小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

社會的不公平.......關於見工既

向下 
+2
薰妹.
chukapple
6 posters
發表人內容
chukapple
4L碼肥美人
4L碼肥美人
chukapple

文章總數 : 29
年齡 : 40
注冊日期 : 2010-05-10

社會的不公平.......關於見工既 Empty
發表主題: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周五 五月 21, 2010 8:05 am

好多時明明份工既要求自己都符合,...

偏偏因為自己肥而無左好多機會.......

雖然唔一定完全關肥事...但我有幾次d fd幫我介紹d工..

都暗地裡俾d大粒話如果無人介紹...以我咁肥根本唔會請..

0個幾次真係喊左出黎......唔甘心但自己又為食...

黎緊想半年後轉工...我一定要瘦下來...加油!!!!!!
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

文章總數 : 986
年齡 : 33
注冊日期 : 2008-10-17

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周五 五月 21, 2010 9:09 am

chukapple 寫到:
好多時明明份工既要求自己都符合,...

偏偏因為自己肥而無左好多機會.......

雖然唔一定完全關肥事...但我有幾次d fd幫我介紹d工..

都暗地裡俾d大粒話如果無人介紹...以我咁肥根本唔會請..

0個幾次真係喊左出黎......唔甘心但自己又為食...

黎緊想半年後轉工...我一定要瘦下來...加油!!!!!!

我絕對明白你感受o既
因為我自己都係咁 No
個種感受真係好難受

奈何呢個社會都會是這樣的
人係好感官好視覺性o既動物
每個人都鐘意睇自己覺得靚o既野
所以如果你o既外表好的話 已經先贏一半 Rolling Eyes

所以我先會咁努力減肥
親愛的 I love you 我地都要加油呀-3-
回頂端 向下
chukapple
4L碼肥美人
4L碼肥美人
chukapple

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周五 五月 21, 2010 7:35 pm

引言回復 :

我絕對明白你感受o既
因為我自己都係咁 No
個種感受真係好難受

所以如果你o既外表好的話 已經先贏一半 Rolling Eyes

所以我先會咁努力減肥

多謝你~~~我會俾心機減肥嫁....一定唔再衰俾 cheers
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周六 五月 22, 2010 6:11 pm

引言回復 :

我絕對明白你感受o既
因為我自己都係咁 No
個種感受真係好難受

所以我先會咁努力減肥

多謝你~~~我會俾心機減肥嫁....一定唔再衰俾 cheers

加油!!!! Twisted Evil
我都要加油-3-
回頂端 向下
希離
中碼美人
中碼美人
希離

文章總數 : 1294
注冊日期 : 2008-10-16

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周日 五月 23, 2010 9:28 pm

如果唔係肥得唔健康...我覺得都唔會話唔請...
如果肥到出晒樣...我係老闆都會諗,,
"一個連自己體重都控制唔到既人,我點會放心交D野俾佢做..."
唔係話歧唔歧視既...只係...做老闆有得揀一定會揀下...
但我想話,如果你有信心有能力有經驗...
都一定會搵到好工!!

加油!
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周日 五月 23, 2010 10:00 pm

希離 寫到:
"一個連自己體重都控制唔到既人,我點會放心交D野俾佢做..."
唔係話歧唔歧視既...只係...做老闆有得揀一定會揀下...
都一定會搵到好工!!

加油!

我覺得呢個心態唔係每一個老闆都會咁諗
起碼我前老闆個d都冇咁諗

如果真係照你所講咁 我絕對相信全香港所有肥人都一定失哂業啦Smile
但個老闆唔多唔少一定會諗點解佢肥到咁o既?! :

咁老闆o既話,如果有得揀係人都會揀個好D架啦
但唔等於一個自己體重都控制唔到既人就做唔到野o既
只係老闆都會以貌取人先 就算比靚到 theresa o既去見工
但佢咩都唔識 又需要個熟手o既,都唔會揀個靚o既
呢個都係我身邊d朋友話我知Smile

PS:apple,我pm左你,你係唔係收唔到?
回頂端 向下
chukapple
4L碼肥美人
4L碼肥美人
chukapple

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周一 五月 24, 2010 11:50 pm

薰妹. 寫到:
希離 寫到:
都一定會搵到好工!!

加油!

如果真係照你所講咁 我絕對相信全香港所有肥人都一定失哂業啦Smile

只係老闆都會以貌取人先 就算比靚到 theresa o既去見工

我收到...但我msn中哂毒, 唔開得啦>x<
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周二 五月 25, 2010 1:12 am

薰妹. 寫到:
希離 寫到:
都一定會搵到好工!!

加油!

你msn係點中毒架?@@
回頂端 向下
chukapple
4L碼肥美人
4L碼肥美人
chukapple

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周二 五月 25, 2010 11:08 am

薰妹. 寫到:
薰妹. 寫到:
希離 寫到:
都一定會搵到好工!!

加油!

之前同個fd傾傾下, 突然出現左一個連結, 一按就當機啦....搞到依家唔用, 怕又壞機==

你msn係點中毒架?@@
回頂端 向下
薰妹.
L碼美人
L碼美人
薰妹.

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周二 五月 25, 2010 4:09 pm

Laughing Question
回頂端 向下
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人
榆女孩

文章總數 : 204
年齡 : 37
注冊日期 : 2008-11-19

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周六 6月 05, 2010 4:06 am

以前睇一本書講過 ....

有d老闆唔請肥人 ...

原因係因為覺得一個不能控制自己食量既人 ... EQ會較差 ... Rolling Eyes

我覺得見工最重要係有精神 ....

好似我咁 ... 身體較差 ...

上次有朋友介紹我去佢公司度做但我見唔成 ...

問返朋友話佢老闆覺得我個樣唔夠醒神 ... 好似好"謝" (唔知關唔關因為我一放工就走去見唔累 ... 又連妝都冇時間化)

最後佢老闆請左個比我肥 ... 但感覺比我較精神既女仔 ...
回頂端 向下
sugar_tonton
L碼美人
L碼美人
sugar_tonton

文章總數 : 949
年齡 : 35
注冊日期 : 2008-10-16

發表主題: 回復: 社會的不公平.......關於見工既   社會的不公平.......關於見工既 Empty周三 7月 07, 2010 7:56 pm

APPLE~ 比心機呀! I love you
回頂端 向下
詩Wing
終極肥美人
終極肥美人

文章總數 : 5
年齡 : 47
注冊日期 : 2011-01-31

發表主題: 我都係,唔緊要呀!   社會的不公平.......關於見工既 Empty周二 3月 15, 2011 8:34 am

我由十幾歲就開始肥,我之前試過做運動減肥同用減肥膏都唔得,試過每餐食少d吸收唔到足夠營養搞到身體差左容易病
,但後來我朋友介紹我用營養代餐減肥 ,頭一個月帮我減左8磅,而家減左15磅,全身修左16吋,坐圍減左3吋,每邊大比各減3吋
, 以前我睇唔到自己條腰係邊,但宜家我條腰減左2吋啦, 減到之於身體健康左,仲好神奇咁幚我改善左皮膚問題
,以前我既臉部皮膚經常出暗瘡同出油,但是我用左產品之後就冇左呢d問題. 一d都唔辛苦仲好簡單只要控制卡路里吸收同透過細胞更新計劃
,如果你想減完之後唔肥返就去呢個網址睇下啦
http://beautydream.9826.biz
希望我的分享可以幚到你啦
回頂端 向下

社會的不公平.......關於見工既
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 聊天區-
前往: