小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

''gorgeous'' daily

向下 
前往頁面 : 上一頁  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23  下一步
發表人內容
gorgeous
L碼美人
L碼美人

文章總數 : 551
年齡 : 32
注冊日期 : 2008-11-08

''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty
發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周一 8月 23, 2010 7:07 pm

106lbs(48.2kg)

早:1個X燒包,1個奶黃包
午:幾條M記薯條,1個X燒包,1個奶黃包,1杯涼茶
晚:5-6件鴨肉,3件薯仔,~1/2碗西難花,3隻豉油蝦,~1/2碗紅豆沙,~1/2碗豆腐花,2片奇異果,2片橙
ADD:/

swimming : 15mins (游足15分)
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty
發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周二 8月 24, 2010 1:02 pm

105.5lbs(47.8kg)

早:1/2個大麥包
午:1碗蘿蔔糕(食剩DD),1粒牛肉,1件X燒,1隻炸雲吞,1件馬拉糕,1粒花生朱古力
晚:1碗湯,~1碗西難花,~1/2碗X燒蝦仁炒蛋,3-4片奇異果,4片橙

好夜先訓得著,訓得又唔好,
唔開心既程度,就同會考拎成績表一樣...
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周三 8月 25, 2010 12:19 pm

105.5lbs(48kg)

早:1個腿蛋包
午 4PM : 1份奶醬多士
晚: ~1/2碗椰菜花,4隻'老'水雞翼,1/3條腸仔,~1/2個奇異果

swimming : 2.5 hrs
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周四 8月 26, 2010 11:18 am

早:1個腿蛋包,1個x燒包
午:2件蟹柳細卷,(1件螺肉,1件三文魚)壽司,1碗拉麵,1片鴨胸肉,1件獅子狗,幾口炸魚柳,幾口沙律,幾口奄列,1/2碗香苧西米露
晚:1大碗湯,1碗XO蝦米魚片粉絲,3口肉餅,5隻炸蝦,
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周五 8月 27, 2010 9:32 pm

106lbs(48kg)

早:1件蕃茄三文魚三文冶
午 430PM : 1碗紅豆黑糯米豆腐花(食剩D)
晚:1碗湯,1碗XO魚片蝦米粉絲,幾口肉餅

swimming : 2 hrs (少休息)
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周日 8月 29, 2010 10:12 am

早:/
午:3條鮮蝦腸粉(160kral),~100kral熱浪
晚:~1碗飯,1個酥皮湯(食剩DD),~1/2個沙律焗薯,3件香酥豬扒,4粒牛扒,1粒豬扒,1/2件吉列蝦,少許龍利柳
ADD:
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周日 8月 29, 2010 10:13 am

107lbs(48.6kg)

早:1件炸大腸,1個墨西哥餐包,3件金錢肚,1件9菜餃,1件燒賣,3條齊腸,1/2條X燒腸
午 4PM : 3塊梳打餅,1杯提子乳酪(50kral)
晚:1/2個焗薯,~1/2碗X燒炒蛋,6-7隻炸蝦,幾件瓜,1個奇異果

swimming : 2hrs (狂游)

gorgeous 在 周四 9月 02, 2010 11:55 am 作了第 2 次修改
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周一 8月 30, 2010 12:46 pm

早:1個麥包
午:1個沙爹牛肉火腿螺絲粉,1隻雞翼
晚:1/1/2條塔沙魚,~1/2碗蔬菜湯,~1/2碗肉餅,2隻豉油蝦,7-8件蜜瓜,6粒車里子,1個奇異果
ADD:2粒花生湯圓,1粒紅豆湯圓
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周二 8月 31, 2010 12:14 pm

早:2碗XO醬茄汁蝦仁丸腸仔意粉
午 5PM : 1塊白麵包,3條M記薯條
晚:~1碗西芹,幾件雞肉,1件薯仔,~10件蜜瓜,7-8粒龍眼,多件西瓜

swimming : 1.5hrs ( 游得好少)
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周三 9月 01, 2010 1:04 pm

1/9/10

107lbs(48.4kg)

早:1個提子麥包
午:1隻炸雲吞,1條炸春卷,1/2碗仔檬粉,2件X燒,1個菜肉包,1條牛肉腸粉,1隻鴨腳,1粒牛肉,2件雞肉
晚:~1碗瓜,多件雞肉,2隻雞鎚,1隻雞翼尖,2粒蝦仁,6-7件蜜瓜,5片橙,2-3粒車里子,~10粒龍眼,~100kral零食
ADD:1杯糖水

唉!都唔知點解之前無啦啦重到107磅,又減唔返落去囉!!!!!

天口咁熱,食雪過既生果真係好正,但食得好似太多,結果次次一食得多生果,第日就一定瘦唔到,就算個日食D野都清淡.
其實,呢個份量=2-3份水果,係冇問題架喎.
連咁健康既生果都唔可以食,仲可以點?!
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周四 9月 02, 2010 11:53 am

2/9/10

106.5lbs(48.4kg)

早:1/2個椰絲提子包
午430PM : 1/2個大麥包,1件鰻魚壽司,1件8爪魚壽司,1件炸豬扒壽司,2片奇異果,3片橙,5粒龍眼
晚:2/3鍋蠔仔粥,1個香苧西米露溝紫米露,2條芝士腸,3粒魚旦,~300kral零食

swimming : 1.5hrs (游得好少)
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周五 9月 03, 2010 11:10 am

3/9/10

107.5lbs(48.8kg)

早:1個腿蛋包
午:5粒龍眼,~200kral零食,1個紅咖哩炸雞扒飯(食剩DD飯),1/2杯熱檸茶
晚:1/2焂南瓜肉餅飯,1個pappagallo朱古力雪糕筒

真係好開心,想食p記既choco雪糕好耐架喇.哈
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周六 9月 04, 2010 12:05 pm

4/8/10

108lbs(48.8kg)

午:1兜茄汁螺絲粉,4粒丸,1包中薯條,1個聰明豆麥旋風,1粒提子
晚:1個茄汁豬扒飯(食剩DD飯),幾件咖哩牛腩薯仔,1件雞,1件魚
ADD:5粒提子,3粒龍眼

食少少又瘦唔到,仲肥埋,仲有咩好做先?!嬲嬲地食左先算喇
食得多食得少都肥1-2磅架啦,唔食好唔抵姐!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周日 9月 05, 2010 5:01 pm

5/9/10

109lbs(49.6kg)

午:1個咖哩雞薯仔凍檬(食剩DD),1杯熱檸茶
晚:/

swimming : 2.5hrs (游得好少)

唔好以為食得一餐就可以輕到好多,分分鍾體重都係keep住唔變,
都唔係第一次...
所以聽日都係冇咩期望...
就算真係輕左,而聽日食返D野,後日都仲可以肥過今日架!!!

呢幾個月真係玩死,好失望,好似呢世都只可以停係1百0幾磅...已經係極限咁!
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周一 9月 06, 2010 12:38 pm

6/9/10

早:1/1/2條X燒腸,幾條菜心,1粒蝦餃,1個素菜包,1/2件馬拉糕,1件鴨腳,1件豬肉蝦
午 5PM : 1塊半匙花生醬多士
晚 630PM : 1兜XO粟米螺絲粉,3粒丸
ADD:1個Pappagallo朱古力雪糕筒,1/2盒百佳金袖肉,1杯花茶
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周二 9月 07, 2010 2:27 pm

7/9/10

午:1個沙爹牛肉火腿螺絲粉,2隻雞翼,~1杯熱檸茶
晚:1碗湯,4件X燒,3隻大瀨尿蝦,~1/2碗菜心,2大匙紅豆沙溝水,1片奇異果

跑步 : 20 mins

我諗我真係唔可以食飯,D人成日話戒飯減肥,開頭我都唔多信,而家真係信到十足十.
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周三 9月 08, 2010 10:34 am

8/9/10

第一日黎M

早:1杯穀物條溝子母純牛奶(食剩DD)
午:1個焗肉醬意粉,1杯熱檸茶,1件蒜蓉包,2口白湯
晚:1/2大碗豆腐花,兩大匙紅豆

個早餐好難食呀,食到作嘔.仲買左成盒,點食呀!

gorgeous 在 周四 9月 09, 2010 9:56 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周四 9月 09, 2010 8:32 am

9/9/10

琴日冇去便便

早:1杯穀物條溝子母純牛奶(食剩DD)
午:1碗米線,1粒魚丸,1粒貢丸,1粒墨魚丸,1件魚皮餃,2片魚片,1/2大杯有糖豆漿
晚:1碗蕃茄薯仔湯連渣,~2/3碗豆+菜心,4件豬利,1/2條細倉魚,1/2個奇異果,~1/2個橙,十幾粒提子,3大匙紅豆
ADD 10PM : ~400kral零食

今朝食又好DD喎,應該係我琴日將支穀物條浸得太耐...

呢2晚好夜好夜先訓得著,但又要早起,眼訓呀!

唉!唔知係咪呢1-2日訓又訓得少,一放學又去溫書幾個鍾,之前跑步搞到肌肉痛,個人真係好攰,行都唔想行,成個人謝哂咁,
食返D野補補數
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周五 9月 10, 2010 2:01 pm

早:1杯穀物條溝子母純牛奶
午:5件蟹柳細卷,2件加洲卷,2件番薯卷, (1件蟹子,1件鴨胸肉,1件吉列豬扒,1件三文魚) 壽司 (~800kral)
晚:1碟蝦米腸(甜醬,豉油),1/2大盤鮮雜果涼粉西米露(2茶匙花奶),3粒德果糖
ADD:十幾粒提子

鮮雜果:大樹菠蘿x3,all芒果,all西瓜,哈蜜瓜x4,蜜瓜x4,木瓜x2,奇異果x2,士多啤利x1,香蕉x1,龍眼x3,菠蘿x4-5
以上以'粒'/'片'計.一大盤2個人食,差唔多食哂.我就大約食左3個飯碗.
本身諗住出去食,會食D細份D低卡D既糖水既,連正餐都唔食,落返個quota食糖水...
但結果都係......唉!

我諗左好耐,如果琴晚唔食D零食,今日應該可以輕多少少架...
其實,我琴晚食完後都幾後悔...又唔係肚餓,又唔係真係好想食,但都食左,好似食得好唔抵姐...
個quota應該留返係最想食個時食架嘛...
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周六 9月 11, 2010 1:22 pm

106.5lbs(48.2kg)

午:1杯穀物條溝子母純牛奶,1/8件單黃月餅
晚 5PM : 1盒銀芽肉絲炒麵
ADD 830PM : 1個橙
12AM : 7-8片薯片
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周日 9月 12, 2010 12:15 pm

106.5lbs(48.2kg)

早:1/2個大麥包
午:1個沙爹牛肉凍檬
晚 930PM : 6舊西瓜
ADD 11PM : 10片薯片

今日冇輕到,一定係琴日個麵出左問題啦,
又多一樣我鍾意既野唔食得喇...
1.焗鮮茄雞扒意粉 2. 2餐都食飯 3.銀芽肉絲炒麵 4.奶醬多士 5.一次食超過1款生果
其實我應該連焗意粉/飯都唔食得架喇...
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周一 9月 13, 2010 8:38 am

又過左1個月,
今個月係-1.5lbs
但我呢幾個月都係俳迴係105.5-109,唉!

107.5lbs(48.6kg)
完全唔知做咩事?!maybe係朝朝有便便,今朝冇囉.唯有咁樣!

午:1個米粉,4粒雲吞
晚:1碗XO粉絲,10隻蝢,~1/2碗翠玉瓜,3-4茶匙蕃茄魚,5片X燒,6舊西瓜,1/2個奇異果,1隻細脆果,5片薯片
ADD 4PM : 1個大快活豬扒包,1杯熱檸茶

今日下奏食左成個麵,過左2個鍾,就已經肚餓,點減肥呀?!
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周二 9月 14, 2010 3:31 pm

琴日已經差唔多黎完M

105.5lbs(47.8kg)
琴晚仲驚今日會重返,點知,好驚喜呀!哈
但希望唔好無啦啦又重返啦!又將我打落地獄!

早:2條燒賣,2粒鮮蝦菜苗餃,1碗豉油飯,2件滑雞,1細件馬拉糕
午:1個大快活豬扒包,1杯熱檸茶,1/8件月餅,1大碗湯
晚:~1碗炸蝢肉蔥花雞蛋+2湯匙千島醬,2/3碗菜心,2片奇異果,6片橙
ADD: 1塊山喳餅,1粒夾糖,2粒齊雞粒,1粒酸梅,1條魷魚
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周三 9月 15, 2010 10:29 am

105lbs(47.8kg)
琴日又食左咁多肥野,冇諗過仲可以輕少少,哈!

午:1隻雞翼,1串雞串(~2大件),1塊火腿,1個拉麵,1件粟米魚柳,1杯熱檸茶
晚:1碗蝢肉蛋蝦米粉絲+半茶匙XO醬,~2/3碗絲瓜,2隻豉油蝦,2件排骨,4件中型西瓜
ADD 730PM : 1條芒果乾,1粒心形糖
回頂端 向下
gorgeous
L碼美人
L碼美人

發表主題: 回復: ''gorgeous'' daily   ''gorgeous'' daily - 頁 17 Empty周四 9月 16, 2010 8:26 am

106lbs(48kg)
一係就太早冇去便便,一係就又係空歡喜一場...
到底我點先可以減多10磅呀?!10磅姐,以前都好易架!

午:1個芝士焗肉醬意粉,1杯熱檸茶
晚:1碗滿 菜粒蝦仁蝢肉腸仔火腿X燒蛋炒飯,3片橙,3片西瓜
ADD 530PM : 1/2個大提子麥包
回頂端 向下

''gorgeous'' daily
回頂端 
17頁(共23頁)前往頁面 : 上一頁  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: