小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

有冇人可以答下我呀?

向下 
4 posters
發表人內容
perfectdark
L碼美人
L碼美人

文章總數 : 435
年齡 : 43
注冊日期 : 2008-11-09

有冇人可以答下我呀? Empty
發表主題: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周三 4月 22, 2009 7:49 pm

問題如下
1。BB CREAMS同粉底有咩分別?剩係搽BB CREAMS都可以出街?唔再補碎粉得唔得?
2。眼線點畫?我既意思係由邊度落筆
3。係唔係一定要用左筆先用液?說係咁用筆OR液得唔得?

我已經上網睇過好多次,但都係唔識
回頂端 向下
希離
中碼美人
中碼美人
希離

文章總數 : 1294
注冊日期 : 2008-10-16

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周三 4月 22, 2009 9:01 pm

perfectdark 寫到:
問題如下
1。BB CREAMS同粉底有咩分別?剩係搽BB CREAMS都可以出街?唔再補碎粉得唔得?

1.BB CREAM︿同粉底分別其實不大,
只係多左修護功效。有遮瑕、防晒、保濕、美白、去縐等等(有D粉底都有)
用完BB CREAM最好都用乾粉定妝,唔係好易甩。
我有時都會用,但有好多時都唔用,
因為自己唔習慣化妝,唔likE個面太多野。
回頂端 向下
sugar_tonton
L碼美人
L碼美人

文章總數 : 949
年齡 : 35

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周四 4月 23, 2009 1:27 pm

問題如下

新手畫EYELINE我SUGGEST用筆(可以刨果隻)..當然簡WATERPROOF啦~
易控制好多..其實EYELINE GEL都好易用&好自然...但係好麻煩..用1次支掃就洗1次..所以我唔鐘意
我唔太明你話用左筆先用液係咩意思?? 其實用一樣得gala

至於點畫. 好難講
你睇圖果d都唔明?
回頂端 向下
perfectdark
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周五 4月 24, 2009 2:28 am

**糖**
係呀,我上YOUTUBE睇,睇極都係唔知點
跟住自己畫啦,又畫極都係好樣衰果D囉 Embarassed
我上YOUTUBE睇,D人用完筆再用液架

*** THANK YOU 希離***
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周五 4月 24, 2009 11:04 am

**糖**

比條link尼丫~~thx
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

文章總數 : 439
年齡 : 36
注冊日期 : 2008-11-02

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周六 4月 25, 2009 2:13 am

你o地有冇蚊眉嫁?????
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周六 4月 25, 2009 3:18 pm

eeyore_ada 寫到:
你o地有冇蚊眉嫁?????

YES~
回頂端 向下
perfectdark
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周日 4月 26, 2009 4:25 am

Hello
我都有抆眉架
不可都係係咁2修一雜毛果D喳

糖,我搵唔返果條LINK呀
不可你可以上YOUTUBE睇。真係好多野睇
我岩岩睇左個勁恐怖,唔知係咪雙眼皮手術
https://www.youtube.com/watch?v=BchRyjS2owM&NR=1

仲有一個,呢個個雙眼皮膠水真係好犀利呀!!
唔知又有冇人用過呢??
https://www.youtube.com/watch?v=NSYAnPED9BU&NR=1

不過我發覺有好多化妝果D都係講大6站,有香港既,不過好似好難搵咁囉!!所以如果係普通話唔係咁明果D我建議不如睇日系既MAKE UP好過!

我之前睇過一個點解會係用完眼線筆再用液呢,佢話用完筆再用液既話可以『拱古』返個眼線喎
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周日 4月 26, 2009 1:37 pm

Hello
我都有抆眉架
不可都係係咁2修一雜毛果D喳

糖,我搵唔返果條LINK呀
不可你可以上YOUTUBE睇。真係好多野睇
我岩岩睇左個勁恐怖,唔知係咪雙眼皮手術
https://www.youtube.com/watch?v=BchRyjS2owM&NR=1

仲有一個,呢個個雙眼皮膠水真係好犀利呀!!
唔知又有冇人用過呢??
https://www.youtube.com/watch?v=NSYAnPED9BU&NR=1

不過我發覺有好多化妝果D都係講大6站,有香港既,不過好似好難搵咁囉!!所以如果係普通話唔係咁明果D我建議不如睇日系既MAKE UP好過!

我之前睇過一個點解會係用完眼線筆再用液呢,佢話用完筆再用液既話可以『拱古』返個眼線喎

雙眼皮膠水...搽成3層囉.....
相信唔洗好耐個眼皮會鬆得好快or "dur"皮..
我而家都唔敢成日痴假眼睫毛~
回頂端 向下
perfectdark
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周二 4月 28, 2009 3:15 am

點解唔敢成日痴假眼睫毛??係咪對真既會有好大傷害呀??
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周二 4月 28, 2009 10:41 am

點解唔敢成日痴假眼睫毛??係咪對真既會有好大傷害呀??

你諗下你經常搽膠水上噤脆弱既眼皮上仲要固定條毛幾個鐘至十幾廿粒鐘不等
之後再蚊返條毛落尼
蚊得多點會唔鬆or有其他副面野?!
一開始痴假眼睫毛我都知有副面野架啦...不過冇諗得太深入嗜.
但後尾差不多日日痴.比1個人講d野令我諗通左少少嗜~
係就係貪靚. 但諗下諗下佢講得岩, 返工洗唔洗搞噤多野
亦令我諗倒...專心減完肥先搞噤多野啦~ tongue

個人搽雙眼皮膠水仲要3層......如果日日整我真係想像不了
回頂端 向下
希離
中碼美人
中碼美人
希離

文章總數 : 1294

發表主題: 回復: 有冇人可以答下我呀?   有冇人可以答下我呀? Empty周二 4月 28, 2009 3:44 pm

**糖**

練習多D就OK LA
回頂端 向下

有冇人可以答下我呀?
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章