小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

不能承受我這樣肥了…

向下 
2 posters
前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一步
發表人內容
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

文章總數 : 151
年齡 : 39
注冊日期 : 2009-06-06

不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty
發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周二 3月 22, 2011 11:12 pm

重返這地...DAY 6

TODAY: 123.4lbs

早: 牛油多士,火腿奄列,雪菜米
午: 車仔麵,蛋達1個
晚: 炒青菜
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周三 3月 23, 2011 11:27 pm

重返這地...DAY 7

早: /
午: 焗豬扒飯大半盒
晚: pizza 2件,雞翼2隻,雞膇1隻,少少長通粉 Twisted Evil

今日食左好多肥膩野... What a Face

睇返之前D飲食日記,明明減到去118lbs都竟然放棄左比自己肥返,
依家真係好想減到去108lbs之後係keep到....keep多一兩年就唔會反彈,
記得有兩次都去到118lbs之後就瘋狂食返野,結果又肥返!
今次唔得架喇,我唔可以比自己咁樣,要瘦呀!!!!
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周五 3月 25, 2011 1:14 am

重返這地...DAY 8

早: 牛油多士,煎雙蛋,火腿通粉,凍奶茶
午: 三鮮湯年糕1碗
晚: 燒牛肉,吞拿魚麥包三文治各1件
宵: 炒菜心
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周六 3月 26, 2011 11:15 pm

重返這地...DAY 10

TODAY: 123.2lbs

早: 火腿扒扭扭粉,薯餅半個,熱奶茶
午: 濕炒海鮮河粉
晚: 牛根雲吞麵

今日要一早六點半起身返工,好眼訓 Crying or Very sad
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周一 3月 28, 2011 12:49 am

重返這地...DAY 11

早: 火腿扒扭扭粉,凍奶茶
午: 蒸魚飯(半碟)
他: 芝士蛋多士(1.5塊包)
晚: 淨腸粉,白粥

我發覺早起身好大獲....好似會食好多野咁,
可能需要好多能量啦! Shocked
今日又係六點半起身返工,
到夜晚六點收工就去學日文,超累 Crying or Very sad
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周四 3月 31, 2011 2:10 am

午: 喇沙雞扒米線,凍檸水
晚: burger king_雙層芝士蘑菇漢堡,薯條,蘋果批1/3個,可樂
宵: 三文魚刺身幾片,果味酒1罐
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周四 4月 07, 2011 12:25 am

減減減,快快快,最後衝刺!!!

TODAY: 123.8lbs

我要加油喇,set左個target比自己6月15前要減肥成功!!!
其實每次減都無乜問題...要keep先難!!! Twisted Evil

回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周五 4月 08, 2011 2:42 am

幾時磅一次好呢?一星期?定一個月後先磅好 Shocked
都係一星期啦,到時睇下有乜結果,希望可以比D鼓勵自己!!HEHEE

早: 奶油豬半個,炒蛋,通粉2啖,熱奶茶半杯
午: 淨雲吞1碗,凍檸茶
晚: 菜心+翠玉瓜1盒
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周五 4月 08, 2011 7:58 pm

今日放假,執屋執左5小時,成身散晒 Shocked
唔知會唔會有助減肥呢... Rolling Eyes

其實諗返8年之前我由最肥既156lbs,半年減左30lbs,
但之後再點減都無呢次咁成功,無晒以前既恆心!!! Sad
點解點解,以前我30lbs都可以減到,依家就比呢15lbs難到我!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

午: 自己煮_泡菜肉片烏冬1碗
晚: 飯半碗,菜+茄子,牛肉2片,鮮魷,柚子蘆薈1杯
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周日 4月 10, 2011 1:27 am

早: 奶油豬半個,炒蛋,熱奶茶半杯
午: /
晚: 三鮮年糕湯半碗,醉雞幾件

嗚~好心急呀~~好想上磅呀!!但係定左4日後先磅,
日日磅會令自己好有壓力唷!!! Embarassed
開始愈黎愈心急,好想快D變瘦,成功後就開始KEEP!!!!!
KEEP一世!!!!!!靚一世!!!YEAHHHHHHHHH Twisted Evil
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周日 4月 10, 2011 3:17 pm

早: 蕃茄湯通粉1碗
茶: 自制_什菜豆腐湯1碗
晚: 自制_什菜豆腐湯1碗+兩匙麥皮

今晚因為要去上堂學日語,所以六點鐘出門前食左碗什菜湯,
放學返黎都十一點半lu,好肚餓,所以飲埋剩返既湯Razz

Shocked今日全日都無肉呀原來!!!

我發覺偶爾買一大埋蔬菜放定落雪櫃真係好方便(減肥既時候),可以隨時煮我最鍾意飲既湯,
我會切D洋蔥呀,菜呀,豆腐落去煲成一鍋,我覺得好美味!又飽肚!!!(記得水不要落太多)
冬天食又暖,而家熱熱地食仲可以排汗添!!幾好呀!!大家都試下啦Embarassed
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周二 4月 12, 2011 2:25 am

早: 牛油多士1塊,雞扒1塊
茶: 三鮮餵麵,豆漿
晚: 屋企_菜心+瓜,雞2件

今日個午餐係5點食既,所以都變左下午茶啦? Razz
放工返到屋企都12點,真係好肚餓,屋企人留左盒菜心比我食,
飲埋D湯,舒服晒..... Twisted Evil
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周二 4月 12, 2011 2:56 pm

午: 蕃茄湯米線半碗,豬頸肉幾條,凍奶茶半杯
茶: 雞扒Salad,凍檸水
晚: 自制_泡菜什菜洋蔥湯,芒果1個

仲要忍多三日先可以上磅.... What a Face
努力努力!!!
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周三 4月 13, 2011 11:46 pm

TODAY: 120.8lbs

早: 牛油多士半片,煎蛋1隻,魚柳半件
茶: 蜆肉意粉半份
晚: 蒸牛肉1粒,紫菜湯半碗,蠔餅幾舊
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周五 4月 15, 2011 1:33 am

早: 牛油多士半片,煎蛋1隻,雞扒1塊,凍檸水
茶: 濕炒海鮮河粉
晚: 麥皮兩匙+半匙日本麵豉
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周五 4月 15, 2011 1:37 pm

早: 煎蛋1隻,吉列豬扒2/3塊,凍奶茶
茶: 淨腸粉1碟,凍華田
晚: 自制_芝麻醬凍豆腐,南瓜肉片豆腐鍋

我...我尋晚發夢去左食buffet呀 What a Face What a Face What a Face
我仲一邊夾野食一邊諗住"死啦,我減緊肥架wo!!!唔理啦食左先算啦!!"
醒左先知原來發夢,即刻鬆一口氣...如果真係塞左咁多野落肚就死喇!Razz

今晚既晚餐自己一個係屋企,所以又煮左D健康又有營養既食物Embarassed
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周日 4月 17, 2011 1:54 am

TODAY: 119.8lbs

早: 牛油多士1片,炒蛋,魚柳1件,凍檸水
晚: 墨丸3粒+腐皮卷1條+小鍋米線大半碗
宵: 自制_南瓜菜絲麥皮

放工返到黎都12點lu,不過個肚好空虛所以煮左碗麥皮食...滿足晒 Razz
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周日 4月 17, 2011 12:05 pm

早: 麥當當_熱香餅2.5塊+豬柳1塊
午: 橙1個
茶: /
宵: 自制_娃娃菜肉粒炒竽絲,蕃茄南瓜湯

尋日已經好想食熱香餅架喇 Twisted Evil
所以今朝要滿足一下,heheee...今晚都係食清D Razz

呢牌工作不是太忙,多左時間係屋企,
所以成日都可以煮野食,我發覺我已經鍾意左自己煮野比自己食!哈哈~
特別係煮菜呀,瓜呀....湯呀,好健康,又可以食到飽Very Happy
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周二 4月 19, 2011 1:14 am

早: 牛油多士1塊+1/4份火腿奄列
茶: 生牛肉湯粉絲2/3碗,檸檬梳打
宵: 自制_蕃茄豆腐麵豉湯

今日返工,無食過蔬菜落肚 What a Face
放工返黎而家12:20am飲返2碗蕃茄豆腐湯補充纖維&蛋白質 Razz
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周三 4月 20, 2011 2:24 am

早: 差燒通粉1碗
茶: 燒賣2粒,炸大腸2粒,魚蛋1粒
晚: 牛扒1/2塊,忌念雞肉意粉半份

今日同男朋友出街,夜晚我地去左食扒,叫左1份西冷同佢兩份Twisted Evil
真係好美味,hehee,不過咁美味既晚餐久不久食一晚就夠架喇!!
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周四 4月 21, 2011 12:03 am

早: 牛油多士半塊,煎蛋1隻,牛扒半塊
茶: /
晚: 壽司_劍魚x1,油甘魚x1,波士頓卷x1,帶子x2,三文魚x3,三文魚頭湯1碗
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周五 4月 22, 2011 2:54 am

早: 炒蛋1隻,通粉1/3碗(食唔落…)
茶: 招牌雞米線(米線大半碗)
宵: 屋企_菜心+瓜1盒,雞3舊
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周五 4月 22, 2011 5:36 pm

早: 淨腸粉大半碟,凍奶茶半碗
茶: 芝麻醬伴粉絲1碗
晚: 海鮮炒米粉1/3盒,西檸雞3舊,凍檸水

今朝起身好想衝上磅,磅一磅...但都係忍耐住,因為set左聽日先磅既,hehee Razz
心情好忐忑,驚磅左無輕會失望,又期待會比上星期輕左@v@;;;
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周一 6月 13, 2011 2:42 am

TODAY: 112lbs
仲有4LBS TO GO!!!FIGHT!!!! Twisted Evil

兩個月前我突然間上唔返呢個小貓子減肥網,我失落左好耐呀! Shocked
仲驚住因為咁樣會減肥失敗!!!! Neutral
今係今日我又按返條link,點知又上得返黎!!!!!!真係好開心呀 Laughing Laughing Laughing

係呢兩個月其間我有努力減肥!!!
不愧各位貓友呀!!!我係呢段時間減左8.2lbs!!! Evil or Very Mad
大家都要一齊努力呀!!要去到目標為止!!!!唔好比佢停!!! pig
回頂端 向下
肥婆><
3L碼肥美人
3L碼肥美人
肥婆><

發表主題: 回復: 不能承受我這樣肥了…   不能承受我這樣肥了… - 頁 4 Empty周二 6月 14, 2011 1:29 am

午: 飯半碗+蛋1隻,炒菜1碗

茶: yogurt半杯(同男朋友share)

晚: 牛油多士1片,忌念湯,巨大牛扒3/4塊,可樂1杯

今日晚餐好多野呀食左!!!! Embarassed
不過又行左好多好多路喎!夏天流流周街行真係要用好多能量丫!!! Twisted Evil
回頂端 向下

不能承受我這樣肥了…
回頂端 
4頁(共5頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: