小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥

向下 
5 posters
發表人內容
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

文章總數 : 439
年齡 : 36
注冊日期 : 2008-11-02

♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty
發表主題: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周六 6月 27, 2009 3:02 am

無論係咩電影.....

只要你係覺得好睇的~~

都一齊來分享一下啦~~

--------------------------------------------
剛剛同男朋友租左隻 :

中 : 蝙蝠俠 - 黑夜之神
英 : The Dark Knight

片長 : 152mins

Yahoo評論 :
大約540人 : 4.5粒星 Like a Star @ heaven

♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ TDK1

內容 :
在這部新作中,蝙蝠俠繼續他對抗罪惡的正義旅程,並在葛咸城探長占哥頓與律師鄧夏維的協助下,屢建奇功。但這個正義組合會將面臨前所未有的挑戰,葛咸城將被極度邪惡的魔頭「小丑」搞得翻天覆地,且直接向蝙蝠俠宣戰。

感想 :
Heath Ledger所演的 clown 小丑演繹得淋漓盡致.....
可惜Heath Ledger2008年1月22日神秘死亡....
28歲....... Mad 英年早逝....
電影中.......仲會去到HK....同咪會見到Edison....
今集仲會出現一個 : 雙面人....

eeyore_ada 在 周六 7月 18, 2009 8:18 pm 作了第 2 次修改
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周五 7月 03, 2009 1:49 am

剛剛同男朋友去UA睇左 :

中 : 冰河世紀3大威龍駕到
英 : Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

片長 : 94mins

Yahoo評論 :
上畫4日已有大約70人評論 : 4.5粒 Like a Star @ heaven
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Hkmov_1245291514-3
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Hkmov_1245291514-6

內容 :
故事話說,冰河世界內老朋友「長毛象」文輝、「樹獺」森仔及「劍齒虎」大阿哥的生活各自各精彩,
直到森仔闖下大禍,大家才再次團結起來──森仔夾硬偷走一批恐龍蛋,誤打誤撞下闖進神秘的國度,
並引來其他恐龍追緝,一眾老友記只好赴湯蹈火出力營救!歷險旅程好玩刺激,牠們更邀請到誇啦啦的
「單眼阿Buck」加入團隊,森仔能否逃出難關呢???

感想 :
尼套係一套3D的電影,所以我建議去間正d的cinema睇會好d~
因為全程都要帶住副glasses....會比較攰的~
所以揀一間好d的.....寧願貴d....最緊要係睇得開心同咪舒服呀嘛~
今次因為係3D....所以都成$70一張ticket的~
尼套係一套適合一家大細睇的開心電影.....
我今晚睇的o個一場都有好多小朋友~~
所以....... Cool 邊睇邊充滿著大大細細的歡笑聲~
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周四 7月 16, 2009 1:48 am

琴晚同男朋友去左UA睇 :

中 : 殺人犯
英 : Murderer

片長 : 120mins

Yahoo評論 :
上畫6日已有大約340人評論 : 4.5粒 Like a Star @ heaven
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Hkmov_1243578819-5
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Hkmov_1243578819-6
內容 :
凌光 (郭富城 飾) 是一位年青有為的重案組總督察。他是警隊中的模範人物,入職多年屢破奇案,
更即將晉升警司,堪稱最有前途的「未來警隊一哥」人選。凌光擁有幸福的家庭:妻子程希愛
(張鈞甯 飾) 美麗溫柔、兒子活潑可愛,一家生活品味優雅。一幅美好人生的圖畫,卻因為一宗
連環謀殺案而完全改寫!

凌光於調查一宗連環謀殺案期間突然昏倒,醒來後,不但發現自己失去了短期記憶,更發現他的
好拍擋竟然死於同一現場,而他的拍擋更成為近日「連環放血凶案」的第三個受害者!兇手每次
都用最殘暴冷血的手法,令受害者被放血至死!而兇手每次殺人後都消失得無影無蹤,令警方完
全束手無策。

凌光升級在即的時候遇到這宗香港歷史上最殘暴的兇殺案,他自然不惜一切,全力緝捕兇手,更
要還他死去的好拍擋一個公道。但在查案的過程中,他竟發現每一條線索、每一個證據,都接二
連三地指向他就是兇手!他越深入追查,他的嫌疑竟然越來越大!凌光的短期記憶亦未能恢復過
來….而逐漸連唯一可以信賴的證據 - 自己 - 都沒法證明他的清白!

一步一步地,凌光被迫向瘋狂崩潰的邊緣!到底…..他是不是兇手?

Cool 感想 :
<意外的結局 : 令人好深刻>
我覺得唔止係2B.....話係三級的會好D~

香港人總喜歡好的結局.....習慣左~
對於尼D天馬行空的故事未必會接受到...
(但往往尼D咁的結局先會令人如此的深刻..)
不過....以香港的電影業來講~~
我覺得係好有突破的~
但係....都幾血聲嫁~~

同咪我睇完都仲驚緊~
最初都有諗過係O個個人做GE~~
但又覺得冇可能呀~~
佢點可能做到呀~~
點知原來係XX症!!??

同咪...
我覺得會有第二集...

因為佢隻手寫住要 : 出去報仇....

eeyore_ada 在 周六 7月 18, 2009 8:44 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周六 7月 18, 2009 8:44 pm

琴日同男朋友去左UA睇 :

中 : 哈利波特–混血王子的背叛
英 : Harry Potter and the Half-Blood Prince

片長 : 154mins

Yahoo評論 :
上畫3日已有大約420人評論 : 3粒 Like a Star @ heaven
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ HalfBloodPrince-2
內容 :
佛地魔進一步在麻瓜及巫師的世界中施展他的魔爪,而霍格華茲亦再也不安全。
哈利懷疑學校中有佛地魔的內鬼在作祟,但是鄧不利多則忙於讓他準備快將來
臨的最後一戰。二人合力尋找打敗佛地魔的關鍵,而鄧不利多亦召集了他的舊
戰友及同袍赫瑞司•史拉轟教授,相信他掌握著重要的線索。而同時,學生們則
受到不同敵人的襲擊,在校院內引發起很大的怨憤。哈利發覺自己跟丁.湯瑪
斯一樣,越來越被金妮吸引。榮恩則成為了文妲.布朗的對象,但是他卻誤吃
了羅咪.凡的愛情巧克力而中了她的魔法,這些都讓妙麗心生妒忌,但她卻把
自己的感覺藏於心中。校園中只有一人沒有被情所困,他專心致至地要成功揚
名,縱然是投靠黑暗的勢力……雖然愛情正在他們中間慢慢滋長,但是亦有著
悲劇他們面前等候著……霍格華茲將不會再如從前一樣……

study 感想 :
感覺比上一集好睇....可能係因為多左好多笑位...
特別係for榮恩呀~~今集的戲份多左好多....
Razz 露娜的戲份多左呀~
(好鐘意佢呀...次次出場都咁可愛的 I love you )

而今集打鬥情節冇咁多....
Arrow 但就好多左好多感情戲~

雖然150mins左右....但都唔覺...

唉~又要等喇~~
好期待最後的o個一集呀~~
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周二 7月 21, 2009 7:50 pm

《燦爛的遺產》 lol!

韓國收視挺高的(已破40%!),正在熱播~~

集數 : 28集
主演 : 韩孝珠、文彩媛、李胜基、裴秀斌
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ ECB0ACED8FAC
內容 :
圍繞一筆巨額的遺產展開,講述遭遇了各種突如其來變故的銀星(韓孝珠飾)機緣巧合
下成為巨額遺產的繼承人,跟本應是繼承人的鮮宇煥(李勝基飾)由冤家發展為戀人的
浪漫愛情故事。

銀星(韓孝珠飾)是一個單純、樂觀的女孩子,十一歲的時候母親因病去世,之後和父
親、弟弟生活在一起。高中的時候父親再婚,銀星從此多了一個妹妹盛美(文彩媛飾)。
雖然銀星的父親將盛美當作親生女兒一樣撫養,但盛美卻覺得因為銀星的存在,自己
永遠不可能成為父親真正的女兒。盛美全身心地投入到學習中,一直都是家人眼中的
模範生,而她其實卻跟母親一樣,希望找到非常有財勢的男人。為了跟宇煥走到一起,
盛美大學畢業後以第一名的成績進入宇煥家的真誠食品集團市場部,以朋友兼戀人的
關係跟宇煥越走越近。

繼母白成熙是個城府極深的女人,表面上對銀星姐弟關愛有加,但是背後卻對銀星父
親的財產虎視眈眈。銀星父親的公司突然面臨了破產危機,父親意外過世,全部的財
產和保險金被繼母奪走,銀星和智力不全的弟弟被趕出家門。雖然遭遇各種變故,但
銀星仍然積極樂觀地生活。一個偶然的機會,銀星救了真誠食品集團的張淑子會長,
並被張會長指定為而其遺產的繼承人,從此她的人生出現了轉機。真誠食品集團會長
的孫子鮮宇煥(李勝基飾)一直過著衣食無憂、目中無人的皇太子生活,然而奶奶卻突
然說要將遺產留給銀星,並要切斷對他所有的經濟支助。為了逆轉這種情況,宇煥不
得不跟銀星一起工作,然而他卻在不知不覺中愛上了銀星。讓宇煥感到不安的是銀星
的身邊有著帥氣而成熟的俊世(裴秀彬飾),而自己身邊也有談婚論嫁的盛美。

唔知有冇人睇緊尼套韓劇呢??
我而家都緊到第五集了....
女主角好可憐....
一下子咩都冇晒....
d劇程都會令人好心痛好心酸的~~
好耐都冇睇過d咁令人心痛的韓劇喇~~
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周二 8月 04, 2009 11:58 pm

中午同男朋友去左睇 :

中 : 沖天救兵
英 : UP

片長 : 102mins

Yahoo評論 :
上畫5日已有大約150人評論 : 4.5粒 Like a Star @ heaven
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Hkmov_1243839516-1.pub8.119_r3n2.jpg_rgb
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Hkmov_1243839516-4.pub8n.230_r1.jpg_rgb
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Hkmov_1243839516-8.pub16.81
內容 :
為了遵守一個承諾,實現一個70年的夢想,卡叔用成千上萬個彩色氣球,把他的安樂窩升上
天空,即使要歷盡艱險,都誓要直飛南美找到傳說中的「仙境瀑布」。誰知這個旅程加入了
活力充沛、最愛整古做怪的8歲童軍小飛,將卡叔平靜的生活一百八十度大反轉﹗二人要面對
逼到埋身的暴雨狂風、發現傳說中的珍禽異雀和識講多國語言的狗仔,仲要高空決戰神秘梟
雄…總之今次卡叔同小飛要拍住上勇闖重重難關,齊齊展開一個超緊張勁刺激的飛天之旅﹗

Cool 感想 :
的確係一套動人的故事.....
只是開場不夠10mins...我已經滴左幾左眼淚水出來~
男朋友都差d喊左出來...( Embarassed 死忍住咋佢)

今次雖然係3D....但最後都係睇普通板咋...
(因睇過d評論話3D得好少)

102mins....令人明白好多野~
人生好短....請珍惜你所愛的人吧~
請努力去實現自己的夢想吧~
人都會為左達到一d目的而失去人生的真理...

唔好以為主角係位老人家就唔好睇~

Wink 相反.....得益比你想像中的多~
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周三 8月 05, 2009 2:10 am

《我們的教科書》

集數 : 12集
主演 : 菅野美穂/伊藤淳史/志田未来/谷原章介
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ 0908102012448e6e8cbdf958cf
內容 :
這部社會性質的連續劇講述的是以女中學生跳樓事件為開端,一位挺身而出勇於探究各種
校園問題的女律師的故事...

感想 :
睇尼套《我們的教科書》有兩樣野吸引我去睇~
Like a Star @ heaven 校園暴力
Like a Star @ heaven 志田未来(14歲的媽媽 : 女主角)
回頂端 向下
rabbit
3L碼肥美人
3L碼肥美人

文章總數 : 153
年齡 : 40
注冊日期 : 2008-12-20

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周二 9月 01, 2009 3:19 pm

有無人睇左孤疑?

外界反應幾好,我未睇
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周四 9月 10, 2009 3:19 pm

rabbit 寫到:
有無人睇左孤疑?

外界反應幾好,我未睇

我朋友睇左~~話似殺人犯 Cool
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

文章總數 : 986
年齡 : 33
注冊日期 : 2008-10-17

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周四 9月 10, 2009 3:47 pm

rabbit 寫到:
有無人睇左孤疑?

外界反應幾好,我未睇

我睇左...
我個人唔多嚇得...挀到我勁驚,
我都聽人話過似殺人犯,但我未睇過殺人犯,所以唔清楚Smile

waa...場戲12x分鐘...我睇得最多係我d手指, Laughing
\因為我用對手掩住塊面泥睇-0-...哈....

但係有d位真係好恐怖...
我入場之前冇諗過係血腥片,
我白痴到以為同魔法有關-0-....

相反我朋友就話唔錯,因為佢睇開呢d片,同承受到呢d壓力-0-..
我唔得...

薰妹. 在 周四 9月 10, 2009 4:19 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
yamaha
3L碼肥美人
3L碼肥美人
yamaha

文章總數 : 127

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周四 9月 10, 2009 4:08 pm

薰妹. 寫到:
rabbit 寫到:
有無人睇左孤疑?

外界反應幾好,我未睇

我睇左...
我都聽人話過似殺人犯,但我未睇過殺人犯,所以唔清楚Smile

waa...場戲12x分鐘...我睇得最多係我d手指, Laughing

我入場之前冇諗過係血腫片,

相反我朋友就話唔錯,因為佢睇開呢d片,同承受到呢d壓力-0-..
我唔得...
我好想睇啊 Twisted Evil
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周四 9月 10, 2009 4:19 pm

yamaha 寫到:
薰妹. 寫到:
rabbit 寫到:
有無人睇左孤疑?

外界反應幾好,我未睇

我睇左...

我入場之前冇諗過係血腫片,

我唔得...
我好想睇啊 Twisted Evil

ma妹-.-嘉嘉承受唔到呢d壓力-.- Rolling Eyes
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周五 9月 11, 2009 12:00 am

睇完尼d片.....我要開燈訓覺嫁=.=
同咪張被一定要琴實自己=.=(一定唔可以露腳指)
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周五 9月 11, 2009 4:19 pm

eeyore_ada 寫到:
睇完尼d片.....我要開燈訓覺嫁=.=
同咪張被一定要琴實自己=.=(一定唔可以露腳指)

哈哈,我就唔會咁,
不過睇完個晚沖涼一定諗番起,同好驚,,但係過幾日就唔係好記得d劇情
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周三 9月 23, 2009 1:52 am

前排去左UA睇 :

中 : 求婚的惡魔
英 : The Proposal

片長 : 108mins

Yahoo評論 :
大約100人評論 : 4粒 Like a Star @ heaven
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Hkmov_1243838703-0
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Hkmov_1243838703-6

內容 :
打工仔阿祖每天上班都要任由女波士瑪嘉擺佈,不過為了保住工作,唯有吞聲忍氣對上司的
指令全面配合。誰知阿祖還未被氣走,瑪嘉反而因為簽證到期而要被「炒魷魚」﹗但身為惡
魔女總編,她怎會乖乖就範被遣返祖國?瑪嘉為求留低,無所不用其極,竟然即場在大老闆
面前宣佈將會跟下屬阿祖結婚,誓要成為合法公民然後升職加薪﹗

感想 :
好早前已睇過預告.....亦好期待佢的上影...
結果冇令我失望 Cool
又浪漫又開心又感動~~
而個結局仲有d意外驚喜添呀~ Razz
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周二 12月 08, 2009 8:33 pm

劇集 : 巾幗梟雄
集數 : 25集
主演 : 鄧萃雯/黎耀祥/岳華/吳卓羲/謝雪心/商天娥/敖嘉年...

♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ 27369_512_288_2_1
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ 27793_512_288_2_1
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ 27801_512_288_2_1
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ 27241_512_288_2_1
故事大綱 :

偷開米倉 全家問斬清朝咸豐年間,京城王府廚娘寶琦跟隨王爺到無錫, 此行有機會
令寶琦性命不保。但寶琦為解心中謎團,堅持冒險,為的是要見無錫米王蔣喬一面
,因為當年二人曾有一段刻骨銘心的感情。

因蘇﹑浙發生水災,蔣喬傾盡一半家財,開倉救濟災民。皇上特派鐵帽子王爺率領
家廚,以全席米宴賞賜蔣家。寶琦隨王爺來到蔣府,二人終於重逢。與此同時,有
人揭發寶琦是朝廷欽犯。原來當年寶琦父親為南通縣官,管治米糧,因大旱失收,
災民遍野。琦父毅然偷偷開米倉以軍餉救災,預備後來設法填補虧空。不料朝廷突
然派遣官員來查察米倉存糧。寶琦急向蔣喬求助,蔣喬承諾將家中藏米急運填補虧
空,不料蔣家世交之女,早對蔣喬鍾情的殷鳳儀知悉此事,即向喬父告密。喬父連
忙趕去攔截蔣喬運米車隊,衝突間,蔣喬受傷暈倒。寶琦苦候,蔣喬最終沒有到來。

冒死相見 再續前緣朝廷發現米倉虧空,寶琦一家被定罪問斬,寶琦僥倖於混亂中逃
脫。王府廚娘曾受康家恩惠,於是將寶琦收留於王府中,隱姓埋名以避禍。蔣喬無
奈聽從父命,迎娶殷鳳儀。另因漕運發生問題,蔣喬與黑幫結交,納黑幫頭目胞妹
彭嬌為妾。此外劉芳為保鏢之女,芳父為護送蔣喬而死,喬見芳品性善良,喪父之
後無依無靠,遂納為三妾。

蔣喬共育有三子,長子必文為鳳儀所出,次子必正為劉芳所出,幼子必武則為彭嬌
所出;必文於米行助父打理生意。劉芳出身寒微,亦怕槍打出頭鳥,所以自幼叮嚀
必正,千萬不要爭權。必正生性豁達,愛交朋友,擔當米糧運送以求遨遊四方。

蔣喬與寶琦在王府重遇,寶琦被揭發欽犯身份,蔣喬拼死相救,家中妻妾力阻不果,
王爺眼看就要將寶琦處死!蔣喬為救寶琦,慷慨陳辭,全場動容!王爺最後以妙計
放過寶琦。

寶琦得以脫身,蔣喬為重拾前緣,決定迎娶寶琦!鳳儀﹑彭嬌大力反對,蔣喬以當
年與寶琦有婚約,寶琦理應是正室,鳳儀反該為妾!眾人啞口無言,唯有接受寶琦
嫁入蔣家作四姨太!蔣家妻妾互相傾軋,米行中亦暗起風雲。

流落異鄉 受盡欺凌柴九生於窮鄉僻壤,逃荒來到無錫, 被黑幫頭目彭鏗欺凌,及至
柴九入慶豐年米行工作,必文刻薄,有食無工錢,受盡白眼,柴九心胸狹窄,心存
怨憤,獨寶琦無階級觀念,柴九對寶琦略有好感。而在必武被綁架事件中, 柴九協
助寶琦救出必武, 自此柴九更以四姨太的心腹自居。

必正碰到女騙子丘敏,遭丘敏騙財,必正知悉其只是為求生計,並非存心作惡。丘敏
其後對必正生情,但遭家人反對,只有寶琦支持二人為所愛堅持。

內憂外患 腹背受敵必文垂涎黑幫頭目彭鏗的情婦海棠,並偷偷與之私通, 事情被柴
九知悉,柴九早與必文結怨,一直伺機報復,於是揭發二人姦情,彭鏗大怒。蔣喬
受重重打擊,不支病倒,病況嚴重。蔣喬知必文刻薄寡恩,難當重任,次子必正只
懂感情用事,於是將當家之權交予寶琦,要寶琦當家,執掌家業!蔣喬逝世,寶琦
當家,蔣家再次掀起波瀾!

鳳儀﹑彭嬌不服,是為內憂,柴九因揭發必文醜事,險遭暗殺,對蔣家怨氣十足,
是為外患。寶琦頓時腹背受敵, 到底她如何面對這內憂外患? 又能否順利為蔣喬找
到接班人, 以延續亡夫的數十年基業?

感想 :
好正呀.....我而家先睇咋.....正!!
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

文章總數 : 551
年齡 : 42
注冊日期 : 2009-06-23

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周三 12月 09, 2009 1:12 am

巾幗梟雄真係幾好睇,每一集都有高潮位,而且每一個演員做既果個角色都好到位(唔唱k同佢老婆除外= =)...我今年只有兩套劇/節目會每集都追看,哩套就係其中之一啦
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周一 12月 14, 2009 4:35 pm

藤井八雲 寫到:
巾幗梟雄真係幾好睇,每一集都有高潮位,而且每一個演員做既果個角色都好到位(唔唱k同佢老婆除外= =)...我今年只有兩套劇/節目會每集都追看,哩套就係其中之一啦

真係睇到喊 No
回頂端 向下
eeyore_ada
L碼美人
L碼美人
eeyore_ada

發表主題: 回復: ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥   ♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Empty周二 12月 29, 2009 1:36 am

27/12去左朗豪坊的UA睇 :

中 : 阿凡達
英 : Avatar

片長 : 161mins

Yahoo評論 :
上畫12日已有大約710人評論 : 4.5粒 Like a Star @ heaven
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Picx_faen0049954908
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Picx_faen0049954919
♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥ Picx_faen0049954913

內容 :
《阿凡達》故事故事環繞驍勇善戰的男主角Jake Sully(森禾霍頓飾),他因一次意外半身
不遂而被迫退出軍隊,內心飽受苦困煎熬。為了燃點生命鬥志,Jake同意接受實驗計畫去到
遙遠的星球Pandora,幫助一間企業開採價值連城的礦產。要應付 Pandora 危機四伏的環
境,Jake 必須讓意識進入一具由 DNA 培植的驅體「阿凡達」之內,化身成身高 9 呎的土著
外星人Na'vi。

Jake透過「阿凡達」重生後再次健步如飛,但他進入Pandora異境不久旋遭巨型外星生物襲
擊,幸得Na'vi公主Neytiri救回一命。Jake與Neytiri漸漸互生情愫,更意識到人類對Pandora
環境造成禍害,此時Na'vi族人與人類的世紀衝突一觸即發,末日浩劫即將淹至,處於兩難的
Jake要在情義間作出決擇。

santa 感想 :
太好睇喇......即使$130一張ticket都值得嫁~~
我....會去睇多次嫁~~
有d位真係睇到眼濕濕的~~
未睇的...快d去睇啦~~
你一定唔會後悔嫁~
回頂端 向下

♥♥♥電影/電視劇分享♥♥♥
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 聊天區-
前往: