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周六 8月 08, 2009 1:52 pm

唔知有冇肥到呢.....等陣去做運動先~~~
今日上磅 138.6 so happy~~

* 每日 8 杯水

08-08-2009

午餐: 500 ml 水 + 30g燕麥卜卜趣 + 1包低脂奶

下午茶: 500ml水

晚餐 : 酸辣米線 + 蘿蔔 3 件 + 1 條芝士腸 + 1 杯火 ma 仁

運動: 單車機 45 分鐘 + 30 分鐘跑步機 + 30 分鐘橢圓運轉機

美容:/
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周日 8月 09, 2009 3:10 pm

是日冇帶電話出街...返到黎有48個末接...

有朋友仔打比lee生問我係咪玩失蹤.... 唔記得帶電話姐....

唔洗x我媽媽呀 Evil or Very Mad

* 每日 8 杯水

08-09-2009

午餐: 700ml 水 + 牛腩米

下午茶: 1000ml 水 + 糖 n 粒 + nono小食3包

晚餐 : 豬仔骨 3 件 + 3 條薯條 + 1 啖意粉

運動: 3小時行路

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周一 8月 10, 2009 9:09 pm

琴日又出街食左肥野tim 今日清返d先得...

* 每日 8 杯水

08-10-2009

午餐: 1000ml 水

下午茶: 500ml 水 + 1 個桃 + 1 個西柚

晚餐 :250ml 水 + 湯 + 1 碗飯 + 1大塊雞扒

宵夜 :1包低脂奶

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周三 8月 12, 2009 8:36 pm

m到...

* 每日 8 杯水

08-11-2009

早餐: 500ml水

午餐: 500ml水 + 2 個桃

晚餐 : 4 包餅 + 1 個杯麵

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周三 8月 12, 2009 8:38 pm

m到第 2 日

黎m冇得去桑拿 冇得做運動

突然好想去bbq呀...

目前 : 138.6磅

08 - 12 -2009 ~ 08 -19 -2009

* 每日 8 杯水

08-12-2009

早餐: 500ml水

午餐: 500ml水 + 8包餅

晚餐 : 500ml水 + 1 個桃+ n 粒apple糖

運動:/

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周六 8月 15, 2009 5:44 pm

最後都係冇去到bbq 我諗差唔多m完喇

呢幾日 食左好多野 聽日開始 食 5 day 香蕉餐

做運動!!!!加油~
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周一 8月 17, 2009 3:06 pm

差唔多黎完m喇 今日要好好加油!!!

目前 : ???磅
今個星期 :減 3 磅

08 - 17 -2009 ~ 08 -21 -2009

香蕉餐 只可吃 水 低脂牛奶 香蕉

08-17-2009

早餐:

午餐: 500ml水 + 香蕉1隻

下午茶: 香蕉 1 隻 + 1 包低脂牛奶

晚餐 :" 雞扒.牛扒.龍利柳 "各少少 + 意粉

宵夜 : 1 包低脂牛奶

回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周二 8月 18, 2009 6:17 pm

08-20-2009

午餐: 500ml水 + 香蕉 1.5 隻 + 1 杯士多啤李乳酪 + 低脂芝士 1 塊

下午茶: 500ML水

晚餐 : 500ML水 + 1 大碗拉麵 + 1隻吉蝦 + 1/2塊 吉豬扒 + 3 件 3文魚小卷 + 1 件卷物

美容:hot mask + 保濕 mask
個胃口大左好多 要做好d!!!
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 我 接受唔到 想點呀!!!!   我    接受唔到   想點呀!!!! Empty周五 8月 21, 2009 5:24 pm

08-21-2009

早餐: 500ml水 香蕉1隻

午餐:/

下午茶: 500ML水+麥包兩塊 + 低脂芝士 1 塊

晚餐 : 紅米粥 1 碗 + 牛乳 2 塊

宵夜 : 低脂芝士 1 塊

回頂端 向下

我 接受唔到 想點呀!!!!
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: