小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

**Mon journal intime♪♪

向下 
前往頁面 : 1, 2, 3, 4  下一步
發表人內容
Little_blue*
4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 90
注冊日期 : 2008-10-17

**Mon journal intime♪♪ Empty
發表主題: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周二 6月 09, 2009 11:49 am

09-06-2009 星期二

Delete 左之前個日記,今天開始要繼續努力...直到目標完成為止!!
18/07 要去遊船河,減唔到真係唔會去呀~
半年後又有個大日子,一定要減到!!

目標:42kg

而家我周身都係脂肪,一定要做運動囉...
仲有就係包包面,這令我很苦惱,很多人都話我好細個(個樣),
似o岩o岩中五畢業出o黎做野個d...但我已經2x 啦...
有次去買衫,個sales 明明仲細過我,都係咁講...
唉~都唔知好嬲定好笑~~~真係慘!!

已經用緊[V面瘦]架啦,而家又想試埋卓悅個隻[Bio-V神奇V形塑面精華]...
ANYWAY, 我會努力ge!!

早餐:紫山藥黑米仁1杯、咖啡1杯
午餐:Tense Silm 1樽、麥皮1碗、玄米茶1杯
晚餐:雲吞米1碗(雲吞5粒)、熱檸茶1杯

Little_blue* 在 周三 6月 10, 2009 10:19 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周三 6月 10, 2009 10:18 am

10-06-2009 星期三

早餐:紫山藥黑米仁1杯
午餐:Tense Silm 1樽、麥皮1碗、山楂茶
晚餐:雞翼湯檬(雞翼1隻)、豬頸肉炒河4啖(豬頸肉1片)、凍檸茶半杯、細蝴蝶酥2塊

昨晚返學,原本都唔打算食dinner 架啦,點知一出到wanchai就勁想食雲吞麵個d~~~
唉...仲要加左腩汁,肥死呀,唔會有下次架啦!!

加油~~~

Little_blue* 在 周五 6月 12, 2009 10:11 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周四 6月 11, 2009 10:02 am

11-06-2009 星期四

早餐:Tense Silm 1樽、多蔬黃金胚芽E+麥皮1碗
午餐:nil
Tea:雲吞米1碗+腩汁(雲吞4粒)、凍奶茶1杯
晚餐:nil

尋晚始終都冇去到做GYM ,太餓...好冇力咁,DINNER 點都係要食~~~~
我諗我暫時都係節食咁減好D啦,到咁上下先開始做返運動,咁樣我會比較有恆心D~
如果唔係我怕我會暈囉!!!

明天試下3天蘋果餐先...同埋要上下磅!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周五 6月 12, 2009 10:24 am

12-06-2009 星期五 (3天蘋果減肥法.第一天)

現在:48.2kg

早餐:2個細蘋果
午餐:1個中型蘋果
晚餐:1個中型蘋果

由6月9日開始食少左野,雖然成日都覺得肚餓...冇乜力咁,但感覺上算ok,
沒有身體不適,仍可繼續堅持,今次減肥我好有決心呀^^

今早起身個陣大概都估到自己有幾重架啦,唉...點知真係中左---48kg!!
依幾個月o黎至少重左成5-6磅囉....一定要減返晒呀!!!!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周六 6月 13, 2009 10:15 am

13-06-2009 星期六 (3天蘋果減肥法.第二天.已放棄

現在:48.3kg

早餐:2個細蘋果
午餐:NIL
TEA:1個細蘋果
晚餐:鵝肝撈麵一碟(超好食)、白蘿蔔3舊、辣魚蛋1粒、菠菜丸1粒、魚肉碗仔翅半碗、山楂茶1杯

食左1天蘋果,感覺ok,沒有心思思食其他野,不過昨晚honey係咁係我面前大吃大喝,
聞到都想食呀,不過好在冇破戒ja~

今朝又上左磅呀...都冇輕到ge~~仲重左0.1kg,開始懷疑呢個餐係咪真係work 架~
唉!算啦...完左3日先講啦,星期一先上磅!

食左一日半蘋果餐,真係超餓囉,仲好頭暈tim,頭先食左個細蘋果之後已經食返野啦!
食左d餅乾~~~

食完個dinner之後勁飽 Suspect    
冇鬼用呀~~~ Evil or Very Mad
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周日 6月 14, 2009 3:26 pm

14-06-2009 星期日

現在:47.7kg

早餐:牛奶1大杯、餅2塊@12:00
午餐:足3兩3/4個、凍啡1杯、薯條+薯角半盒、脆香雞中翼2隻、可樂1啖@13:30
TEA:nil
晚餐:小龍包6個、酸青瓜@21:00
OTHERS:少少薯片、朱古力新地幾啖

運動:家居打掃

honey係都要order麥當勞外賣=.=" 食左好多~~~
食完個LUNCH應該係今天GE食糧了,之後就不能吃了,不過仲有個新地。。。晏D睇下食唔食啦!!

頭先HONEY係度睇我日記呀,有D嬲嬲地 Mad

o岩o岩換左新電腦...超大mon囉(24")...仲大過部TV,呵!而家有新電腦用,我可以多D上網LU,
仲會多D updat diary tim^^!

今日瞓醒後係咁流鼻水,鼻敏感越來越勁咁~~
尋晚瞓到半夜又無啦啦腸抽筋,勁辛苦呀,痛到醒左。。。唉,都唔知乜事~
而家好d,冇再痛。。。但又好似仲有d隱隱痛咁~~~

*夜晚餓得濟食左DINNER=.="

繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周一 6月 15, 2009 11:46 am

15-06-2009 星期一 (今晚要上堂)

早餐:牛奶半杯(150ml)、香蕉1隻
午餐:Tense Silm 1樽、牛肉雜菜湯800ml(湯+渣,牛肉3舊)
晚餐:NIL
Others:咖哩魚蛋6粒、日式一口小食(蝦片)1條

尋晚好夜先煲〔牛肉雜菜湯〕,煲完就直接放入保溫壺,希望一陣lunch仲熱啦!!
呢幾日lunch 都會飲呢個湯,煲左一大煲,應該夠飲一個week!
早餐就盡量食少d,飲奶 / 豆漿+生果1個 or 麥皮1碗...dinner 盡量減到可以唔食

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周二 6月 16, 2009 12:55 pm

16-06-2009 星期二 (今晚要上堂)

早餐:牛奶半杯(150ml)、芝士火腿蟹柳沙律包1個、雀巢咖啡1罐
午餐:牛肉雜菜湯800ml(湯+渣,牛肉5舊)
晚餐:常餐一份(豬扒+芝士腸出前一丁、火腿奄列、蒜蓉厚多士1/4件)、凍檸茶1杯
其他:
全日都在喝綠茶(減少吃零食的慾望),脆香雞翼1隻、薯角2舊、可樂3啖@22:30

尋晚上堂,好似咩都學唔到咁,唔知係咪第一堂ge關係呢?一味叫我地自己返屋企練,
係咪架?~~都係阿sir好過miss呀~~~可惜報唔到呢!!
仲話要3堂交功課1次,希望交得到啦,學唔掂ge話都係要搵返阿sir教lu!!

外面下著雨.討厭!!

dinner吃得太多了,果然係死肥婆 Evil or Very Mad ,跟我同枱食野個位小姐
只食左1碗蠔仔粥而已!!夜晚返到屋企仲偷食honey ge 晚餐~有冇搞錯!!唉~~~~~~

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周三 6月 17, 2009 10:20 am

17-06-2009 星期三

早餐:豆漿1杯(250ml)、香蕉1隻
午餐:牛肉雜菜湯800ml(湯+渣,牛肉3舊)
晚餐:大快活(鹽焗半隻、牛柳1.5舊、蛋角1啖、炒年糕1舊、煎水蛋半份、唐生菜1條、周打蜆湯一碗、珍珠飯半碗、紅豆冰半杯)
其他:
全日都在喝綠茶(減少吃零食的慾望)

尋日臨收工,有個同事係度問我係咪發福左=.=|||
仲要當住咁多人面前講,咁我又笑笑口話發左好耐啦!!妖~真係討厭呀~
不過其實我又冇嬲呀,比起以前我一定會唔開心好耐tim,可能曾經瘦過開心過,
仲keep到唔少日子架...係呢半年o黎太過放肆ge關係,搞到自己而家肥肥腫腫咁ja,
所以而家比人點話都好,接受左囉,因為我信自己會減返晒架,仲要瘦過之前tim!

最令我困擾ge始終都係對小腿,減極都係13.5吋,由中學時已經係咁架啦,
一路都減唔到呢part!! 唔知多d按摩下,情況會唔會有好轉呢?!

dinner 仍然吃得很多...要改下啦.....可能係日頭食得少啦,到夜晚先黎狂食 Suspect
點減到肥架?? confused

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周四 6月 18, 2009 5:30 pm

18-06-2009 星期四 (今晚要上堂.就o黎考試啦!!)

早餐:芝士火腿蟹柳沙律包1個、雀巢咖啡1罐
午餐:牛肉雜菜湯800ml(湯+渣,牛肉3舊)
晚餐:大快活---咖哩豬扒飯(飯半碗)、煎水蛋半份、唐生菜1碟、熱檸茶半杯
其他:

*晚餐繼續吃得很多 Evil or Very Mad

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周六 6月 20, 2009 1:06 am

19-06-2009 星期五

早餐:熱香餅+豬柳1份、凍啡1杯
午餐:大快活---鮮茄肉排飯(炒飯約1碗)、四季豆1碟、凍檸茶1杯
晚餐:麵軒---餃子拉麵1碗(餃子3舊)、椒鹽豆腐、芝士棒1條、唐生菜少少、牛肉飯1啖、藍莓蘆薈綠茶2/3杯
其他:

*全日都吃得很多

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周六 6月 20, 2009 11:13 am

20-06-2009 星期六

早餐:芝士火腿蟹柳沙律包1個、雀巢咖啡1罐
午餐:酸辣米線1碗、凍啡1杯
晚餐:豬扒包半個、鹵水鵝掌3隻、鹵水撈出前一丁麵半個、拾蛋白1個、餃子4隻
其他:烏龍茶2杯

運動:GYM---太空慢步機(Level 8---40mins, -632kal)、swim 30mins

唔食野ge後遺症是暴食 Evil or Very Mad

早餐和午餐都做得唔錯,可惜一到夜晚先勁食...可能係M前GE關係啦,
成日都好想食食食,如果DINNER 可以克制些OR 去做返多D運動,我諗我而家減左LU=.=||

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周一 6月 22, 2009 11:53 am

21-06-2009 星期日 (父親節)

早餐:煙肉1塊、炒蛋1份、多士1件、炸菜肉絲米1碗、凍奶茶1杯
午餐:NIL
TEA:牛肉雜菜湯800ml(湯+渣,牛肉0舊.終於飲晒lu)、蛋白1隻、50g薯片半包
晚餐:辣肉腸至尊pizza1件、壽司3件(帶子、三文魚籽、牡丹蝦)、三文魚刺身1片、魚生1片、飯2啖、忌廉湯1碗、威尼斯甜奶油迷你批1件、鮑魚湯1碗、zero 1罐
其他:烏龍茶4杯

唔食野ge後遺症是暴食

越減越肥啊!!=.=||

加油.繼續努力減肥!!

Little_blue* 在 周二 6月 23, 2009 11:45 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周二 6月 23, 2009 11:47 am

22-06-2009 星期一 (明天要考試)

早餐:茄蛋治1份、咖啡1杯
午餐:大快活---咖哩豬扒飯(飯半碗)、唐生菜1碟、可樂1杯
晚餐:麥當勞---double 足3兩3啖、麥樂雞3件、脆香雞翼2件、可樂1杯
其他:全日都在喝綠茶 、巴基斯坦芒半個

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周二 6月 23, 2009 11:50 am

23-06-2009 星期二 (今晚要考試 No )

早餐:紅豆糯米糍2粒、咖啡卷旦1個、咖啡1杯
午餐:辣白菜杯麵1個(細)、紅豆糯米糍2粒
晚餐:大快活---咖哩牛腩飯(飯2/3碗)、煎水蛋半份、唐生菜1碟、熱檸茶半杯、周打蜆湯2/3碗
其他:全日都在喝綠茶

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周四 6月 25, 2009 11:33 am

24-06-2009 星期三

早餐:大快活---豬扒1件、煎蛋2隻、蘿蔔糕1件、咖啡1杯
午餐:香辣海鮮杯麵1個
晚餐:鮮冬菇+金菇炒椰菜、出前一丁大碗麵(半飯碗)、芝麻蛋糕1件、zero 可樂1罐
其他:全日都在喝綠茶、長柄士多啤梨3粒

加油.繼續努力減肥!!

Little_blue* 在 周一 6月 29, 2009 12:09 pm 作了第 3 次修改
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周四 6月 25, 2009 11:35 am

25-06-2009 星期四

早餐:大快活---魚柳1件、煎蛋2隻、多士1件、咖啡1杯
午餐:麥皮1碗
晚餐:雲吞米一碗(+腩汁,雲吞5粒)、生菜1碟、蘋果蘆薈汁500ml

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周五 6月 26, 2009 1:20 pm

26-06-2009 星期五

早餐:炒蛋1份、煙肉2片(去肥)、西柚汁1樽
午餐:西柚1個、菠菜約1碗、煎三文魚2大塊
晚餐:山水薑汁豆腐花1盒、鮮冬菇+金菇炒雞柳、灼菠菜、zero 可樂1罐

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周一 6月 29, 2009 11:33 am

27-06-2009 星期六

早餐:牛扒1件、煎蛋2隻、蘿蔔糕1件、咖啡1杯
午餐:super sandwich---蕃茄生菜煙肉蛋煙三文魚三文治1大份、咖啡1杯、日式燒餅半份、八爪魚丸3粒
晚餐:別府---鰻魚炒飯(半碗)、魚生飯2啖、燒牛肉2粒、燒餅1啖、炸蝦餅半塊 、炸豆腐2粒
其他:zero 可樂1罐、大判紅豆燒盒1個、蜂蜜綠茶1杯、cake 2件

今天吃得很多!!

通宵打牌---05:00am 訓 Sleep Sleep Sleep

加油.繼續努力減肥!!

Little_blue* 在 周二 6月 30, 2009 3:26 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周一 6月 29, 2009 11:55 am

28-06-2009 星期日

早餐:nil
午餐:大家樂---焗豬扒飯半碗、海南雞飯(飯1啖、雞5舊、春卷半條、炸蝦餅半塊)、雪糕紅豆冰1杯、凍檸賓3啖
晚餐:麥當勞---足3兩3/4個、薯條幾條、薯角1客、脆香雞翼2隻、可樂4啖、凍奶茶半杯、咖啡雪糕幾啖

今天吃得很多!!

昨晚通宵打牌成05:00am 訓,一早8點幾就起身啦,因為買左飛睇戲(9:00am),
真係超累呀,睇左「變型金鋼」超㊣ Laughing ,好想睇多次呀!!累爆都要去睇,都抵返晒啦!!
之後食完lunch 就回家 Sleep ,訓到7點幾先起身!

全日都在睡覺!!! tongue

加油.繼續努力減肥!!

Little_blue* 在 周二 6月 30, 2009 3:26 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周一 6月 29, 2009 12:07 pm

29-06-2009 星期一

早餐:藍莓乳酪1杯、咖哩魚蛋6粒、香辣吞拿魚酥1個、雀巢咖啡1罐
午餐:Circle K叮叮飯(咖哩漢堡牛肉飯1/2份、漢堡牛肉2件)、西柚汁350ml
晚餐:車仔麵(米粉+牛腩+白蘿蔔+雞尖+生菜)、山梨茶1杯、糖芯皮蛋半隻 
其他:助助身茶(山楂綠茶)

加油.繼續努力減肥!!

回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周二 6月 30, 2009 3:25 pm

30-06-2009 星期二

早餐:藍莓乳酪1杯、牛扒1件、煎蛋2隻、牛油多士1件、凍咖啡1杯
午餐:麥皮1碗
晚餐:餃子3隻、擔擔麵1碗、菜芯3條、豆漿3/4杯 
其他:綠茶

今日係6月的最後一天,明天開始就是7月又是一個新開始,將會很忙呢!

減肥仍然需要的,要多d做gym 同游水...盡可能天天去gym吧! 因為只是樓下的club house,
做運動減的快d,而且又對身體好...要加油啊!!

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周四 7月 02, 2009 12:38 pm

01-07-2009 星期三

早餐:nil
午餐:nil
晚餐:(鮮冬菇+金菇+蒟蒻+椰菜)約3碗、鮮橙汁炸蝦 
其他:50g紫菜薯片1包、zero可樂1罐、卡樂B薯片幾塊

今晚煮ge炸蝦係睇報紙學ge,ok好味,但個汁怪怪地,可能忘記加橙皮碎啦...
不過so far都唔錯的!!仲剩好多橙汁醬,留返下次整第2 D先^^!

放假都訓到成1點先起身...早、午餐都SKIP左,但食左好多薯片&晚餐成9點先食,
渾渾下,都唔知今日做左D咩!!唉...

下晝落街影左證件相(塊面肥死啊!)之後去左惠康買菜,見到《道地茶系列》半價咁濟,
$4.9/支咋,買左10支...重死 Shocked ,其中5支係煎茶,煎茶好好飲呀,
平時都唔捨得買 tongue

加油.繼續努力減肥!!
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周四 7月 02, 2009 1:05 pm

02-07-2009 星期四

現在體重:48.5kg (29/6 星期一磅)
目標體重:42kg

*每星期磅重1次

早餐:豬扒1件、煎蛋2隻、蘿蔔糕1件、凍奶茶1杯
午餐:香辣海鮮杯麵1個、大紅袍烏龍茶500ml
晚餐:飯1/3碗、腸仔炒椰菜、洋蔥煙肉炒蛋、煎釀三寶(茄子2舊、青辣椒1舊)、zero可樂1罐 
其他:綠茶

運動:15mins呼拉圈

今晚開始join返gym...要日日都去啊!

夜晚唔駛再上堂lu,可以做多d運動啦!!!

加油.繼續努力減肥!!

Little_blue* 在 周一 7月 06, 2009 12:28 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
4L碼肥美人
4L碼肥美人

發表主題: 回復: **Mon journal intime♪♪   **Mon journal intime♪♪ Empty周六 7月 04, 2009 11:12 am

03-07-2009 星期五 下午請假!!

現在體重:48.5kg (29/6 星期一磅)
目標體重:42kg

*每星期磅重1次

早餐:高鈣低脂奶一大杯(400ml)、美綠穀類早餐+高鈣低脂奶一大碗
午餐:Circle K 四川雞pizza 1個、咖哩魚蛋6粒、百菓園紅莓汁半樽
晚餐:灼生菜、炸雞球、蕃茄薯仔湯連渣2大碗、淨湯1大碗、百菓園紅莓汁半樽

唔知點解一返到屋企就唔想落去做gym....咁點減肥呀?? confused

d奶仲有一日就過期啦,唔想o徒ge我今朝飲左好多....結果成日都好肚痛,去左好多次toilet~ pale

次次買左d奶都唔即刻飲ge後果.... affraid
下次都係唔買咁大盒啦~要飲先買細盒個d啦!!
其實我次次都打算食穀類早餐+ 奶食,但次次都唔夠時間食,搞到d奶都過晒期~~
好浪費啊!!!

加油.繼續努力減肥!!

Little_blue* 在 周六 7月 04, 2009 11:30 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下

**Mon journal intime♪♪
回頂端 
1頁(共4頁)前往頁面 : 1, 2, 3, 4  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: