小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

我要健康咁瘦瘦瘦﹗

向下 
發表人內容
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

文章總數 : 102
年齡 : 40
注冊日期 : 2009-09-02

我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty
發表主題: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周日 10月 11, 2009 8:35 pm

好開心﹗﹗決定左下年年中同親愛的影婚妙相﹗
但見到自己咁圓咁肥的身材,就十分十分氣餒.... 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_neutral

仲有半年多的時間呀﹗﹗我要加油呀﹗﹗﹗
努力做gym同控制飲食~~誓要瘦下來﹗﹗

體重﹕
2009/10/11 - 121磅

我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_flower 短期目標- 09/11/27生日 - 110磅 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_flower
我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_flower 最終目標- 10/03/13 - 100磅 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_flower
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周日 10月 11, 2009 9:03 pm

2009/10/11 Sunday

Day 1
起床 11:00
早餐﹕奇異果一個
午餐﹕餅乾兩包
小食﹕腐竹西米露一大碗、四分之一個五仁月餅、芋頭糕約5片
晚餐﹕少少豆角、蝦仁炒蛋、菜及西瓜兩片

運動﹕sky walker 1小時、單車半小時 (約消耗500卡路里)

.............................................................................................................................................

最近親愛的成日都加班....唉~~~
心疼的同時,也只可以學習做一個體貼的女朋友~
唔好成日投訴佢唔陪我... 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_neutral

今日係屋企都食左好多野...
無計,,,媽咪昨天搞左芋頭糕...成日叫我食食食..,,唉,,唔食佢又唔like..想點,,
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周二 10月 13, 2009 12:28 am

2009/10/12 Monday

Day 2
起床 6:50
早餐﹕麥片一碗
午餐﹕自備便當及蕃茄湯
小食﹕---
晚餐﹕冬瓜湯一大碗、菜、魚肉, 西瓜一片

運動﹕sky walker 1小時、單車半小時 (約消耗600卡路里)

.............................................................................................................................................

晚餐成十點半先食...無計,,,做完尖番到屋企都十點幾lu~~
實在餓在受不了, 只好照食~~
我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_rr 但實在太晚了, 下次記得買定個包係公司~
放工前食左佢~~
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周二 10月 13, 2009 9:37 pm

2009/10/13 Tuesday

Very Happy Day 3:D
早餐﹕麥片一碗
午餐﹕自備便當及冬瓜湯
小食﹕---
晚餐瓜湯一大碗、菜、雞翼3隻, 西瓜一片

運動﹕ ---

唉……面對工作,十分氣餒哦﹗﹗
怎麼我這麼不爭氣呢?﹗
同期的同事都把code記好了,,而自己還像剛入職似的..

下班後,馬上跑去旺角波鞋街,想買一對新波鞋和大袋,
但逛了差不多一小時……也找不到喜歡的…
我的要求不高呀~~怎麼都找不到呢?﹗
太過份了... 原來喜歡的東西和喜歡的人都不容易遇上嘛~~
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周四 10月 15, 2009 12:38 am

2009/10/14 Wed

我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_biggrin Day 4 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_biggrin
早餐﹕麥片一碗
午餐﹕自備便當
小食﹕---
晚餐﹕大法包半個
宵夜﹕(10:30) 大法包半個, 蕃茄湯、菜 、魚丸

運動﹕ sky walker 1小時、單車半小時 (約消耗600卡路里)

啊,,,大件事,,,,做完運動番到屋企...又再食野...
唉,,,,覺得今日的運動都係白做﹗﹗
以後要忍忍忍…
屋企人點叫我都唔可以食呀﹗
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周四 10月 15, 2009 11:19 pm

2009/10/15 Thu

Day 5
早餐﹕奇異果一個
小食﹕梳打餅一包
午餐﹕自備便當
晚餐﹕半碗飯、生菜、冬瓜煮排骨、西瓜
小食﹕餅兩包

運動﹕ ----

silent 晚餐又看到冬瓜...真的...唉,,,
怎麼父親大人就愛連續幾天都一樣的菜呢?﹗
完全不想碰....吃了一塊後, 便直接用菜餸汁解決半碗飯...
但飯後又十分不滿足,,,忍不住吃了兩包餅 Embarassed 得不償失呀﹗

今天是我和親愛的相識一年半的紀念日哦~~ Laughing
呵呵~~~每個月的15號, 都是我們慶祝的日子~
tongue 起初我會因為他不在意而不開心,,,,現在變了我才是善忘的一個...
呵呵~~~ Very Happy 再次感到遇到他真好﹗幸福 flower
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周日 10月 18, 2009 1:19 am

2009/10/16 Fri

Day 6
早餐﹕奇異果一個, 麵包一個
午餐﹕自備便當
晚餐﹕星林居米線 (好好味呀)
小食﹕西瓜, 餅乾一包

運動﹕ ----

我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_redface 放工後偷懶沒有做運動~~
和朋友吃飯逛街去..

英子 在 周一 10月 19, 2009 1:44 am 作了第 2 次修改
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周日 10月 18, 2009 1:28 am

2009/10/17 sat

Day 7
起床 9:45
早餐﹕豬仔包 + 雞尾包
午餐﹕車仔麵
小食﹕麻薯包包x2, 芝士包
晚餐﹕炒伊麵
小食﹕西瓜, 梳打餅一包

運動﹕ ----

英子 在 周一 10月 19, 2009 1:43 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周一 10月 19, 2009 1:43 am

2009/10/18 SUN

Day 8
起床 11:30
早餐﹕奇異果兩個 + 梳打餅一包
午餐﹕炒伊麵
小食﹕餅乾, 沙田柚
晚餐﹕沒有

運動﹕ skywalker 1 hr, 單車 0.5hr

原本今天想偷懶....不做運動....
但被親愛的發現了.,, 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_redface慚愧呀﹗
馬上收拾心情,晚飯也不吃了﹗出發做運動去﹗﹗
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周三 10月 21, 2009 12:41 am

2009/10/19 MON

Day 9
早餐﹕奇異果1個, 沙田柚兩片
午餐﹕自備飯盒
晚餐﹕合桃包
小食﹕西蘭花及魚肉

運動﹕ skywalker 1 hr, 單車 0.5hr

啊……晚上做完運動後,,,又忍不到口了﹗﹗
Embarassed 運動又白費了....

親愛的, 今天開始上晚班了~一整個星期都沒有時間聊天了...
只可以靠電話道早安及晚安而已...
不能見面…當然有點不開心,,,但知道他為我們的將來努力~
忍住呀﹗﹗~~ Very Happy 期待日後, 可以每天見面的每一天~
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周三 10月 21, 2009 12:47 am

Day 10
起床 7:35
早餐﹕糯米卷一件
午餐﹕kcf 8層漢堡 + 汽水
小食﹕朱古力一片
晚餐﹕冬瓜湯 , 菜, 魚肉

運動﹕ skywalker 1 hr

是日體重 (早上)﹕ 118.8

中午吃了漢堡,,,實在太過份了﹗
所以晚上又去p記跑1小時~~
怎知道...我竟跌了一只耳環..
Crying or Very sad 損失大了...

減肥行動進行了10天了~~~
稍稍輕了一點點...相信若我可以忍口,,,
效果會更好﹗﹗
接下來的10天﹗﹗加油﹗
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周五 10月 23, 2009 1:44 am

Day 11
早餐﹕合桃包
午餐﹕自備飯盒 + 蕃茄湯
晚餐﹕麥包 + 菜 + 雜豆 + 半碗飯

運動﹕ ---

啊....晚上原本想食完麥包就去做運動~~
點知番到屋企……媽咪又狂叫我食飯..唉
變左食兩倍...
食完仲要訓著左唔知醒,,,無去到做運動...弊弊弊
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周五 10月 23, 2009 1:50 am

Day 12
早餐﹕麥包
午餐﹕自備飯盒
晚餐﹕菜 + 麻婆豆腐 + 半碗飯
小食﹕月餅八分一

運動﹕ skywalker 1小時, 單車 25mins

今日好少少~~起碼有的起心肝去做運動...
但係飯食都係控制唔到,,,
呢個先係最大件事~

晚上親愛的問我腰圍和臀圍~
說若腰臀比例超過0.8便超標了~~
而我腰 27吋, 臀36寸 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_redface 肥到呀...
是剛好合格...但真係要努力減肥先得...
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周一 10月 26, 2009 9:56 pm

2009/10/23-26

星期五晚真係好唔開心………
所以放工之後同朋友去左飲飲食食...
但我都知, 係自己的問題,,

呢幾日假期都毫無節制咁食食食..
但幸好,,我仍有少少良知~ 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_redface
所以25同26號晚都無食晚飯~
去左做運動~各日一個小時的skywalker~

聽日開始﹗﹗
要努力呀﹗再出發﹗
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周二 10月 27, 2009 11:42 pm

Day 17
早餐﹕麥片
午餐﹕自備飯盒 (飯 +多多菜 + 二隻小雞翼) + 蕃茄湯
晚餐﹕星林居米線
小食﹕檸檬茶 x 2

運動﹕ 無

回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周四 10月 29, 2009 10:15 pm

Day 18
早餐﹕麥片
午餐﹕芝士麵包
晚餐﹕雞翼 + 菜 + 橙
小食﹕梳打餅 x 1, 檸檬茶 x 1

運動﹕ 無

親愛的要到高雄出差兩天~
但在出發前, 在公司有一些不愉快事件,,,
一句「但我受傷了」,,,,看得好想哭~
好想可以在他身邊,,抱著他~~什麼都不用說~
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周四 10月 29, 2009 10:19 pm

Day 19
早餐﹕麥片
午餐﹕自備飯盒 (飯 + 苦瓜 + 菜+ 雜豆) + 蕃茄湯
晚餐﹕飯 +麻婆豆腐 + 雞翼兩隻 + 菜 + 沙田油=柚一片 (好酸,,,不想吃了) + 橙半個
小食﹕梳打餅 x 1

運動﹕ 無

..........................................................................................................................................

今天下午開始有點不對勁...頭重重的,,
回家吃過飯後, 馬上睡了兩小時~~
起來已好一點了~~還是早一點休息囉

英子 在 周一 11月 09, 2009 10:50 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周一 11月 09, 2009 10:49 pm

Day 20
早餐﹕麥片
午餐﹕自備飯盒 (飯 + 雜豆 + 波菜+ 雞兩件)
晚餐﹕橙1個

運動﹕ skywalker 1hr

..........................................................................................................................................

上星期感冒了~~親愛的一句~感冒就不要做運動啦~等康復再努力吧,,,
kekekeke 我就奉旨偷懶...
無做運動又任意食的後果,,,ohno...自作自受﹗

今天開始再努力呀﹗
今日完全忍到口,,叻女﹗ 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_biggrin
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周二 11月 10, 2009 11:00 pm

Day 21
早餐﹕豬仔包一個 + 即沖麥片1杯
午餐﹕自備飯盒 (飯 +多多菜 + 麻婆豆腐) + 蕃茄湯
晚餐﹕豬仔包一個 (4點半) + 豆漿 (八點半)

運動﹕ skywalker 1hrs

yeah~~今日晩餐都忍到口﹗﹗
good, 聽日再加油﹗
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周三 11月 11, 2009 11:02 pm

Day 22
早餐﹕豬仔包一個
午餐﹕自備飯盒 (飯 +多多菜 + 芋頭 + 蘿蔔丸)
晚餐﹕火腿蛋包一個 (5點半) + 99能力棒
宵夜﹕蕃茄湯 + 麵包大半條

運動﹕ skywalker 1hrs

今早上磅量一下~~118.5,,,oh
放肆一星期的後果是...維持原地...
不過也算幸好吧..

唉...就知道我會敗給麵包...
看到家人買了最愛的全麥包,,,便忍不住了..
只怪自己,,,今天運動又白做了..
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周四 11月 12, 2009 10:57 pm

Day 23
早餐﹕大麥包半個
小食﹕梳打餅一包
午餐﹕自備飯盒 (飯 +多多菜 + 魚肉 + 雞翼兩隻) + 蕃茄湯
晚餐﹕10個韮菜餃 + 3隻煎餃 + 野葛菜湯

運動﹕ 無

朋友終於考完試啦~~放工後就一齊去太仔食好味的餃子﹗﹗
幸福呀﹗﹗ 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_flower

決定了明年要考IELTS﹗~~為將來去台灣後的生活鋪路~
要加油啦~~
回頂端 向下
英子
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 我要健康咁瘦瘦瘦﹗   我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Empty周六 11月 14, 2009 7:18 pm

Day 24
早餐﹕蕃薯 x 1
小食﹕排包 x 3
午餐﹕自備飯盒 (飯 +多多菜 + 雞翼1隻) + 蘿蔔湯
晚餐﹕炒金邊粉 + 炒西蘭花 + 蝦平 + 波蘿冰

運動﹕ 無

yanyan同我提早慶祝生日 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_flower
多謝你呀﹗~~~ 我要健康咁瘦瘦瘦﹗ Icon_biggrin

見到sogo減價,忍唔住去睇下~~
最後係RMK買一SET粉底﹗超抵呀﹗﹗
用$580買到﹗﹗哈~~~好開心呀﹗
回頂端 向下

我要健康咁瘦瘦瘦﹗
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: