小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

**兔子的減肥小記**

向下 
發表人內容
兔子
終極肥美人
終極肥美人
兔子

文章總數 : 4
年齡 : 35
注冊日期 : 2012-02-03

**兔子的減肥小記** Empty
發表主題: **兔子的減肥小記**   **兔子的減肥小記** Empty周五 2月 03, 2012 8:37 pm

如實記錄兔子的減肥日記,希望大家一起努力吧!

現今惡狀:
體重:120lbs
三圍:36"26"34"
身高:162CM
上臂:11"
大腿:19"

目標(短期:4weeks-From/4Feb2012-3Mar2012):
體重:110lbs
三圍:34"24"34"
上臂:10"
大腿:17"
其它:臉小一點,健康一點,快樂一點

減肥很容易造成心情低落,而事實上,心情不好的時候的確進食會少點,很容易給人"瘦了"的錯覺!可是,這樣絶不可行喔!身體没法維持新陳代謝…只會越來越惡化!!

好了!明天開始!絶對要美麗!!! queen
回頂端 向下
兔子
終極肥美人
終極肥美人
兔子

發表主題: 回復: **兔子的減肥小記**   **兔子的減肥小記** Empty周六 2月 04, 2012 11:53 am

DAY1 Razz

今天開始第一天,剛在這裡看舊POST,原來真的越來越少人了,記得自己三年前也曾來這裡的 Sad 希望大家還是一直努力吧!

早餐:兩片白方包+半隻蕉
午餐:鮮茄燴意粉半碟+炒蛋 熱檸水
晚餐:咖啡+香橙汁蘋果pancake with ice-cream
其它:chocolate一粒
運動:行街三個鐘+situp60+pushup30
poo: Very Happy
進水:兩枝800毫升

Today record:

bounce bounce bounce bounce
最近poo poo很不錯!!一天會有數次, 雖然質量還是不太好, 是俗稱的"羊咩便便" Mad 但去得到已經好好了!!
點解要講便便呢??電視廣告買的"BB靚定係便便靚"不是没道理的! flower
今天去看中醫, 中醫說: 你運動又唔多, 但又食咁多零食, 個人又寒底唔識出汗, 排便又唔好, 身體吸收左D熱量但又排唔走, 運動又無, 汗又唔出, D熱量咪走翻去你D腸胃到, D腸胃活躍你咪越黎越想食野, 越黎越餓囉!!"

雖然唔係真係好明, 但係又好似好有道理啵 afro
所以我都要努力做多D運動, 食好D令便便靚D Razz

兔子 在 周日 2月 05, 2012 3:55 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
兔子
終極肥美人
終極肥美人
兔子

發表主題: 回復: **兔子的減肥小記**   **兔子的減肥小記** Empty周日 2月 05, 2012 10:18 am

DAY 2 bounce 飽啦 cheers

每個人都應該有自己一句由減肥打氣既說話,而我既就係:飽啦!
識得飽或者覺得自己食夠真係好重要 Razz
希望以後食到6-7分飽既時候就記得同自己,同食局朋友講:飽啦! sunny

早餐:脫脂奶+半隻蕉
午餐:泡菜炒豬脛肉+灼西蘭花
晚餐:脫脂奶+兩包梳打餅
其它:兩柆朱古力
運動:situp60+pushup60
poo: cheers
進水:兩枝800毫升

終極肥美人
兔子

發表主題: 回復: **兔子的減肥小記**   **兔子的減肥小記** Empty周二 2月 07, 2012 10:38 am

DAY 3

琴日停左一日...真係太忙又無時間打, Mad
anyway, 今日再接再厲!!! bounce bounce bounce

早餐:奶昔+一塊蛋糕
午餐:
晚餐:
其它:
運動:
poo: cheers cheers
進水:

唔知大家有無食過康寶萊, 先唔好講佢既經營手法同洗腦技巧, 因為我無打算要同佢做SALES!!!市面上其實都有好多唔同既代餐奶昔, 唔一定要揀呢隻, 當然有時間願意食天然既食物係好好, 但係如果你又真係覺得自己無時間係準備早餐, 咁呢類產品都係唔錯既選擇 alien

不過真係要好小心!!!因為呢間公司既sales十個有九個都已被洗腦, 我有幸攞到一兩罐而又不至於投身火海既係因為表姐係裡面, 一場親戚佢唔會咁SELLS我咁解...雖然佢都要我參加個D咩減重party.... Sleep Sleep Sleep Sleep

哈哈, 但係佢D product係..so far so good既!!!只係我今朝真係好肚餓先食多左片蛋糕, 如果唔係平日, 我8點9點到飲完, 可以頂到2點中間都唔洗食零食 sunny

加油加油!!!!!
回頂端 向下

**兔子的減肥小記**
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: