小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...

向下 
5 posters
發表人內容

4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 11
年齡 : 35
注冊日期 : 2010-04-29

新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty
發表主題: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周四 4月 29, 2010 11:10 pm

HALO~我係新黎GA Very Happy:D

肥左3年, 一直想瘦返, 但係搞到飲食失調
好返之後又冇意志力減... 次次都幾日就失敗
運動唔係問題, 食野先最難 ><
所以體重永遠KEEP住0係13X... 好想返返去以前既10X呀~

之前朋友0係米X洛見營養師減左好多 >< 搞到我都心郁郁
上網搵左好多資料, 決定去中大營養中心見營養師,

好多人都話WORK... 只要跟足佢個餐單同埋做下運動就得
好似會每個禮拜UPDATE餐單 GA, 但係會勁清, 都要有心理準備~~
我一定會跟足, 因為對我黎講都幾貴... (雖然比果D 米X洛平好多)

其實我好緊張, 因為未試過...
下個禮拜3就去見LA, 有冇SIS試過 ?? Very Happy
開始左之後就0係度做紀錄LA!!!
回頂端 向下
perfectdark
L碼美人
L碼美人

文章總數 : 435
年齡 : 43
注冊日期 : 2008-11-09

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周五 4月 30, 2010 4:04 am

我冇去過米施樂呀,係咪真係唔洗食藥架?連一d所謂既健康產品都唔洗食??
回頂端 向下

4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周五 4月 30, 2010 4:19 pm

perfectdark 寫到:
我冇去過米施樂呀,係咪真係唔洗食藥架?連一d所謂既健康產品都唔洗食??

朋友話只係跟餐單同做運動,
餐單只係要求你食得比較清淡, 同埋每樣野都要食一定份量,
例如7份穀/2份果/2份肉ETC (我都唔記得係點 = = 好多野...)
完全冇聽過佢話要食藥... 或者米記賣既野
不過米記淨係跟營養師都貴喇, 一個月唔知使唔使幾千蚊 -_-

而家佢FIT左好多, 無論身型同健康都係.
所以我先決心去報中大果個試下 cyclops
個價錢MORE AFFORDABLE...
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

文章總數 : 444
年齡 : 40
注冊日期 : 2009-09-10

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周六 五月 01, 2010 11:13 am

如果就咁跟餐單同做運動, 我覺得唔需要去搵營養師呀!
自己控制飲食同做運動咪得囉~~咁樣可以慳番d錢嘛~
回頂端 向下

4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周六 五月 01, 2010 2:23 pm

四葉妹 寫到:

其實又點會唔明丫...都考慮左半年先JOIN
以前自己都靠控制飲食 + 做運動減過廿幾三十磅,
但係最後變左EATING DISORDER -_- 暴肥暴瘦都試過, 自殺都試過

而家好返, 再減, 唔敢去到咁盡,
但係又變到控制唔到自己食零食... 堅持到最多1個禮拜, 可以話係廢

同埋有時好多野都會同自己講, 唔緊要啦, 食啦
所以想有個人同自己講, 到底要食D咩
同埋比咁多錢, 一定會跟 = =
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

文章總數 : 444
年齡 : 40
注冊日期 : 2009-09-10

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周日 五月 02, 2010 10:38 am

琦 寫到:
四葉妹 寫到:

其實又點會唔明丫...都考慮左半年先JOIN
以前自己都靠控制飲食 + 做運動減過廿幾三十磅,
但係最後變左EATING DISORDER -_- 暴肥暴瘦都試過, 自殺都試過

而家好返, 再減, 唔敢去到咁盡,
但係又變到控制唔到自己食零食... 堅持到最多1個禮拜, 可以話係廢

同埋有時好多野都會同自己講, 唔緊要啦, 食啦
所以想有個人同自己講, 到底要食D咩
同埋比咁多錢, 一定會跟 = =

咁如果你比左錢去減, 咁你就要比心機喇, 食零食都係心癮或者口痕, 你唔買咁你咪可以食唔到囉~
我減緊肥都唔會去買去睇零食, 加上又唔健康呢~~~口痕就飲水, 久而久之習慣, 我唔係絕對唔食零食架, 間中都會食, 不過唔係狂食, 食少少滿足下自己慾望就ok架喇~~
努力啦~~~
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

文章總數 : 986
年齡 : 33
注冊日期 : 2008-10-17

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周日 五月 02, 2010 3:34 pm

首先歡迎妳先~ Cool
其次 希望容我插段話

其實我自己本人係中學時期都試過去d咩瘦身公司減肥

我個時去個間係 "王 失 x 型"
我好記得個陣中四/中五,個陣我13﹑140磅度,總之我而家一定係肥過個陣

去係因為我呀媽睇唔過眼我咁肥 而個排係劉嘉玲做緊代言
之後我呀媽就帶左我去個度

過程唔多記得
但好記得o既係 我呀媽比左$6000~7000比我去減
個陣係佢成個月糧t^t

結果我只係輕左4磅~仲要我諗應該係水
個陣我覺得好對我呀媽唔住

其實我個陣一直都覺得靠減肥公司不如靠自己
所以我本來仲係3-4次療程可以上去做
但係因為之前做緊療程個陣
個度D姐姐會同我傾下計
到我個個期完啦

要再比錢o既時候 正正就係呀媽叫我考慮繼唔繼續
而我都好掙扎

正當我掙扎之時
我呀媽收到個sms 係個邊d人send比我呀媽o既

佢話 佢地經理 (即係第一日見面傾減肥方法同收錢個條友,我到而家都好記得佢係咩樣-_-)
已經開會諗緊點令我地再比多次錢

如果你問我知唔知係邊個
其實我都心知有數係邊個姐姐,,都係得個2~3個同我傾計

所以其實我一直都好多謝個個姐姐
個刻我覺得呢個世界真係好有人情味

可能個陣佢地仲見我細個 雖然唔係我比錢
但我從此同自己講 寧願辛苦d 都唔會再參加呢d 瘦身公司

呢個就係我o既經驗

過年幾之後
我都係靠自己減左20+磅

係後來自己keep唔到反彈到而家

我只可以講 如期比錢人地靠你自己設計
倒不如將個d錢用泥買材料減肥 食好少少 買d減肥輔助品仲好

個人觀點,
你唔喜歡的話可以當我冇講過Smile

每個人都有自己o既選擇

正如錢係你唔係我地
你自己都唔緊張 我地呢d外人冇理由去緊張。

希望你減肥成功,一齊努力。 Cool
回頂端 向下

4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周日 五月 02, 2010 3:58 pm

薰妹. 寫到:
首先歡迎妳先~ Cool
其次 希望容我插段話

其實我自己本人係中學時期都試過去d咩瘦身公司減肥

我個時去個間係 "王 失 x 型"
我好記得個陣中四/中五,個陣我13﹑140磅度,總之我而家一定係肥過個陣

去係因為我呀媽睇唔過眼我咁肥 而個排係劉嘉玲做緊代言
之後我呀媽就帶左我去個度

過程唔多記得
但好記得o既係 我呀媽比左$6000~7000比我去減
個陣係佢成個月糧t^t

結果我只係輕左4磅~仲要我諗應該係水
個陣我覺得好對我呀媽唔住

其實我個陣一直都覺得靠減肥公司不如靠自己
所以我本來仲係3-4次療程可以上去做
但係因為之前做緊療程個陣
個度D姐姐會同我傾下計
到我個個期完啦

要再比錢o既時候 正正就係呀媽叫我考慮繼唔繼續
而我都好掙扎

正當我掙扎之時
我呀媽收到個sms 係個邊d人send比我呀媽o既

佢話 佢地經理 (即係第一日見面傾減肥方法同收錢個條友,我到而家都好記得佢係咩樣-_-)
已經開會諗緊點令我地再比多次錢

如果你問我知唔知係邊個
其實我都心知有數係邊個姐姐,,都係得個2~3個同我傾計

所以其實我一直都好多謝個個姐姐
個刻我覺得呢個世界真係好有人情味

可能個陣佢地仲見我細個 雖然唔係我比錢
但我從此同自己講 寧願辛苦d 都唔會再參加呢d 瘦身公司

呢個就係我o既經驗

過年幾之後
我都係靠自己減左20+磅

係後來自己keep唔到反彈到而家

我只可以講 如期比錢人地靠你自己設計
倒不如將個d錢用泥買材料減肥 食好少少 買d減肥輔助品仲好

個人觀點,
你唔喜歡的話可以當我冇講過Smile

每個人都有自己o既選擇

正如錢係你唔係我地
你自己都唔緊張 我地呢d外人冇理由去緊張。

希望你減肥成功,一齊努力。 Cool

傻啦~~ 你打咁長真係好有心SHARE, 我有睇晒GA Smile
不過, 瘦身公司同營養師始終唔同,
我見果個營養師係威爾斯親皇醫院既...
只會用健康飲食 + 運動去減,
因為朋友試過, 減到之餘又學到好多野,
所以我先決定試 Razz SIS放心啦~~

大家可能會問, 點解唔自己減呢? (其實我媽都係咁講 = =)
我以前都會咁諗, 但係聽完朋友講,
知道好多關於飲食既野係自己唔會識
再加埋之前減到飲食失調, 都唔敢再黎喇,
同埋, 都係有個人管住好D既
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周日 五月 02, 2010 4:25 pm

琦 寫到:

傻啦~~ 你打咁長真係好有心SHARE, 我有睇晒GA Smile

大家可能會問, 點解唔自己減呢? (其實我媽都係咁講 = =)

咁老實講
如果你要去我講o既 "王 失 x 型"
我都寧願你去 "米 x 落"o既 What a Face

飲食失調? = 暴食嗎? Shocked
咁真係好危險._.

我有個同學佢之前減肥
唔多點食野
佢由12x磅去到得番6x磅-_-
人乾咁滯...

點都好啦
身體最緊要 rabbit
回頂端 向下

4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周日 五月 02, 2010 4:36 pm

薰妹. 寫到:
琦 寫到:

咁老實講
如果你要去我講o既 "王 失 x 型"
我都寧願你去 "米 x 落"o既 What a Face

飲食失調? = 暴食嗎? Shocked
咁真係好危險._.

我有個同學佢之前減肥
唔多點食野
佢由12x磅去到得番6x磅-_-
人乾咁滯...

點都好啦
身體最緊要 rabbit

其實我不嬲都唔信瘦身公司, 訓0係度做下機就瘦, 咪玩啦 Shocked
聽講全部都會比藥人食架...
我唔會去米記呀, 太貴喇, 中大威院平好多

飲食失調 : 由厭食到暴食, 情緒失控, 差D自殺死左 ~~ 朋友一個電話救返我
睇精神科, 食藥, 先好返 Sad
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周日 五月 02, 2010 6:29 pm

琦 寫到:

其實我不嬲都唔信瘦身公司, 訓0係度做下機就瘦, 咪玩啦 Shocked
聽講全部都會比藥人食架...
我唔會去米記呀, 太貴喇, 中大威院平好多

飲食失調 : 由厭食到暴食, 情緒失控, 差D自殺死左 ~~ 朋友一個電話救返我
睇精神科, 食藥, 先好返 Sad

哈哈
佢真係叫訓係度焗汗
排走D水-_-

咁真係好危險WOO!!! Shocked
所以減肥減得唔好好危險架
回頂端 向下

4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周日 五月 02, 2010 10:06 pm

薰妹. 寫到:

哈哈
佢真係叫訓係度焗汗
排走D水-_-

排水應該係一時, 飲返水, d水都係0係度...

係呀 Very Happy 所以要健康減...
見完返黎分享係點樣丫 Smile
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周二 五月 04, 2010 12:14 pm

琦 寫到:
薰妹. 寫到:

哈哈
佢真係叫訓係度焗汗
排走D水-_-

排水應該係一時, 飲返水, d水都係0係度...

係呀 Very Happy 所以要健康減...
見完返黎分享係點樣丫 Smile

可能因為我個比較腫
所以排完之後 我又真係覺得個身瘦左d

haha
回頂端 向下
包包豬~*
L碼美人
L碼美人
包包豬~*

文章總數 : 382
年齡 : 27
注冊日期 : 2008-11-13

發表主題: 回復: 新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...   新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師... Empty周三 6月 16, 2010 11:43 pm

你要加油丫@@我都係參加左中大營養師丫 rabbit
好多朋友都話靠自己得~好多人都明既^^
但係我覺得每個星期有人跟下傾下^^個人真係輕鬆好多丫~
自己減個時= =成日都對自己過份要求~個人會好燥底=_="
但係可以靠到自己減當然好啦^^慳好多 Laughing 大家一齊加油^^
但我條路比你長好多^O^
回頂端 向下

新人報到~另外0岩0岩JOIN左睇營養師...
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 減肥討論區 :: 減肥討論區-
前往: