小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

大家用緊咩粉!?

向下 
+3
小雲妹
chocolate
米米子
7 posters
前往頁面 : 1, 2  下一步
發表人內容
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

文章總數 : 323
年齡 : 34
注冊日期 : 2008-10-16

大家用緊咩粉!? Empty
發表主題: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周四 4月 02, 2009 1:12 am

如題~
回頂端 向下
chocolate
2L碼美人
2L碼美人

文章總數 : 291
年齡 : 42
注冊日期 : 2008-11-02

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周四 4月 02, 2009 10:48 am

唔明?!Q
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周四 4月 02, 2009 11:25 am

chocolate 寫到:
唔明?!Q
我指化妝品....
粉餅/碎粉/濕粉

另外又有冇d咩化妝心得呢???
大定可以分享下丫..^^
回頂端 向下
小雲妹
4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 80
注冊日期 : 2008-10-18

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周四 4月 02, 2009 2:00 pm

我用緊dior隻extreme fit (foundation) rabbit
回頂端 向下
chocolate
2L碼美人
2L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周四 4月 02, 2009 2:39 pm

小雲妹 寫到:
我用緊dior隻extreme fit (foundation) rabbit
我都想試呢隻, ok ma?!
回頂端 向下
sugar_tonton
L碼美人
L碼美人

文章總數 : 949
年齡 : 35

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周五 4月 03, 2009 3:13 pm

我有好多隻架..
而家多數用BB CREAM..KOREA既~
其實真係唔太鐘意用BB CREAM..唔知點解?
眼係覺得油... 不過呢隻都還可以~ 自然囉~ 可以再勁少少囉其實~ HAHA

想試下ARMANI係咪真係噤好~~^^
回頂端 向下
chocolate
2L碼美人
2L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周一 4月 06, 2009 12:01 pm

FOUNDATION我用SOFINA
乾粉用CLINIQUE

不過我想2隻轉哂DIOR.
因為好多人都話好GD.

糖糖, 我都想買ARMANI,
不過聽聞好立
要WINTER先至用到噃
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周一 4月 06, 2009 12:25 pm

乾粉用CLINIQUE

因為好多人都話好GD.

不過聽聞好立

好立?我又未聽過~~總之個個讚呀真係!所以勁想試~
至於立同埋用左起暗立果D~唉=_=
你用過邊幾隻BRAND呀~~講下COMMENTS
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周一 4月 06, 2009 12:27 pm

如果BB CREAM呢..最多人讚我聽過係MISSHA紅色果隻~
有冇人用過呢?

豬古力~~點解唔用BB CREAM既?
回頂端 向下
希離
中碼美人
中碼美人
希離

文章總數 : 1294

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周四 4月 09, 2009 12:09 pm

sugar_tonton 寫到:
我有好多隻架..
眼係覺得油... 不過呢隻都還可以~ 自然囉~ 可以再勁少少囉其實~ HAHA

我覺得乾....唔夠潤....
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周四 4月 09, 2009 1:05 pm

希離 寫到:
我有好多隻架..

YOU MEAN BB CREAM?
回頂端 向下
希離
中碼美人
中碼美人
希離

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周四 4月 09, 2009 11:43 pm

希離 寫到:
我有好多隻架..

係AR
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周五 4月 10, 2009 3:18 pm

希離 寫到:
希離 寫到:
我有好多隻架..

係AR

我覺得bb cream好潤喎@@ 所以1直有抗拒...
不過亦努力搵緊隻岩自己既
而家用果隻好自然..都幾好~~
不過我鐘意偏白dddd ^.^

我有幾個fd都話Missha紅色果隻bb cream超好用
我亦試過睇住我個fd搽..佢好多雀斑架...
搽完係遮到9成囉...爭好遠架...
不過我主要又唔係遮瑕.....不過都想試試既~

*你而家用緊skinfood果支bb cream唔係ok咩?
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周五 4月 10, 2009 3:54 pm

bb cream 我1直都想買

不過試上手又唔係咁好 我都覺得唔夠水潤

用左之後上粉唔夠貼 仲會有乾紋 搞到我都唔想買

但又好多人讃wo 個心15 16 e家都係睇定d先

糖糖我都試用過你話好好用個隻missha

個次唔記得買左咩送試用~

但冇我心目中咁好的說
回頂端 向下
希離
中碼美人
中碼美人
希離

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周五 4月 10, 2009 7:07 pm

希離 寫到:
希離 寫到:
我有好多隻架..

係AR

我覺得bb cream好潤喎@@ 所以1直有抗拒...
不過亦努力搵緊隻岩自己既
而家用果隻好自然..都幾好~~
不過我鐘意偏白dddd ^.^

我有幾個fd都話Missha紅色果隻bb cream超好用
我亦試過睇住我個fd搽..佢好多雀斑架...
搽完係遮到9成囉...爭好遠架...
不過我主要又唔係遮瑕.....不過都想試試既~

*你而家用緊skinfood果支bb cream唔係ok咩?

我覺得乾,可能有時我趕住出門口,就咁就搽,
如搽晒精華同埋日霜先搽佢就好好。
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周五 4月 10, 2009 11:01 pm

家姐今日買左Laneige foundation, 粉餅, base, 士多啤梨磨砂~
粉餅我以前都用過..唔錯架!
Foundation我倒左d比自己試下..唔知點呢?
回頂端 向下
chocolate
2L碼美人
2L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周日 4月 12, 2009 6:35 pm

乾粉用CLINIQUE

因為好多人都話好GD.

不過聽聞好立

好立?我又未聽過~~總之個個讚呀真係!所以勁想試~
至於立同埋用左起暗立果D~唉=_=
你用過邊幾隻BRAND呀~~講下COMMENTS
其實我唔係用過好多隻咋.
我用過BIOTHERM/CLINIQUE/SOFINA/LANGIEGE
暫時覺得SOFINA最好,
夠薄夠貼.
不過FULLY MAKE UP呢,
就覺得佢太薄了....
回頂端 向下
chocolate
2L碼美人
2L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周日 4月 12, 2009 6:40 pm

如果BB CREAM呢..最多人讚我聽過係MISSHA紅色果隻~
有冇人用過呢?

我都想試下其實.
不過呢,
我個人覺得,
用之前又係要用SKIN CARE
搽完BB CREAM後用又要乾粉.
咁同我用FOUNDATION又有咩分別呢?
係咪呀?
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周日 4月 12, 2009 8:52 pm

有冇人用過呢?

我都想試下其實.
不過呢,
我個人覺得,
係咪呀?

但多數d bb cream都有好多功效..
防曬+base+濕粉3合1最基本...另外又有美白..抗皺果d
同埋講到可以改善問題皮膚... :p
回頂端 向下
希離
中碼美人
中碼美人
希離

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周一 4月 13, 2009 12:15 pm

家姐今日買左Laneige foundation, 粉餅, base, 士多啤梨磨砂~

係咪鏡盒推開果個呀??
好似手機咁果個??
Foundation有冇咩色系揀??

試完講來聽聽哦。
回頂端 向下
chocolate
2L碼美人
2L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周一 4月 13, 2009 1:11 pm

有冇人用過呢?

我都想試下其實.
不過呢,
我個人覺得,
係咪呀?

但多數d bb cream都有好多功效..
防曬+base+濕粉3合1最基本...另外又有美白..抗皺果d
同埋講到可以改善問題皮膚... :p
咁又係...
等有機會試吓先~~
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周一 4月 13, 2009 1:56 pm

希離 寫到:

係咪鏡盒推開果個呀??
好似手機咁果個??

試完講來聽聽哦。

係丫..我覺得好好用~ 加上個盒超爆靚~keke
Foundation有深淺色簡..有冇其他色唔知道~
我琴日第1次試...好自然..貼&薄....仲有就係隻味幾舒服!
不過maybe我鐘意偏白..比我簡我會簡淺1度囉..

不過1次好難定標準..試多1,2次先講係咪真係噤...同埋睇下keep得耐唔耐~
回頂端 向下
希離
中碼美人
中碼美人
希離

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周一 4月 13, 2009 4:27 pm

希離 寫到:

係咪鏡盒推開果個呀??
好似手機咁果個??

試完講來聽聽哦。

我琴日第1次試...好自然..貼&薄....仲有就係隻味幾舒服!

不過1次好難定標準..試多1,2次先講係咪真係噤...同埋睇下keep得耐唔耐~

我都諗緊要唔要,因為上個月買左佢新SET野,
而家有回贈...諗緊要咩好。
咁我聽日去時都揀下先。
兩樣野幾錢??
我有760蚊既野揀。
回頂端 向下
米米子
L碼美人
L碼美人
米米子

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周二 4月 14, 2009 1:24 am

希離 寫到:
希離 寫到:

係咪鏡盒推開果個呀??
好似手機咁果個??

試完講來聽聽哦。

咁我聽日去時都揀下先。
兩樣野幾錢??
我有760蚊既野揀。

佢個盒真係好靚...
但佢既粉我試上手唔係太好咁 不過好睇個人的!!
回頂端 向下
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: 大家用緊咩粉!?   大家用緊咩粉!? Empty周二 4月 14, 2009 6:10 am

希離 寫到:
希離 寫到:

係咪鏡盒推開果個呀??
好似手機咁果個??

試完講來聽聽哦。

咁我聽日去時都揀下先。
兩樣野幾錢??
我有760蚊既野揀。

乾粉以前買$2xx
foundation家姐好似話$2xx(唔係好記得喇)
佢仲買左士多啤梨磨砂...同埋base & 粉餅配遮豭膏..都係鏡盒..不過同以前唔同左喇~
回頂端 向下

大家用緊咩粉!?
回頂端 
1頁(共2頁)前往頁面 : 1, 2  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 打扮區-
前往: