小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥

向下 
+2
perfectdark
eeyore_ada
6 posters
發表人內容
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

文章總數 : 439
年齡 : 36
注冊日期 : 2008-11-02

♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty
發表主題: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周二 6月 02, 2009 3:54 am

最近睇多左新聞.........有好多感歎....

Arrow 有精神病的人可以無啦啦想殺人就殺人!!
而俾佢殺的o個d人.....原來係唔識得的!!??多恐怖呀!!!

Arrow 13yrs就出來做援交......好心痛....唉

Arrow 14/15yrs就去打劫的士!!??真的咁需要錢ma??
定係自己想做咩就做咩??唔先諗下會有d咩後果ge??

Arrow H1N1.......日日都有新增個案.....

Arrow 紅牛又驗出含微量可卡因...好在我唔飲的~
仲話送你一對翼...........

Arrow HK的空氣質素持續欠佳.....有時出街都幾辛苦...

eeyore_ada 在 周五 7月 03, 2009 6:06 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
perfectdark
L碼美人
L碼美人

文章總數 : 435
年齡 : 43
注冊日期 : 2008-11-09

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周五 6月 05, 2009 8:41 pm

其實呢d新聞係以前都有,不過就唔會好似呢家咁時常發生,因為香港人多左,外來既人又多左,發生既事都會多左,仲有好多奇呢古怪既罪案添
第2就係可能我地細過果陣唔會咁留意新聞,所以唔知,到呢家大左,多d睇先知呢個世界原來係咁咁咁....哈哈
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周五 6月 05, 2009 9:30 pm

中學畢業後.....少左留意d新聞.....(中學要訂報紙)

而家因為buy左無線收費電視.....

所以一有時間就會睇下新聞咁~~

你講得o岩.....呢d新聞係以前都有...係我冇咩留意姐~~

however.......(有精神病的人可以無啦啦想殺人就殺人!!)

尼單野我真係諗起都怕怕呀~~

o個兩父子好可憐呀~~唉~~
回頂端 向下
sugar_tonton
L碼美人
L碼美人
sugar_tonton

文章總數 : 949
年齡 : 35
注冊日期 : 2008-10-16

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周五 6月 05, 2009 9:58 pm

HK的空氣質素持續欠佳.....有時出街都幾辛苦...

agree....本身已經唔好仲要越尼越差

越尼越多奇尼古怪既事,,,,係呀...呢幾年係噤暴增.....keep住新鮮囉~
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周二 6月 09, 2009 3:24 pm

與12歲女生性交 教師重囚10年 法官:被告是家長噩夢

【明報專訊】小學教師5年前以補習為藉口,與12歲剛小學畢業的女學生發展畸戀,近3年性交近300次,教師早前在高等法院被裁定11項非法性交罪成,昨被判囚10年。法官斥責受過高深教育的被告,利用事主的無知及家長的信任而玷污事主,誤人子弟,亦是家長的噩夢
(3年性交近300次!!??咁姐係1年性交近100次!!?? Shocked )

沙灘開K仔派對 少女被控藏毒

【明報專訊】日前疑在屯門黃金泳灘開「迷幻派對」的年輕男女,事後3名少女懷疑索K後神志不清送院治理,警方後來向肇事的另一20歲少女被控以藏毒,昨日在屯門法院提堂,另涉一宗欺詐案的她警誡下承認在泳灘供應K仔。
( No 青少年索K的案件愈來愈多~~令人擔心十分)

日本失明鋼琴家 排除萬難同奪冠

【明報專訊】與張昊辰並列冠軍的日本選手辻井伸行天生失明,能彈琴已屬不易,更困難的是,他還要跟伴奏的樂團配合。20歲的他過去曾和管弦樂隊合作過,完成這類合奏的竅門是「跟從指揮的呼吸聲」。不過,從準決賽開始的室內四重奏形式,根本沒有指揮,所以辻井伸行只能記熟所有伴奏樂器的樂譜,在現場靠聲音及個人身體語言,與伴奏樂團取得默契。
( cheers 佢係同李雲迪個師弟一齊得第一名的~~勁呀)

糾黨劫的士 4少年今提堂

【明報專訊】涉嫌在屯門青山蝴蝶灣打劫的士的4名少年,昨日被警方落案起訴一項意圖行劫而襲擊罪,連續第再三晚被通宵扣查後,今日會於屯門裁判法院提堂。4名小賊中,3人年僅15歲,另一人則17歲,上周五在荃灣 截乘的士到蝴蝶灣,抵埗後企圖向的士司機箍頸搶劫。司機激烈反抗下,事敗逃去,稍後被警員截獲。
( Exclamation 一個星期入面發生兩單劫的士案件)
回頂端 向下
院長
中碼美人
中碼美人
院長

文章總數 : 1654
年齡 : 51
注冊日期 : 2008-10-31

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周三 6月 24, 2009 10:40 am

小學提早放暑假 中學自決 呈分試照常 畢業禮仍可舉行

(明報)2009年6月24日 星期三 05:05

【明報專訊】甲型H1N1流感疫情愈爆愈烈,教育局終於宣布全港小學及幼稚園在本學年不會復課,可即時放暑假;而已完成終期考試的中學,亦可自行決定是否提早放暑假,以減少校內不必要的聚集。至於暑期活動及畢業禮等仍可舉行,衛生防護中心只呼籲「避免過分擠迫」,但無訂出聚集人數指引。

教育局長孫明揚昨日在特首主持的流感督導委員會會議後強調,中一入學註冊及分班試、會考及高考放榜等將如期舉行,小五的呈分試亦將在6月底至7月中,由校方安排下舉行。

教育局副秘書長葉曾翠卿相信目前中學大都完成期終考試,建議學校盡量減少暑假前「不必要」的活動,讓學生提早放暑假;小部分未完成大考的中學,仍可繼續考試,預計會在未來一周內陸續完成。

至於早前已開始停課的爆疫中學,因停課日期不同,會視乎情况另作安排。

葉曾翠卿說,如學校認為「有必要」,可按照衛生署的指引安排學生回校對卷、派成績表、派書單、選科及參與畢業禮等活動。她認為,學校應盡快制訂此類暑假前活動,及早知會學生及家長。但她強調,無法禁止學校舉行某類型校內活動,但認為學校應盡量避免學生長時間聚集於擠迫地方,亦應避免共用玩具、用品等情况。
對於有家長拒絕支付6月至7月的幼稚園學費,葉呼籲家長明白情况,照常支付學費,原因是幼稚園的營運費沒有因停課而減少,教師同樣需回校工作及準備課程,校舍亦會照常開放照顧學童。她指政府會按停課前一天的學校人數,照常向參與學券制的幼稚園派發停課期間的學券。

避大規模校內爆發

衛生防護中心總監曾浩輝解釋,提早放暑假,目的是避免在校內出現大規模爆發,增加嚴重併發症的風險,「目前措施,只希望減少大規模爆發的機會,對於個別感染已無可避免」。

他表示已制定指引,建議在6月底至7月舉行小五呈分試期間作特別安排,包括避免學生共用文具、在試場內提供洗手液、考生座位要分隔一定距離,以及學生分成小隊進入試場等;如學校安排其他「必要」的校內活動,亦應參考此項指引。

校外活動方面,曾浩輝指已就不同的情况制定指引,建議補習班及興趣小組照建議推行防疫措施。但因補習班的人數較少,一旦爆發疫情,當局不會像停課般關閉校舍。

不提供集會人數指引

他表示,曾考慮就聚集人數訂立指引,但最終認為「數字無科學根據及變數太多」,無法實行,因此指引不會「一刀切」限制活動的人數及性質。但他表示絕不建議6歲以下幼童,集體參與分享玩具的活動,包括到波波池玩耍;而幼童參與任何活動,亦應由成人注意其衛生情况。

■甲型H1N1流感香港確診人數
昨日新增:60宗
至今涉及學校:30間(5幼稚園及小學、25中學)
流感診所昨日診治病人:358人
累積個案408
明報記者
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周四 6月 25, 2009 1:09 am

雖然H1N1冇SARS咁勁....

但...就好容易中招~~

諗起O個時SARS.....真係令人十分惶恐......

成日同MUMMY o係到 1 : 99 .......

o個年我仲要考HKCEE.....

要帶住口罩返學考試咁.....又焗又辛苦~~

O個時D醫護人員同FIREMAN去親D CASE都好怕中招~~

我真係唔明做咩要減佢O地D人工~~

政府O係咪已經唔記得左佢O地係搵命博嫁??

Policeman同Fireman都死過人嫁~~

d政府做咩嫁~~

已經不嬲凍薪嫁啦~~

而家仲話要減添.....

福利又少//////搵人去做咩~~
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周五 7月 03, 2009 6:05 pm

戒煙藥戒必適熄健致萌死念 港有售 美FDA下令印嚴重警告

【明報專訊】本港市面有售的兩款戒煙藥物「戒必適」和「熄健」,因可能令服用者興自殺念頭,美國食品及藥物管理局(FDA)接獲逾5000宗涉及嚴重精神影響不良反應報告,當中包括317人用藥後自殺或企圖自殺,下令藥廠須在藥物說明書附加最強烈的「黑盒警告」。本港衛生署 表示未接獲本港類似報告,兩藥說明書亦有註明相關不良反應。

所謂「黑盒警告」(Black Boxed Warning)是美國對處方藥物要求的最嚴重警告,藥廠要把「藥物可引起嚴重精神問題,包括自殺危險」等字句,用黑框突顯出來,本港衛生署對有關警告標示方式並無特定要求。

美逾5000報告 317人服後欲尋死

輝瑞藥廠生產的「戒必適」在2006年推出市面,私家醫生處方一個月療程藥費約3000元;葛蘭素史克藥廠生產的「熄健」85年面世時只用於醫治抑鬱,至97年才獲批准作戒煙之用,兩者均屬醫生處方藥物。

FDA周三公布,自2007年11月起累積接獲4762宗和527宗分別涉及服用「戒必適」和「熄健」後,出現嚴重精神問題不良反應報告,當中有188人和98人服用「戒必適」後導致企圖自殺和自殺,服用「熄健」企圖自殺和自殺者的分別有17人和14人,共數十人最終自殺身亡。英國 在07年有7宗自殺個案懷疑與服用「戒必適」有關。

據美國呈報個案,有煙齡4年的45歲女護士服用「戒必適」10星期後,萌生自殺念頭、情緒失控等,停藥後1周便回復正常;有30歲女煙民服用此藥5日後,已感抑鬱並想自殘,停藥36小時後回復正常。另有27歲女煙民,服用了11日「熄健」後情緒波動,曾要脅自殺;有46歲男煙民服此藥4天後即感抑鬱、慌張和有自殺念頭。

FDA下令,兩藥廠要標明服用後可導致嚴重精神問題不良反應,包括行為失常、情緒抑鬱、敵意、自殺念頭。不過,戒煙人士毋須停用兩藥,但醫護要加強監測戒煙者有否情緒病徵。本港衛生署指出,本港出售的兩款藥現已可致抑鬱或自殺傾向的警告。

輝瑞藥廠本港發言人說,他們上月已向衛生署申請,在說明書上標明有報告指,服用此藥後可能會導致自殺企圖的警告字眼,現正待批,但他們未收到本港有類此個案。

Like a Star @ heaven 要戒煙的朋友要小心呀~~
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周四 8月 13, 2009 1:27 am

在台灣 ,「莫拉克」風災死亡人數增至67人。中央災害應變中心表示,到中午12時為止,「莫拉克」共造成全台67人死亡、61人失蹤、45人受傷,相信失蹤和死亡人數仍會上升。中心表示,死傷統計包括上午發現的3具救災直升機機組員遺體。

失事的救災直升機,昨午在屏東縣三地門鄉墜毀,3名機組人員拋出機外,3人的遺體12日中午運抵屏東縣內埔農工,由家屬確認。失事機員家屬,哀痛欲絕。

內政部長廖了以也到場慰問。救難人員,在雨中送失事機員的最後一程。

Crying or Very sad

莫拉克的結果~ Crying or Very sad
新聞提醒我自己唔可以咁自私~
成日想打得成8號波~

其實Typhoon係好可怕的~
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

文章總數 : 986
年齡 : 33
注冊日期 : 2008-10-17

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周四 8月 13, 2009 6:29 pm

港女在英免費住宿旅遊遭姦
(明報)2009年8月12日 星期三 21:10

一位29歲香港女遊客通過網上找到提供免費旅遊住宿的英國男子,結果遭戶主在家中強暴。

英國每日郵報稱,受害人通過couchsurfing.com,安排所到各地的免費住宿,在意大利、西班牙和法國旅行時,她都是住在網上結識的陌生人家中,沒有發生任何意外。

受害女子於今年3月5日下午6時從伯明翰乘巴士抵達利玆,按安排在一名男子家中免費住宿一晚,誰知慘遭屋主強姦兩次。受害者事後報警,警方將涉嫌強姦的34歲的摩洛哥籍男子逮捕,目前案件在利玆刑事法庭開審,被告否認控罪。

Crying or Very sad 好恐怖!!!! 我之前成日都想隻身去旅行,卵只能夠講,自己一個女仔要小心~
回頂端 向下
perfectdark
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周五 8月 14, 2009 8:21 am

我都唔知話佢低死定不幸好呀!佢唔比人殺左咪算執返身彩囉。
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周五 8月 14, 2009 5:04 pm

perfectdark 寫到:

白痴都知應該去女東家0既地方住啦,
你方佢唔想又想搵個鬼佬咩?

我覺得呢d野唔怨得人,
佢又自己一個人 ,又冇朋友陪,
你話我衰都係咁講, Wink
回頂端 向下
perfectdark
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周五 8月 14, 2009 10:15 pm

薰吱妹.艾比 寫到:

我覺得呢d野唔怨得人,

我覺得你講得都冇錯
我真係唔明囉,但我睇新聞話完來呢個網都好出名架
雖然係免費比佢住姐,但係如果佢去中左個殺人狂屋企咁就真係幣
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周六 8月 15, 2009 1:50 am

薰吱妹.艾比 寫到:

我覺得呢d野唔怨得人,

我覺得你講得都冇錯
我真係唔明囉,但我睇新聞話完來呢個網都好出名架
雖然係免費比佢住姐,但係如果佢去中左個殺人狂屋企咁就真係幣

係woo,我自己都係女仔,
講真,就算真係去旅行,諗都諗到有危險啦就算唔洗錢,

我真係唔會自己一個去旅行,同時我亦好佩服佢有呢個吉士,
不過,我覺得佢最終0既目的都係去下旅行嫁個番鬼佬-_-||| << 我自己諗

個網...我真係未聽過..
真係講真,,用個腦諗下我都寧願住d家庭式要錢0既屋,
都唔會住呢d免費屋,如果我係男仔就真係冇所謂,
但係自己係女仔,呢d野應該更加留意。
佢已經遇到個變態 Rolling Eyes

不過有個問題係我睇完呢篇新聞之後諗到0既,
如果你係個女主角,你會選擇由佢姦,定係想辦法寧願自殺都唔比佢搞?

我覺得真係好難選擇,
我唔想佢掂我,但我亦唔想自殺....哈哈~!!!! pirat
回頂端 向下
perfectdark
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周六 8月 15, 2009 2:06 am

我會同佢講可唔可以帶左dom dom先姦
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周六 8月 15, 2009 2:42 am

我會同佢講可唔可以帶左dom dom先姦

哈哈!!!! baby
咁都比你諗到~!!!! 好野!!!! Twisted Evil
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

文章總數 : 551
年齡 : 42
注冊日期 : 2009-06-23

發表主題: 回復: ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥   ♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ Empty周二 11月 17, 2009 11:47 am

【商台互動中國組】當一種生物長得比正常大、年齡比同類長,中國傳統都認為牠們成精,近日在廣西桂平西山上,有施工工隊竟無意中挖出兩條巨蛇,其中一條在挖掘過程中被攔腰截斷死亡,另一條(較小)則已無蹤影,經有關部門對已死亡的巨蛇驗證,該蛇屬稀有品種,全身發金,鱗片堅硬,劇毒,身長16.7米,估計蛇齡約140歲,有市民對此更謠傳為「蛇精」現世。

據了解此次桂平挖蛇事件發生於今年8月4日清晨五時許,當時一名鏟泥車司機在西山施工地開挖,無意中挖出兩條巨蛇,其中一條在挖掘時蛇身被挖斷,另一條則張開大嘴發出沉悶的聲音,當時發掘的司機立即跪地叩頭,其他人則慌忙逃離現場,其後當眾人返回工地,發現挖蛇司機已暈倒在地,巨蛇已逃去無蹤。

隨後施工人員決定將截斷的巨蛇送去救治,但無奈在運送途中巨蛇已死。同時,昏倒的司機亦因受驚過度在送院途中不治身亡。據生物專家考證,該蛇年齡約140歲,重300公斤,通常一雌一雄結伴而居,他們質疑為何遠離潮濕的山區上會有此巨蛇。

資料轉貼:奇聞館
♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥ 2009111400101
回頂端 向下

♥♥♥日日新聞&感歎日日♥♥♥
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 聊天區-
前往: