小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

我要Keep一Keep, Fit一Fit

向下 
發表人內容
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 17
年齡 : 40
注冊日期 : 2009-09-29

我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty
發表主題: 我要Keep一Keep, Fit一Fit   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周二 9月 29, 2009 6:31 pm

好多年前已經係呢個網到打減肥日記了。但後來,無再咁刻意去減,所以無寫,所以好多年無黎過呢到。搵左好耐先搵得返小貓子的減肥日記網。
本身想自己是但搵個地方寫就算,但係我覺得都係呢到d野最齊,可以睇下人地點減,有d咩餐單好,所以最後都諗住係到打返我既減肥日記先得。

其實我都食清左好多大約一星期。唔知記唔記得之前食過d咩,我好想打返晒出黎啊!~=p
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-09-23   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 2:33 pm

我的記憶原來只得一星期。=口= 再之前0個d我食過d咩都唔太記得-口-

早:芝士粟米夾餅[自制](低脂芝士x1片,粟米x3匙,夾餅x1=切開中間可以放野0個d)
午:粟米蝴蝶粉[自制](粟米x5匙,蝴蝶粉x1飯盒size)
晚:雞串沙律冷麵[超市買的](雞串x3串,沙律x1小格x冷麵x1團)

運動:健康舞45mins,踏機30mins
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-09-24   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 2:36 pm

早:芝士粟米夾餅[自制](低脂芝士x2片,粟米x3匙,夾餅x1塊)
午:豆卜魚旦米線[出外用膳]
晚:牛丸米線,油菜,炸魚皮少許[出外用膳]
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-09-25   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 2:42 pm

早:芝士粟米夾餅[自制](芝士x1片,粟米x3匙,夾餅x1塊) + 無糖果汁x1杯[某牌子]
午:芝士粟米羹蝴蝶粉[自制](芝士x1片,粟米羹x1/3碗,蝴蝶粉x1/2飯盒)
晚:(意xx) pizza x2件, 炒意粉x1小碟,湯x1/2碗, hot coffee x1杯, 蒜蓉包x1塊
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-09-26   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 2:46 pm

早:打籃球 Basketball (一般運動量的) x30mins
早午:芝士粟米雜菜夾餅[自制](低指芝士x1,粟米x2匙,雜菜少許,夾餅x1塊)+
[超市買]sushi x3件
晚:豬軟骨公仔麵[在外用膳] Crying or Very sad
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-09-27   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 2:52 pm

早:(see film) 爆谷x1/3筒+水x1支
午:(茶餐廳)瘦肉粥 x1碗[在外用膳]
晚:(xx閣)西冷扒意粉餐[在外用膳]
(羅宋湯x1碗,扒連汁x1/3件,意粉x1/2碟,熱檸水x1杯,tiramisu x1件)

晚飯後零食:Evil or Very Mad 龜零膏, 蛋糕仔
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-09-28   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 2:59 pm

早:芝士粟米夾餅[自制](芝士x1片,粟米x3匙,夾餅x1塊) + 低糖豆漿x1杯[超市買]
午:芝士粟米菠菜麵[自制](芝士x1片,粟米x4匙,菠菜餅x3小團]
晚:[在家用膳]白飯x1碗,瓜x1碗,豆卜數件,豬扒x1小塊,蒸旦x1/3碗

晚飯後零食: 龜零膏 Embarassed

candyyue 在 周五 10月 02, 2009 3:02 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-09-29   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 3:02 pm

早:芝士粟米夾餅[自制](低脂芝士x1, 粟米x3匙,夾餅x1塊) +
低糖豆漿x1杯[超市買]
早午:黑芝麻方塊酥 x2塊 Crying or Very sad
午:雜菜沙律[自制]
下:xx紫菜動物餅-18g x1包 Crying or Very sad
晚:[在外用膳]白飯x2/3碗,肉半碗,菜半碗,沙律海鮮卷 Evil or Very Mad
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-09-30   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 3:11 pm

早:芝士粟米夾餅[自制] + 低糖豆漿x1杯[超市買]
午:粟米羹菠菜麵[自制](粟米羹x1/3碗,菠菜麵x2小團]
晚:(便利店)燒賣撈麵[燒賣x4粒,撈麵x1包] + 熱奶茶x1杯

運動:踏機20mins,健康健45mins
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-10-01   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 3:17 pm

早:(xxx快餐店)黑松露炒旦x1份 + 煎雞扒x1/2件 + 淨吐司x1.5件 + 泡沫coffee x1杯
午:sushi x4件
晚:湯 xn碗 + 油雞 x4切件 + 菜x1碗
宵: [自制]腐竹湯水 x2大碗

運動:1.5小時健康舞

candyyue 在 周三 10月 07, 2009 3:53 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-10-02   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周五 10月 02, 2009 3:19 pm

早:墨西哥包x1個 Crying or Very sad
午:[超市買]中華沙律冷麵x1/2盤 + 黑芝麻方塊酥x2塊 Crying or Very sad
下:[便利店]燒賣5粒
晚:[超市買]中華沙律冷麵x1/2盤
宵:著片半包 Crying or Very sad
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-10-03   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周三 10月 07, 2009 4:13 pm

午:薯片半包,檸檬杯x1包,粟米湯x3碗 Shocked
晚:魚生飯x1盒,sushix3件,豬扒x半件,cream soup x3碗 Twisted Evil
宵:著片x1包,紙包green tea x2包 No

運動:健康舞1.5小時 cheers
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-10-04   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周三 10月 07, 2009 4:17 pm

午:(pizzahut) pizza x1件,蕃茄螺絲粉x1/4碟,芝士卷x1/2條,沙律少許,
凍檸水x1杯
下:烏龍茶x1支
晚:肥牛米線x1碗
宵:綠茶紅豆蓮花冰, (家)湯x1碗
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-10-05   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周三 10月 07, 2009 4:29 pm

早:墨西哥包x1個, coffee x1杯
午:蔥炒旦x1/2碗,白菜x1/2碗,白飯x1碗
下:黑芝麻方塊酥x3包
晚:魚生飯x1盒, 酸齋x1/2盒 Shocked
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-10-06   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周三 10月 07, 2009 4:33 pm

早:黑芝麻方塊酥x3包
午:[自制]雜豆菠菜麵x1盒(菠菜麵x3小團,雜豆x1湯匙)
下:燒賣x5粒
晚:湯x2碗,熟三文魚少許,煎雞翼x4隻,菜x1.5碗
宵:龜零膏
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-10-07   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周三 10月 07, 2009 4:36 pm

早:即食淨米粉x1碗, coffee x1杯
午:雜菜羅馬沙律x1盒,紫菜動物餅x1包(18g)
晚:燒賣撈麵x凍奶茶

candyyue 在 周四 10月 08, 2009 3:09 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
candyyue
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 2009-10-8   我要Keep一Keep, Fit一Fit Empty周四 10月 08, 2009 2:49 pm

早:墨西哥包x1
午:[自制]低脂芝士香草蝴蝶粉, 2條墨魚條,2粒燒賣
回頂端 向下

我要Keep一Keep, Fit一Fit
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: