小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

7 . 1 回歸減肥大蕉募

向下 
+15
瘦子 。SIUDONG
rainy
熊仔
perfectdark
榆女孩
胖小妞
四葉妹
史迪 `
包包豬~*
希離
kachan
小鴨
chocolate
loser
藤井八雲
19 posters
前往頁面 : 1, 2, 3 ... 10 ... 19  下一步
發表人內容
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

文章總數 : 551
年齡 : 42
注冊日期 : 2009-06-23

7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty
發表主題: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 3:11 am

7 .1 回歸減肥大蕉募。無條件付出汗水及努力,沒有三十蚊海鮮餐、沒有二百蚊車馬費。真真正正的自發性,為自己的明天起錨

比賽目的:跟一眾網友一起競賽,藉此增加減肥動力,又可收互相鼓勵、互相監督之效。
比賽時間:由7月1日開始至10月1日
所需物品:體重磅1個,恆心1顆
勝出方法:1.減肥磅數比例最多者(總減去磅數/減肥前磅數 x 100%)
2.最先減至目標體重者(須一直保持至比賽完結日)

參加者須知:

1.✿參加者可使用任何健康的方法減肥,但不建議使用危害身體健康的方法。

2.✿參加者需要每星期六報最新磅數。

3.✿各參加者都應努力堅持到最後,不可輕易放棄。

5.✿此帖用作比賽期間之分享討論及記錄比賽進展,所有和是次比賽有關的事宜皆可在此討論。

6.✿預祝各位減肥成功。 (。◕∀◕。)

藤井八雲 在 周三 6月 30, 2010 5:53 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

文章總數 : 551
注冊日期 : 2009-06-23

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 3:23 am

參賽者名單 及 減肥進度參賽者名單 及 減肥進度

loser
(開始體重 : 124磅 目標體重 : 98磅 現在體重124)
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

chocolate
(開始體重 : 188磅 目標體重 : 未知 尚未示意 要我推測她真正意思 現在體重188)
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

小鴨
(開始體重 : X磅 目標體重 : (X-10) 現在體重X-19):
7 . 1 回歸減肥大蕉募 11-57 . 1 回歸減肥大蕉募 11-37 . 1 回歸減肥大蕉募 2nd -2 Sleep 7 . 1 回歸減肥大蕉募 11-4 confused Sleep Sleep 7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-27 . 1 回歸減肥大蕉募 11-17 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-17 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-1

希離
(開始體重 : 145磅 目標體重 : 125磅 現在體重136)
-- affraid -9 -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

包包豬~*
(開始體重 : 205磅 目標體重 : 每月-7磅 現在體重184 )
7 . 1 回歸減肥大蕉募 2nd-17 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-17 . 1 回歸減肥大蕉募 11-5 7 . 1 回歸減肥大蕉募 11-1 Sleep 7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-37 . 1 回歸減肥大蕉募 2nd-1 7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-1 7 . 1 回歸減肥大蕉募 11-3 7 . 1 回歸減肥大蕉募 11-17 . 1 回歸減肥大蕉募 11-27 . 1 回歸減肥大蕉募 11-2

藤井八雲
(開始體重 : 188磅 目標體重 : 168磅 現在體重189)
Sleep 7 . 1 回歸減肥大蕉募 3rd-0.5 Sleep pig +1.5 Sleep 7 . 1 回歸減肥大蕉募 2nd -17 . 1 回歸減肥大蕉募 2nd-1 Sleep Sleep Sleep pig+1 pig +1

史迪 `
(開始體重 : 170磅 目標體重 : 150磅 現在體重170)
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

四葉妹
(開始體重 : 122磅 目標體重 : 105磅 現在體重120)
Sleep 7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-1 pig +17 . 1 回歸減肥大蕉募 11-1 Sleep 7 . 1 回歸減肥大蕉募 3rd-0.57 . 1 回歸減肥大蕉募 2nd-1 Sleep pig+27 . 1 回歸減肥大蕉募 11-1 pig+1 7 . 1 回歸減肥大蕉募 11-2

胖小妞
(開始體重 : 120.4磅 目標體重 : 100磅 現在體重115)
7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-1.2 pig+2.8 7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-37 . 1 回歸減肥大蕉募 11-17 . 1 回歸減肥大蕉募 2nd-17 . 1 回歸減肥大蕉募 2nd -1 Sleep 7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-1 -- -- -- --

熊仔 Arrow 27/7
(開始體重 : 191.4磅 目標體重 : 154磅 現在體重 187)
Sleep Sleep 7 . 1 回歸減肥大蕉募 11-4.4-- -- -- -- --

rainy Arrow 1/8
(開始體重 : 140.8磅 目標體重 : 120磅 現在體重137)
7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-1.3 -- pig +0.37 . 1 回歸減肥大蕉募 11-1.8 -- --7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-1 --

瘦子 。SIUDONG Arrow 7/8
(開始體重 : 109磅 目標體重 : 96磅現在體重108磅)
7 . 1 回歸減肥大蕉募 11-3.47 . 1 回歸減肥大蕉募 1st-3.4-- -- -- -- pig+5.8

每週第一名:7 . 1 回歸減肥大蕉募 11 每週第二名:7 . 1 回歸減肥大蕉募 1st 每週第三名:7 . 1 回歸減肥大蕉募 2nd 有減: 7 . 1 回歸減肥大蕉募 3rd
不變: Sleep 增磅: pig 失蹤: -- 中途加入: Arrow 日/月
7 . 1 回歸減肥大蕉募 Img228231613

每週龍虎榜

1) 1/7 - 10/7 :
第一名 : 小鴨 (-5磅)
第二名 : 胖小妞(1.2磅)
第三名 :包包豬~*(-1磅)

2) 11/7 - 17/7
第一名 : 小鴨(-3磅)
第二名 : 四葉妹(-1磅)、包包豬~*(-1磅)

(希離減了9磅,但因為不是一個星期所減去的,故不能計算在龍虎榜 What a Face )[img]

3) 18/7 - 24/7
第一名 : 包包豬~*(-5磅)
第二名 : 胖小妞(-3磅)
第三名 : 小鴨(-2磅)

4) 25/7 -31/7
第一名 : 包包豬~*、 胖小妞 、 四葉妹 (-1磅)

5)1/8-7/8
第一名 : 小鴨(-4磅)
第二名 : rainy(-1.3磅)
第三名 :胖小妞(-1磅)

6)8/8-14/8
第一名 : 瘦子 。SIUDONG(-3.4磅)
第二名 : 包包豬~*(-3磅)
第三名 : 胖小妞(-1) 、藤井8云(-1)

7)15/8-21/8
第一名 : 熊仔(-4.4)
第二名 : 瘦子 。SIUDONG(-3.4)
第三名 : 包包豬~* 、四葉妹 、藤井8云 (-1)

8)22/8-28/8
第一名 : rainy(-1.Cool
第二名 : 包包豬~*、胖小妞(-1)

9)29/8-4/9
第一名 : 包包豬~*(-3)
第二名 : 小鴨(-2)

10)5/9-11/9
第一名 : 包包豬~*、 小鴨 、四葉妹(-1)

11)12/9-18/9
第一名 : 包包豬~*(-2)
第二名 : rainy、小鴨(-1)

19/9-25/9
第一名 : 包包豬~*、四葉妹 (-2)
第二名 : 小鴨(-1)

藤井八雲 在 周二 9月 28, 2010 6:20 pm 作了第 48 次修改
回頂端 向下
loser
4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 78
年齡 : 35
注冊日期 : 2010-02-07

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 4:00 am

我要参加呀!!!Smile
現時體重: 124lbs (30.6.10)
目標:98lbs

我要戒食肥野..
食少D澱粉質!
食多D菜!!!

大家一齊加油!!!!!!
回頂端 向下
chocolate
2L碼美人
2L碼美人

文章總數 : 291
注冊日期 : 2008-11-02

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 10:22 am

我1定參加啊今次!!
188lbs~
回頂端 向下
小鴨
3L碼肥美人
3L碼肥美人

文章總數 : 135
年齡 : 55
注冊日期 : 2009-05-20

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 2:59 pm

體重磅我屋企有兩個,恆心希望持久 Embarassed
7月30日上磅希望輕 10 磅 Razz
唔報體重得唔得 Embarassed
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

文章總數 : 1006
注冊日期 : 2009-04-14

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:04 pm

小鴨 寫到:

咁神秘!? silent
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:09 pm

終於又有減肥比賽
好興奮 Mad
回頂端 向下
小鴨
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:16 pm

kachan 寫到:
小鴨 寫到:

Very Happy 其實唔係秘密黎...懶神秘姐 cheers
回頂端 向下
小鴨
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:18 pm

kachan 寫到:
終於又有減肥比賽
好興奮 Mad

多d上黎指點下我地~~~你人辨黎 Razz
我改左個日記加埋飲食 Embarassed 等大家都督促下我...忍下口 Embarassed
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:20 pm

小鴨 寫到:
kachan 寫到:
小鴨 寫到:

Very Happy 其實唔係秘密黎...懶神秘姐 cheers

o岩o既
年齡同體重都係女人既秘密 silent
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:24 pm

小鴨 寫到:
kachan 寫到:
終於又有減肥比賽
好興奮 Mad

我改左個日記加埋飲食 Embarassed 等大家都督促下我...忍下口 Embarassed

做飲食記錄最好計埋卡路里
咁可以推算到進度
我有段時間都係咁做
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:28 pm

聽日就開始
頭一兩個月減得最快
目標不妨set高d
好似一個月減10磅
回頂端 向下
小鴨
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:34 pm

kachan 寫到:
小鴨 寫到:
kachan 寫到:
終於又有減肥比賽
好興奮 Mad

咁可以推算到進度
我有段時間都係咁做

不如你地幫我計 Embarassed
回頂端 向下
小鴨
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:35 pm

kachan 寫到:
聽日就開始
頭一兩個月減得最快
目標不妨set高d
好似一個月減10磅

我由第一日跑開始已經set左頭三個月最少10磅...只係事與願遺Sad
唔知係咪搖搖反彈身體差左, 再減都無上次咁輕咁快 lu
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:38 pm

小鴨 寫到:
kachan 寫到:
小鴨 寫到:
kachan 寫到:
終於又有減肥比賽
好興奮 Mad

咁可以推算到進度
我有段時間都係咁做

不如你地幫我計 Embarassed

你d野始終係靠自己
剛開始係計慢d
但之後就可以好快
7.1又實施標籤法
好多食物都列晒卡路里
以前邊度有 好多都要靠估...
回頂端 向下
小鴨
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:41 pm

kachan 寫到:
你d野始終係靠自己
剛開始係計慢d
但之後就可以好快
7.1又實施標籤法
好多食物都列晒卡路里

想懶 d 都唔得 tim Embarassed
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:41 pm

小鴨 寫到:
kachan 寫到:
聽日就開始
頭一兩個月減得最快
目標不妨set高d
好似一個月減10磅

我由第一日跑開始已經set左頭三個月最少10磅...只係事與願遺Sad
唔知係咪搖搖反彈身體差左, 再減都無上次咁輕咁快 lu

妳只前幾次點減
如果係用節食減
反彈後係會一次比一次難減
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 8:43 pm

小鴨 寫到:
kachan 寫到:
你d野始終係靠自己
剛開始係計慢d
但之後就可以好快
7.1又實施標籤法
好多食物都列晒卡路里

減肥想快唔懶得
我計卡路里個段時間減得最快
減肥並不抽象 有數得計
3500kcal=1lb
7700kcal=1kg
回頂端 向下
希離
中碼美人
中碼美人
希離

文章總數 : 1294
注冊日期 : 2008-10-16

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 9:22 pm

好啦,我都參加先~

而家體重145磅(早幾日磅的...),目標125磅*
回頂端 向下
小鴨
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 10:50 pm

kachan 寫到:
小鴨 寫到:
kachan 寫到:
你d野始終係靠自己
剛開始係計慢d
但之後就可以好快
7.1又實施標籤法
好多食物都列晒卡路里

減肥想快唔懶得
減肥並不抽象 有數得計

Very Happy 岩岩跑完返黎 lu~~仲俾阿媽 d 鄉里叫住..陪佢地打左陣羽毛球 haha
我會開始計架啦..由今日起計!!!
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 10:53 pm

小鴨 寫到:
kachan 寫到:
小鴨 寫到:
kachan 寫到:
你d野始終係靠自己
剛開始係計慢d
但之後就可以好快
7.1又實施標籤法
好多食物都列晒卡路里

減肥想快唔懶得
減肥並不抽象 有數得計

Very Happy 岩岩跑完返黎 lu~~仲俾阿媽 d 鄉里叫住..陪佢地打左陣羽毛球 haha
我會開始計架啦..由今日起計!!!

打羽毛球冇咁悶
跑步就唔駛人陪
各人各好

回頂端 向下
小鴨
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 11:04 pm

kachan 寫到:

打羽毛球冇咁悶
跑步就唔駛人陪
各人各好

打羽毛球係無咁悶, 不過我覺得好似無跑步減得咁快? (定錯覺)
花一小時打波我寧願跑...又唔駛睇下對手係點...有時候同我阿媽打, 簡直係浪費時間...執波多過打波 Razz
加上唔係好多人頂到打一粒鐘...打十幾廿分又話要抖十幾廿分..... Shocked
我跑步一小時跟你個日記 60分鐘 600卡路里 岩唔岩?
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 11:17 pm

小鴨 寫到:
kachan 寫到:

打羽毛球冇咁悶
跑步就唔駛人陪
各人各好

打羽毛球係無咁悶, 不過我覺得好似無跑步減得咁快? (定錯覺)
花一小時打波我寧願跑...又唔駛睇下對手係點...有時候同我阿媽打, 簡直係浪費時間...執波多過打波 Razz
加上唔係好多人頂到打一粒鐘...打十幾廿分又話要抖十幾廿分..... Shocked

要睇番體重同跑距
基本上一個60kg既人跑10km/hr
一小時就大約消600卡路里
回頂端 向下
小鴨
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周三 6月 30, 2010 11:55 pm

kachan 寫到:
小鴨 寫到:
kachan 寫到:

打羽毛球冇咁悶
跑步就唔駛人陪
各人各好

要睇番體重同跑距

點為 10K 我都唔清楚.....聽住歌跑呀跑, 夠鐘就停.. Embarassed
回頂端 向下
kachan
中碼美人
中碼美人
kachan

發表主題: 回復: 7 . 1 回歸減肥大蕉募   7 . 1 回歸減肥大蕉募 Empty周四 7月 01, 2010 12:20 am

小鴨 寫到:
kachan 寫到:
小鴨 寫到:
kachan 寫到:

打羽毛球冇咁悶
跑步就唔駛人陪
各人各好

要睇番體重同跑距

點為 10K 我都唔清楚.....聽住歌跑呀跑, 夠鐘就停.. Embarassed

運動場跑道最內個圈=400m
10k=25圈
回頂端 向下

7 . 1 回歸減肥大蕉募
回頂端 
1頁(共19頁)前往頁面 : 1, 2, 3 ... 10 ... 19  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 減肥討論區 :: 減肥討論區-
前往: