小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

我的記錄: )

向下 
發表人內容
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 80
注冊日期 : 2008-10-18

我的記錄: ) Empty
發表主題: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周二 10月 21, 2008 3:25 am

只差一點點就成功啦: )...

自從返左地勤呢份工之後...
個人腫左好多呀...
因為成日都要收夜...生活顛倒晒...
3,4點先訓...無12點都唔起身...
返工又要返夜...人地食晚飯我先開工-_-...
返到屋企唔食野又唔得...時間相隔太耐...
真係會好肚餓...HAHA...但食左又減唔到...
實在太太太太太過矛盾啦...

但無論點...減多10磅就收手啦...
只因我唔需要太瘦...HAHA...

不過...等我放埋呢5日大假先減啦...HAHA...
係時候要盡情吃喝玩樂: )...

快要同我bb一年啦...好開心: )...
到時去食餐BUFFET賀一賀...HAHA: )...
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周三 11月 12, 2008 3:12 am

11-11-2008 TUE

11:00 - 1個蝦子麵,半碗菜,2粒白魚旦,1條蝦條,半塊豬排
14:30 - 1個原味糖衣冬甩
17:00 - 1碗喇沙豬軟骨米粉,1隻雞翼,3粒紅油炒手,1杯可樂
18:00 - 1個原味糖衣冬甩
23:30 - 1包細LAYS薯片,6隻雞翼,1碗湯

-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-

咁既食量...係咪多左D-_-??HAHA...
點減到肥呀...HAHA...
我的飲食生活...就是這樣-.-...
我應該點做好-_-??

-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-__-

HAHA...又好久冇上黎打日記啦...

去完旅行返黎都有一段時間...
仍然都係處於食食食既狀態...哈哈...
仲要係好大食果種呀...

機場間冬甩店做埋聽日就正式CLOSE...
結果今日幫襯左佢2次...哈哈...
食左2個原味糖衣冬甩...
好似好味左...冇咁甜...哈哈....

聽日開始...我要好好減肥啦...!_!...
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周四 3月 12, 2009 1:57 am

好耐冇上過黎...更加冇打過日記...

工作比以前少左...相對人工低左=_=...
無辦法...經濟真係差...好多機都cut...

減肥呢樣野...真係識我既都知...
講就多過做...食仲多過講...=_=...

好彩...冇乜點肥過...
不過真係成身都好腫...同埋d肉好鬆泡泡...
而且...去唔到廁所呀...呢樣野真係好煩...
作息...飲食唔定時...冇運動既人...就係咁樣...
但我真係有10000個x唔做運動既理由...haha...

不過為左健康著想...真係要做下運動...
同埋...我一定要早d訓...
希望...真係做得到啦我...haha...
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周日 4月 12, 2009 1:27 am

haha...剛剛又過左我既生日啦...
我21歲了...又大了一年... Cool ...

呢排有返少少心機減肥...真係少少...多都冇 Laughing ...
試左"雜菜湯"...當然我唔會一日3餐都飲佢啦...
淨係飲湯...我諗個人會癲左...一定面都青埋 pale ...

瘦就冇咩點瘦架喇...試左5日左右...
每日有lucnh都飲佢...晚餐照吃...但份量不能多...
都幾有成效...肚腩細左...胃口都...細左少少啦...haha...
因為日日都可以去到廁所...1-2次不等...

不過如果忍唔到口...就唔好試喇...
因為...好易暴食...繼而反彈 Rolling Eyes ...
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周六 9月 26, 2009 11:03 pm

懶人要減肥laaaaaaa Laughing ...

我愈黎愈肥了...
haha...比起最瘦的時候肥了20磅 Shocked ...
是呀...沒多沒少...套制服就來穿不下啦 Laughing ...
只是一年半的工作...就可以草到我咁肥...
仲要多謝我男朋友...是他影響我=_=...

明天開始減肥了...希望成功啦...(成功左12月就可以去韓國la Cool )...

請遵守以下守則:

早餐: 鮮奶一盒,水果一個(250kcal)
午餐: 任吃,但不可超kcal,亦不可吃肥野~_~(800kcal)
晚餐: 水果一個/菜一碟 (100kcal)
宵夜: 湯1碗/水果一個 (150kcal)

運動: 跳繩1000下 , 呼拉圈20mins / sit up 50下

pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig

haha...唔知有冇可能做到呢-_-...
萬事起頭難...只要我捱到2個星期...
我就有信心瘦到架喇 Cool !!
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周一 9月 28, 2009 1:37 am

2009年9月27日 - Sun - 熱到爆 -

早: - NIL -
午: 半個伊麵, 豬皮-魚旦-叉燒各4件, 半碗生菜, 1杯無糖菊花茶
晚: 碎蛋細焗薯1個, 1條脆皮腸, 1杯可樂
宵: 1份西瓜, 1碗蕃茄湯

運動: 跳繩 - 370下 -

pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig pig

第1天...半成功la...haha...
雖然好多方面都未達標(真係好難-_-)...
但我仍然堅持跳繩,食少d...
至少我踏出左第1步先la...好事黎既...haha(自我安慰中-_-)...
明天繼續努力=_________________=v!!...
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周二 9月 29, 2009 2:24 am

2009年9月28日 - Mon - 落大雨 -

早: 大家樂早餐 - 炒麵1碗,皮蛋咸瘦肉粥1碗,1杯熱奶茶
茶: 1個米粉, 魚旦-貢丸-豬皮各2件 , 半件清蛋糕, 1杯五花茶
晚: 蒸魚 - 細半條, 1碗西蘭花, 半碗鹵水豬肉, 1碗湯
宵: 半個梨, 1個橙

運動: 冇 -_- (落雨...係一個藉口=_=...)

第2天...失敗la...haha...
落雨...又有一個可以唔做運動既藉口,,,haha...
懶...我都話我懶架啦...
返早減肥有d難度呀下...haha,,,
要再執執個menu=_=(邊減邊執la-_-咪晒時間-_-...)
聽日再努力=_____________________=v...!!
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周四 10月 01, 2009 12:13 am

2009年9月29日 - Tue - 落雨天 -

午: 1碗茄汁意粉, 半塊豬排, 幾粒排骨, 半碗菜, 1碗蕃茄湯
晚: 半個夾心芝士包(大)
宵: 半個夾心芝士包(大), 1包叮叮點心(鮮蝦九菜餃)

第3天...仍是失敗la...haha...
討厭的工作時間,,,1840~0105,,,差到爆...
可唔可以的起心肝減肥呀...~_~...
再肥落去...就唔掂架喇=______=!!
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周四 10月 01, 2009 12:18 am

2009年9月30日 - Wed - 又落雨 -

早: 1條粟米條
茶: 半碟星洲炒米, 1杯豆漿
晚: 幾件牛仔骨, 幾舊韓式炒年糕, 2塊香蔥煎薄餅
宵: 排骨 - 燒鴨各幾件, 少少魚, 半碗菜, 1碗湯 , 1份水果

第4天...再失敗la...haha...
呢d...就係我平時既食量,,,
其實唔多...但...又會食得肥我呢下先好野...
今日返工...好累呀...0900-2115...12個鐘,,,
因為有ot,,,o 左隻武夷山機...haha...
明日又要返工...10月1日la...新開始...努力減=_____=!!
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周五 10月 02, 2009 1:50 am

2009年10月1日 - Thu - 熱到爆 -

午: 1個米粉, 去皮燒鴨幾件, 貢丸 - 墨魚丸各1粒, 半碗生菜, 1杯五花茶
晚: 大半碗豬潤肉丸粥
宵: 2塊細SIZE消化餅, 1碗湯 , 1份水果

運動: 跳繩200下 , 呼拉圈10mins

第5天...稍為有進步...食少左...
不過忍肚餓忍得好辛苦=_=...
但我都打定輸數...如果呢一個星期...
真係食得少,而又有做運動都瘦唔到...
我就放棄減=___________=...
因為真係好辛苦呀...明天再要努力=_=!!
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 我的記錄: )   我的記錄: ) Empty周六 10月 03, 2009 12:48 am

2009年10月2日 - Fri - 熱到爆 -

早: 4條細SIZE脆皮腸, 1粒貢丸
午: 1碗燒肉米(6舊去皮), 燒賣 - 鮮蝦白菜餃 - 鳳爪各2件, 1條半牛肉腸, 4舊黑椒蒸大腸
茶: 幾粒爆谷, 半杯細SIZE可樂
晚: 1碗菜, 半碗魚+肉, 1碗粉絲, 1碗湯, 1份水果, 半個迷你冰皮月餅(芒果脆脆)

運動: 跳繩210下

第6天...放假,去左飲茶,,,haha,,,
不過比之前食少左架喇...=_=...
聽日中秋節...一定食得仲多...
控制呀要...=________________=...
我要繼續努力呀...明天又要返工la=_=...!!
回頂端 向下

我的記錄: )
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: