小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)

向下 
前往頁面 : 上一頁  1, 2
發表人內容
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

文章總數 : 444
年齡 : 40
注冊日期 : 2009-09-10

唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty
發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周三 10月 07, 2009 9:54 am

7-10-09

早餐:3塊梳打餅, 1包鈣思寶

午餐:肉鬆酥1個, 香蕉半條

tea:3塊梳打餅, 檸檬茶250ml

晚餐:白飯少半碗, 魚少少, 芥蘭1碗, 雞肉少少

其他:3片薄荷朱古力

有乜運動可以修到我雙麒麟臂呢? 實在太肥喇!! 好幾年都唔敢著背心!!
就算著都要著件外套喺出面!! No

近排中了蜜糖星星毒! 我當零食咁食...心理上總好過食薯片 pig
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty
發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周四 10月 08, 2009 11:33 am

8-10-09

早餐:2片麥包, 1片低脂芝士

午餐:1碗瑤柱粟米飯

tea:1/3杯蜜糖星星, 鈣思寶1包

晚餐:炒飯1碗 (叉燒, 腸, 粟米), 2碗菜心

日日都蜜糖星星, 原來糖份不少呢~~~少食為妙
至愛既檸檬茶都唔好日日一包...我發覺上癮, 唔飲唔舒服!
呢兩樣唔可以日日都飲&食!!
甜野都會好易致肥!!

呢幾日努力多d!!下星期一希望衝破130lbs, 少少的一個目標, 要加油!!

現距離終極目標仲有27磅!
只要每個減到3.5lbs, 到明年既5月, 我就可以回復105lbs lu!!

今日都係132lbs
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周日 10月 11, 2009 7:53 am

9-10-09

早餐:炒飯1碗

午餐:壽司8件, 三文魚4片, 燉蛋半杯仔, 綠茶4杯

lunch後喪行3個鐘

晚餐:白飯1/4碗, 生菜1碗, 雞肉2舊, 少少魚
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周日 10月 11, 2009 8:00 am

早餐:芝士包2片

午餐:龍脷柳1塊, 帶子1粒, 白飯連磨菇汁半碗, 羅宋湯1碗

lunch後喪行3個半鐘

tea:檸檬茶250ml

晚餐:白飯1/4碗, 芥蘭1碗, 南瓜3舊, 少少魚

又冇重又冇輕...呢d係叫平台期呀?? 維持左1個星期 Suspect
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周日 10月 11, 2009 8:01 am

早餐:一片芝士包

午餐:將軍玉子包1個, 薯條半包, 7-up幾啖 Evil or Very Mad

晚餐:白飯少半碗, 生菜碗, 魚肉丸5粒

其他:軟雪榚1杯 Evil or Very Mad

m記....累事 pig
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周一 10月 12, 2009 11:24 am

早餐:2片白麵包, 低脂芝士1片, 鈣思寶1包

午餐:菜飯1大碗, 檸檬茶250ml

晚餐:白飯1/4碗, 紹菜粉絲半碗, 牛腩3舊, 魚少少

其他:薯片細包1包 tongue

莫非真係到左平台期???今朝磅重仍然係132lbs冇重又冇輕!

衝破唔到130lbs添! 唯有今個week努力啦!

2磅唔難既!! 早餐同晚餐都keep得好好, 係唯獨是午餐 + tea time就好易食多左!

呢個星期除消tea time!! Twisted Evil (忍~~~~~~~~~~~~~~~~)
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周二 10月 13, 2009 12:43 pm

早餐:提子麥包1個

午餐:1大碗蒸飯 (自家整:粟米, 芥蘭, 冬菇)

tea:黑朱古力奶375ml, 薯條1包 Evil or Very Mad

晚餐:白飯1/4碗, 青瓜+西芹共1碗, 魚半條

我發覺真係唔可以冇左tea time, 因為夜晚會食得多左!!

所以都係要回復tea time

死火....又狂食零食...薯條...my god

今晚晚飯食番少d...聽日唔好再狂食 Twisted Evil
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周三 10月 14, 2009 11:54 am

早餐:提子麥包1個, 1包鈣思寶

午餐:白飯1碗, 芝士腸4條, 蛋1隻, 芥蘭&西芹共1碗

tea:檸檬茶250ml, 細薯條1包

晚餐:白飯1/4碗, 芥蘭1碗, 魚少少, 青瓜少少, 湯2碗

今日lunch同tea都食得多左!! pig
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周六 10月 17, 2009 2:16 pm

早餐:蜜糖星星少半碗

午餐:1碗豬頸肉春卷米線, 檸檬茶250ml

晚餐:白飯1/4碗, 1碗菜心, 少少魚

其他:朱古力bar半條

尋日見到親戚比人話肥...肥...肥...

又一次激法我減肥既動力!
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周三 10月 21, 2009 9:59 am

返黎喇~~~電腦整好左, 又可以打番日記喇!!

今朝磅重...依然係132lbs...第3個星期既磅數都一樣!

呢幾日食多左澱粉質同零食 - 薯片 (細包裝) Evil or Very Mad

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

早餐:1片白麵包

午餐:1片白麵包, 低脂芝士1片, 半條香蕉, 鈣思寶1包

tea:柑1個

晚餐:白飯半碗, 翠肉瓜半碗, 魚少少, 2碗湯, 2舊墨魚仔
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周四 10月 22, 2009 2:55 pm

早餐:(大快活) 雙旦魚柳. 多士w/牛油, 雪菜肉絲米1/2碗, 熱奶茶杯w/糖1包

午餐:湯1碗(連瘦肉1大舊), 蛋撻1個

tea:4粒八爪魚魚

晚餐:白飯半碗, 西蘭花半碗, 2片叉燒, 魚少少, 湯2碗

有成年都冇去過快餐店食早餐! 真係飽到上心口! 好味! (哈!!放肆 Razz )
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周日 11月 01, 2009 6:55 am

1-11-09

到左11月...仍然衝破唔到130lbs呢個關口, 又遇著今日m day2

體重稍微上升左1磅, 要m完先可以加把勁, 宜家就休息下!
回頂端 向下
四葉妹
L碼美人
L碼美人
四葉妹

發表主題: 回復: 唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)   唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!) - 頁 2 Empty周四 11月 12, 2009 7:28 am

OH.....今朝一上磅.....一晚之間重左2磅 Shocked
係水腫定係我冇便便呢??
竟然出現134lbs呢個數字.....真係my god!

呢排都冇乜時間上網! 亦都冇好好mark低自己既飲食日記!
但我都冇過份咁食野!算係咁lu~

12月我生日, 希望我會乖乖咁減磅! 用一個月時間減10磅, 呢個短目標可以成功嗎?
加油啦!!

現重134lbs
目標:12月 124lbs, 2010年5月 105lbs
回頂端 向下

唔淮一日到黑食食食飲食日誌 (堅持!)
回頂端 
2頁(共2頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: