小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

健康減肥

向下 
發表人內容
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

文章總數 : 127
年齡 : 33
注冊日期 : 2008-11-02

健康減肥 Empty
發表主題: 健康減肥   健康減肥 Empty周二 1月 26, 2010 1:56 pm

1月26日
早:花奶麥皮,麥芽蘇打餅4塊,edo麥餅4塊,二寶數粒
午:上海面一碗(白菜仔,半熟太陽蛋一隻,叉燒數塊)
晚:KFC,粉葛豆鯪魚湯兩碗,火龍果半隻

放假時期無無聊聊就系打日記之日 Twisted Evil
話系健康減肥暫時做到只系前兩個字.. Twisted Evil whatever!
琴日上網睇到一個手繪教程,個老師話當畫線條既時候做到心裡無負擔,好隨意,畫錯就就畫錯呢幾點就成功了。
令我醍醐灌頂,個老師不止教畫畫,而且仲教曉我人生道理,其實我哋做咩都應該要有上面既心態,咁樣離成功就近好多。 Cool

最近發生左好多事,卻令我諗野樂觀左,闊達左,當然遠遠未夠,不過做人要知足d Twisted Evil
***正面能量放在生活上,負面能量放在藝術上***近期金句 Cool
仲有講到要做到,唔好得個講字!

食飯既時候Dad話識得餓先系好事,證明身體正常,如果唔識得餓就驚啦!
hmmmm講得好啱!我好慶幸我而家識得餓:)
大家都要健康咁減肥!
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

健康減肥 Empty
發表主題: 回復: 健康減肥   健康減肥 Empty周三 1月 27, 2010 5:46 pm

1月27日
早:花奶麥皮,山崎高鈣方包一塊
午:上海面一碗(菜心,半熟太陽蛋一隻)
TEA:陳皮一堆
晚:炒白菜仔一碟,粉葛鯪魚湯兩碗,煎馬鮫3舊,西柚1個

今日真系唔識餓了!一定系琴晚kfc食濟左 Sad Evil or Very Mad
我而家好想嘔T T

yamaha 在 周四 1月 28, 2010 11:07 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

健康減肥 Empty
發表主題: 回復: 健康減肥   健康減肥 Empty周四 1月 28, 2010 11:07 pm

1月28日
早:山崎高鈣方包一塊,川貝陳皮一堆,煎馬鮫3舊(奇怪的早餐lol)
午:烏冬一碗(白菜仔,半熟太陽蛋一隻,叉燒)
TEA:藍罐8塊左右
晚:菜心,白切雞,蒸桂花魚,飯一碗,橙一個

琴日下晝一路都唔舒服,夜晚仲發燒,隔硬食左dinner然後去沖凉
hea到9點去訓教.經過12個種既睡眠今日已經好番!
唔知系咩問題 Rolling Eyes 可能腸胃炎
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

健康減肥 Empty
發表主題: 回復: 健康減肥   健康減肥 Empty周五 1月 29, 2010 9:09 pm

1月29日
早:藍罐曲奇9塊,edo麥餅4塊
午:上海面一碗(白菜仔,半熟太陽蛋一隻)
TEA:homemade紅豆沙大湯碗半碗,花生味威化餅6塊
晚:菜心,蒸雞6舊,蒸排骨6舊,飯一碗,西柚一個

有增肥的嫌疑!!
邊個可以好似我咁hea?!?!
腦就無停過,但系諗到野唔該寫落黎okay silent
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

健康減肥 Empty
發表主題: 回復: 健康減肥   健康減肥 Empty周六 1月 30, 2010 10:30 pm

1月30日
早:homemade紅豆沙一大湯碗
午:叉雞飯一盒
晚:炒白菜仔一碟,雞奕5只,飯一碗,花膠雞湯2碗,橙一個

諗住咁耐無食飯盒今日食一下,殊不知難食得可怕,叉燒騷的 Sad
最怕就系肉有騷味,真系叉燒"騷" -.- 最可怕系我居然成盒finished曬-.-
諗到都想嘔 pale pale pale 癡線了 silent
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

健康減肥 Empty
發表主題: 回復: 健康減肥   健康減肥 Empty周日 1月 31, 2010 11:18 pm

1月31日
早:貢梨一個,橙半個,煎蛋多士,自製奶茶一杯
午:上海面一碗(白菜仔,半熟太陽蛋一隻,雞奕3只)
Tea:自製紅豆冰一杯
晚:炒白菜仔一碟,雞奕6只,飯一碗,花膠雞湯2碗,提子一串

朝早蛋煎到膿到產生無數致癌物質,照食!
整奶茶竟然用左綠茶-.-
下晝做數做到頭腦都唔清晰,64+24=96?????乘法mix加法???????What a Face
樓上既鄰居彈緊BACH,我好久沒練了,怪不得腦筋打結 What a Face
我日日食既野差唔多
放假十幾日肥左好多下,唔郁既後果! Evil or Very Mad
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

健康減肥 Empty
發表主題: 回復: 健康減肥   健康減肥 Empty周一 2月 01, 2010 8:43 pm

2月1日
早:芝麻蘇打餅6塊
午:香草蛋捲3舊
Tea:車仔面一碗(豬皮生菜魚蛋豬腸蘿蔔米粉),凍奶茶一杯
晚:炒白菜仔一碟,咖喱薯仔炆排骨,飯一碗,粉葛豬骨湯2碗,橙一隻

好眼訓好眼訓好眼訓
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

健康減肥 Empty
發表主題: 回復: 健康減肥   健康減肥 Empty周二 2月 02, 2010 9:16 pm

2月2日
早:熱浪薯片110g
午:三角薯餅10塊,菜心一碟
晚:炒白菜仔,秋刀魚,飯一碗,麻婆豆腐,叉燒,節瓜魚尾湯2碗,橙一隻,貢梨半個

琴日睇戲時候買左薯片無食,今日finished左距 Twisted Evil
系凍肉鋪買左三角薯餅,睇下好唔好食,點知難食到嘔
有一陣好奇怪既味,我諗應該系距d油唔好 affraid
好難食咁我都系食曬,真系唔知咁好定唔好 silent
以後買番有牌子果只!!!!
GIGI約我出去,我其實超級無敵想赴約,但系好矛盾,唔想比人見我個肥look No
點算?!?!?!?!??!?!
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

健康減肥 Empty
發表主題: 回復: 健康減肥   健康減肥 Empty周日 4月 04, 2010 10:33 am

4月4日

早:yoghurt

琴晚去左公公家姐既90大壽,超級多人,原來我有咁多親戚
但系全部都未見過lor!我諗我地以後十代加埋都無咁多人 haha
今日乖乖地唔該!
回頂端 向下

健康減肥
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: