小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

快d減肥啦!

向下 
發表人內容
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

文章總數 : 127
年齡 : 33
注冊日期 : 2008-11-02

快d減肥啦! Empty
發表主題: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周六 8月 22, 2009 7:36 pm

早:米線一碗
午:燉豬骨湯一碗,豬骨一舊,indian corn一條
tea:indian corn一條,米桶兩條,朱古力土司一片,pure milk一盒
晚:飯+餸,豬骨湯一碗

今朝打算今日開始減肥,但系到左下晝,心情開始好差
又失敗左 Evil or Very Mad 不過都開始打日記 啦 Cool
嘉嘉 快d好番 -3-
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周日 8月 23, 2009 2:20 pm

早:豆漿500ml,銀絲卷1個,indian corn1條
午:4餸1湯 ,飯
tea:pure milk1盒
晚:4餸一湯 飯 西柚 車厘子

我而家仲系昆明避緊暑,呢度氣溫實在舒服laaaa 夏天always 17-24
姨公姨婆屋企附近空氣好好,但系我食唔慣呢度d野呀! silent
不過魚與熊掌不能兼得.想有好野食就番香港日日開冷氣啦,搞到人都癲 Evil or Very Mad
頭先彈吉他,又斷弦- - 我太粗魯
今日唔知減唔減到肥 Rolling Eyes
此日記提醒自己我系要減肥ga afro
瘦番老友們約出街就唔洗推啦
瘦番我可以成日去游水啦
總之好多優點
肥唯一優點就系可以食野- -

嘉嘉:我系廣州啊仲系,暨南大學
我地隔空傳音 afro
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周一 8月 24, 2009 7:30 pm

早:豆漿500ml,小饅頭3個,提子方包2塊
午:飯餸湯
tea:pure milk1盒
晚:飯餸湯 大西瓜半個

姨婆日日煮好多餸,但系我唔記得我食左d咩 Rolling Eyes 因為我唔中意食 tongue
最近甩多左頭髮 Shocked 未開始減肥就甩,咁減肥既時候點算!!!!
affraid 減肥我最怕就系甩頭髮,平胸都無咁驚 Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
點解會無啦啦甩頭髮ga!!!????

嘉嘉:4年呀...其實瘦既時候成日都番hk,不過肥左唔想番 Embarassed
等我瘦番我可以成日同你出街食飯gaaaa Cool
頭先我差d回覆左你篇日記 Twisted Evil 嚇死我
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周二 8月 25, 2009 7:24 pm

早:豆漿500ml,油炸鬼2條
tea:ice black coffee,chocolate ball
晚:飯餸湯 ,crisps 100g,軟糖

今日諗住去cafe靜下,點知好多人,d人好嘈 No
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周四 8月 27, 2009 7:55 pm

早:豆漿500ml,上海面
tea:珍寶珠一粒
晚:鮑魚面, POLO薄荷糖數粒,西瓜半個

我真系唔想食飯了 所以食面 Twisted Evil
我d頭髮持續脫落lor Embarassed 點算
一梳頭甩5X條 affraid
系唔系我唔夠營養 Crying or Very sad
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周五 8月 28, 2009 10:50 pm

早:豆漿500ml,油炸鬼兩條
午:榨菜肉絲面
tea:辛拉麵,提子麥包兩塊,珍寶珠一粒
晚:飯餸湯,梨,軟糖數粒

我發覺我每晚10點就會好熱 affraid 咩事~~
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周一 8月 31, 2009 11:05 am

8-30
早:coffee 粽
tea:香辣海鮮合味道
晚:炸童子雞,豬大腸,飯,豆腐乾,菇

琴日食d野好唔健康,自己覺得好辛苦 Evil or Very Mad
昆明d野咩都辣既!雖然我好中意食辣
但系唔洗餐餐都系辣,食到我成肚辣油 Embarassed
翻去之後要齋戒沐浴 Cool

嘉嘉:我會努力,你都要呀!!!到時我地成日出黎都得呀
好想同你傾計 Laughing -3-
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周一 8月 31, 2009 11:33 pm

早:豆漿500ml,油炸鬼3條
tea:話梅幾粒
晚:飯餸湯 旺仔QQ糖兩包(甜上腦) Twisted Evil

親愛的Kubi姐姐乖d啦 無事既 Cool Cool
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周三 9月 02, 2009 5:45 pm

9-1
早:豆漿500ml,油炸鬼3條
午:提子黑麥包一塊
晚:飯餸湯 crisps 1包 ,粟米腸1條,雪條2條

9-2
早:豆漿500ml,肉鬆蛋糕1個,粟米腸2條
午:鮑魚面,鮑魚仔,菜
tea:粟米腸2條,qq糖2包
晚:

夜晚出街食飯,唔系好想出去 Rolling Eyes 因為落雨...........
快d戒零食,糖同雪糕!!!!
我好想大量食菜 Twisted Evil
西蘭花,腐乳炒通菜,白菜仔,菜心 tongue tongue geek
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周日 9月 06, 2009 12:27 am

早:齋腸,蜜糖水
午:腐乳炒通菜,蒸魚,白切雞,豬骨湯,飯一碗
晚:乳鴿,白灼蝦,上湯菜心,飯一碗,粉絲元貝
宵:apple,orange,grapes

呢兩日唔知點解頭痛 silent
本人竟然3點都未訓 wakakakak癡左線 Twisted Evil
好耐無咁"早"都未訓啦 不過我而家明顯有d神志不清
所以系唔知自己講緊d咩lor Twisted Evil Rolling Eyes
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周日 9月 06, 2009 9:42 pm

早:麥皮+花奶,麥芽酥餅
午:菜心,波仔叮叮咖喱雞飯
tea:美心方包一塊
晚:飯,菜心,滷水雞腳,豬腸,豬骨湯,提子

琴晚5點先訓 Twisted Evil
所以導致今日腳勁勁勁勁腫,抵死啦我 Evil or Very Mad
同埋唔知系唔系太熱,飲左好多水都冇得peepee Sad
呢兩個原因搞到我變豬腳(雖然本身已經系豬腳- -)

***嘉嘉!!!!!!!!我睇左你日記,我地今日都食左波仔咖喱雞飯呀 -3- -3- -3- -3- -3-
原來你系琴日食哦 我傻左 kakakaka Twisted Evil
嘉嘉你唔食早餐同lunch真系好唔健康哦 Rolling Eyes 寧願dinner唔食呢
雖然系難d,但系好過而家呀 albino
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周一 9月 07, 2009 8:20 pm

早:自製炒蛋多士,美心椰檳兩個
午:白菜仔,飯一碗,甘筍粟米豬骨湯,是汁蒸kim魚
tea:火龍果,梨
晚:菜心炒肉片,飯一碗,芽菜炒魚松,甘筍粟米豬骨湯,火龍果,梨

琴晚12點幾訓,今朝7點自然醒,真好
但系我條腿仲系好腫 Evil or Very Mad
朝早整炒蛋多士食 ,到左11點餓到short左!!!!!!
消化得真好
我而家算唔算減肥 Rolling Eyes (唔算- - )

嘉嘉要嘗試早d訓同早d起身呀
就算2點起身都要食d野先 唔好等到夜晚先食哦 albino
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周二 9月 08, 2009 9:02 pm

早:自製炒蛋多士,麥芽酥餅8塊
午:白菜仔,飯一碗,花膠雞湯,豉汁蒸鱔,提子
tea:蜂蜜綠茶,麥芽酥餅8塊
晚:菜心,飯一碗,酸梅排骨,豉汁蒸鱔,花膠雞湯,apple,橙

其實除左糖同雪糕之外,我中意食既野都系健康野
如果我控制下食量應該幾易減的
最重要系,我要戒凍野。而家成日飲冰水
dadamum叫我唔好飲,但系飲冰水真系好爽 afro
我直頭想一日都飲勁凍既水 Twisted Evil
不過為我身體著想 系唔可以咁放肆~~!!!一日飲一杯 Cool
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周四 9月 10, 2009 11:43 pm

早:茄汁焗豆多士1塊,牛油多士1塊
午:白菜仔,炒飯一碟,青紅蘿蔔豬骨湯
tea:紅糖水一杯,麥芽酥餅8塊
晚:菜心,飯一碗,蒸魚,木耳炆雞,青紅蘿蔔豬骨湯,apple,橙

快d減肥啦! P1010860k
]

懷念細個既味道,整左beans on toast食~~~正 tongue
呢兩日都好肚餓!!!!好易肚餓 餓到像嘔果只 confused
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周三 9月 16, 2009 12:39 pm

呢幾日開學好忙啊!
先幾日就覺得過左好耐
今日偷得浮生一日閑
去Starbucks上下網 聽日又要開始忙lu...............

嘉嘉~~你要保重啊!!!而家好番d未?
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周五 9月 18, 2009 2:13 pm

9-16
早:venti摩卡星冰樂
午:芝心超級至尊2塊,海鮮焗飯
tea:雀巢雪梨茶,三文魚壽司,八爪魚壽司
晚:腐乳炒通菜,酸梅排骨,扁尖雞湯,火龍果
同表姐and 舒舒去唱k了
9-17
早:----
午:牛丸米線一碗
tea:炒麵,蘿蔔糕2粒,燒賣1粒,迷你蛋撻2個,菜肉包1個
晚:菜心,白切雞
3點放學翻到屋企好肚餓
咁啱婆婆飲茶攞左d野比我食
9-18
早:-----
午:venti榛子咖啡星冰樂
tea:
炒河粉,杯面,粟米腸
晚:生菜,手C雞,眉豆骨湯,蘋果,火龍果,芬達
返學呢幾日都無時間食早餐..............................
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周日 9月 27, 2009 12:13 am

早:nuts 好多,純白蓮蓉月餅1/4
午:雜丸河粉+面
tea:薑糖4片,椰汁糖2粒
晚:腐乳炒通菜,洋蔥炒勝瓜,青瓜炒齋麵筋冬菇木耳,滷水雞翼1只,霸王花豬掙湯3碗

星期6諗住訓到11點先起身,但系我7點半就醒左- -
返學又唔見我咁早願意起身- -
夜晚舅母狂叫我地飲多d湯,話最多飲3碗,最少飲4碗hahahahah,我已經最多啦!
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周日 9月 27, 2009 8:21 pm

早:滷水蛋1個,南瓜餅一個
午:滷水鵝飯
tea:雪條3支- - ,維他奶一盒
晚:節瓜湯,青瓜海蜇伴花生醬醋辣椒仔,炸雲吞,滷水雞翼3只,霸王花豬掙湯3碗

原來我今日餐餐都有食滷水既野~ Cool

青瓜海蜇伴花生醬醋辣椒仔真系好正,各位姐妹們可以試試呢 albino
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周一 9月 28, 2009 11:40 pm

早:美心hello kitty藍莓芝士冰皮1個,黑芝麻冰皮1/4個,超大三角朱古力4舊
午:腐乳辣椒醬沙茶醬lo白飯
tea:餃子8只
晚:節瓜鹹蛋湯,豆角,燜魚,滷水雞翼2只

lunch發覺無野食~就用腐乳辣椒醬沙茶醬lo白飯
其實好好食 kakakakaaaa
今日食左好多朱古力- - 我驚我喉嚨痛 silent

*嘉嘉 kubi 加油呀,其他姐妹加油呀!
我都要加油 tongue
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

發表主題: 回復: 快d減肥啦!   快d減肥啦! Empty周二 9月 29, 2009 10:21 pm

早:latte,vanilla donut
午:米粉一大碗
晚:餃子西蘭花烏冬

今朝一早起身返學既時候,同學突然打比我話無堂
我頂 Crying or Very sad Crying or Very sad 等我一早起身!!!!!!!
不過好彩有帶notebook ,so又走去Starbucks - -

***嘉嘉:好容易整架~
將青瓜切絲,之後將青瓜絲同海蜇放落碟,再放dddddd糖,鹽同醋(我系用白醋),花生醬用水溝稀倒上去,再滴辣椒仔落去(中意食辣就落多d) ,之後lo勻就okay la afro
回頂端 向下

快d減肥啦!
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: