小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

下一站.幸福嗎﹖

向下 
發表人內容
一陣花香
4L碼肥美人
4L碼肥美人
一陣花香

文章總數 : 10
年齡 : 35
注冊日期 : 2009-10-21

下一站.幸福嗎﹖ Empty
發表主題: 下一站.幸福嗎﹖   下一站.幸福嗎﹖ Empty周三 10月 21, 2009 8:53 pm

我係一個肥妹仔!我的理想 — 擁有標準的身型!你話我可唔可以實現到我呢個的理想呢?

但係我又懶又為食,懶和為食就係減肥的天敵!所以減肥首先要克服的就是懒和為食。

減肥過程中成日會出現幻覺,成日會將好多野睇成好好味的野食,我一定要克服!每到这個時候,想想自己行街試衫時的痛苦吧!一定要化悲痛為力量!

减肥的力量!加油
回頂端 向下
一陣花香
4L碼肥美人
4L碼肥美人
一陣花香

發表主題: 10.21 第一站.矛盾   下一站.幸福嗎﹖ Empty周三 10月 21, 2009 10:14 pm

10.21 第一站.矛盾

今日的心情好矛盾....
我終於再返黎小貓子喇 !! ( 決心再去減肥 )
係因為我大佬會係2年之後結婚,我好想藉此俾自己有動力去減肥
唔單單只係減俾人睇,而係為自己。
但我又怕我會好快就放棄 ~ ( 唔好諗咁多,做左先喇 )

減肥列車會陪我走過呢段減肥之旅

列車守則:
1. 零食係你的敵人,蔬果係你的好朋友
2. 少飲甜味的飲品
3. 每日都要保持運動
4. 食野要慢慢咬,唔好食得過飽
5. 保持車廂清潔

車身重量: 174磅 ( *125磅 )
車身長度: 165cm

下一站.幸福嗎﹖ 4031390657_f3ef413a05
回頂端 向下
一陣花香
4L碼肥美人
4L碼肥美人
一陣花香

發表主題: 10.22 第二站.堅持   下一站.幸福嗎﹖ Empty周五 10月 23, 2009 1:23 am

10.22 第二站.堅持

今日總算係第一日開始,一定都能堅持到 !! (今日好乖冇飲汽水 Razz )
堅持每日做運動,做唔到都要去散散步行下。

早餐: 奶x1
午餐: 魚柳蛋包飯
晚餐: 雞翼炒飯+生菜x1
零食: 蛋撻x1
水量: 7杯
運動: 跳繩x10mins

車身重量: 174磅 ( - 0 磅 )

下一站.幸福嗎﹖ 4031390657_f3ef413a05
回頂端 向下
一陣花香
4L碼肥美人
4L碼肥美人
一陣花香

發表主題: 10.25 第三站.運動日   下一站.幸福嗎﹖ Empty周一 10月 26, 2009 7:35 am

10.25 第三站.運動日

呢幾日都去左運動呀 ~ (暗笑自己真勤力Laughing )

午餐: 切雞飯
晚餐: 金茹豬頸肉米線 + 芬達橙
零食: 朱古力條 x1 Shocked
水量: 7杯
運動: 行山 x 3 hours

車身重量: 173磅 ( - 1 磅 )

回頂端 向下
一陣花香
4L碼肥美人
4L碼肥美人
一陣花香

發表主題: 10.27 第四站.肚痛夜   下一站.幸福嗎﹖ Empty周三 10月 28, 2009 2:25 am

10.27 第四站.肚痛夜

肚痛夜, 囉囉攣 !!! 成晚搞肚痛好辛苦呀 ~
希望咁樣可以清下腸胃 , 因為我之前實在食得太雜喇 !!

午餐: 酸辣蟹籽丸米線
晚餐: 叉燒腸飯 + 芬達提子 Shocked
零食: 紫菜 x1 Shocked
水量: 8杯
運動: --------------

車身重量: 173磅 ( - 1 磅 )

回頂端 向下

下一站.幸福嗎﹖
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: