小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

我是『八十後』?!

向下 
前往頁面 : 1, 2, 3, 4  下一步
發表人內容
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

文章總數 : 551
年齡 : 42
注冊日期 : 2009-06-23

我是『八十後』?! Empty
發表主題: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周四 7月 16, 2009 1:46 am

個人恐怖簡介~~~

體重 : 191磅(係6月10日係226磅)
身高 : 179cm
年齡 : 廿八啦
電話 : xxxx xxxx

藤井八雲 在 周二 1月 19, 2010 6:03 pm 作了第 7 次修改
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周四 7月 16, 2009 2:03 am

早餐 : 芝士火腿包一個...清水兩杯

午餐 : 蘋果一個 芝士條麵包一個...清水兩杯

晚餐 : 苦瓜排骨頭湯一大碗 白飯一碗 椰菜 湯渣中的排骨頭2件 清水一杯

正餐之間的食物 : 水水水水水水水水..+ 1支運動飲料

運動 : 朝早在家超慢跑40分鐘 晚上在運動場超慢跑30分鐘 散步約兩小時...
(p.s)今日係第3晚去運動場跑..半個鐘先跑得8個圈 Embarassed .而且每次跑個5分鐘就想死= =
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周五 7月 17, 2009 1:16 am

早餐 : 一條香蕉 2杯水

午餐 : 雲吞麵 凍ot

晚餐 : 白飯一碗 椰菜 莧菜 1杯水

餐與餐之間 : 水水水水水仲有一支500ml唔知咩果汁味飲品(包裝寫150卡路里..都唔知係真)

運動 : 又係運動場超慢跑(快過行路少少)30分鐘 家中超慢跑40分鐘 散步2小時

p.s. 今日連續第4日去運動場跑30分鐘,感覺沒有頭3日辛苦,起碼到跑完第3個圈先有想死既感覺 pale ..而且比尋日仲跑快左dd..30分鐘可以跑到8.5圈(約3400m)

大困惑 大困惑 ...一碗雲吞麵到底有幾多卡路里? 我在小貓子看到是大約270,竟然比一個波蘿包仲少卡,於是我午餐就叫了雲吞麵吃...但之後我在其他網看到,雲吞麵是四百幾卡=口=
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周六 7月 18, 2009 1:15 am

早餐 : 大快活早餐一份(雞扒去皮 腸仔2條 厚多士一塊 肉醬上海麵一碗) 熱奶茶

午餐 : 香蕉一隻 水兩杯

晚餐 : 白飯一碗 莧菜 豆腐蒸蛋白 水一杯

餐與餐之間 : 水水水水水 綠力(500ml) 廿四味一碗

運動 : 又係運動場超慢跑30分鐘 家中超慢慢40分鐘 散步2小時...

p.s 今餐個早餐保守估計800-1000卡路里,食既時間充滿罪惡感 Twisted Evil ,但又覺得好滿足 geek

連續3日節食加運動,磅數竟然+1磅...唉..點解會咁架 Mad
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周日 7月 19, 2009 1:43 am

早餐 : 香蕉1隻 雲吞麵一碗 豆漿

午餐 : 麥記雙副芝士漢漢餐 一條司華力腸

晚餐 : 白飯一碗 通菜 牛展十片 魚湯一碗 豆腐少許

餐與餐之間 : 水水水水水..珍珠奶茶一杯

運動 : 運動場超慢跑40分鐘而已~~

p.s 唉,連續3,4日控制食量加跑步得出來既結果竟然係重多1磅,超令人沮喪,導致我今日放縱咁食野,就連減肥天敵~~老麥都照去食 Evil or Very Mad ..今日再增加半磅..唉

老麥繼麥麥送後,又一新榮譽巨獻~~~密密加。大家唔好誤會,唔係食物份量增加,而係價錢密密加,上次去食雙副芝士漢保餐都係$22.x,今日竟然大幅加到$24.x,都唔知係咪用天價請左d又軟又硬既天后醫生做送外賣都大幅加價= =
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周一 7月 20, 2009 12:42 am

19/07/2009 星期日

又係放縱的一天,吃的實在太多。而且連運動也沒有做..唉

約了她在天氣涼番d的日子(大約10月)吃飯,我不要似肥佬既姿態和她見面丫 Crying or Very sad
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周二 7月 21, 2009 12:57 am

20/07/2009 星期一

早餐 : 蘋果一大個 水

午餐 : 冇野落肚 除左水

晚餐 : 白飯一碗 菜 豆角 尋日食淨既燒肉3舊仔

餐與餐之間 : 又係水加廿四味一碗

運動 : 家中原地跑(踏步)一小時 運動場超慢跑35分鐘 散步一個半小時

p.s 經過尋日同前日既放縱暴食,今日痛定思痛,將食量降低(可以前兩日真係食左好多野,今朝同晏就食一個蘋果都唔覺餓) 提高運動量 ...藤井要繼續努力丫,你要堅持呀
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周三 7月 22, 2009 1:15 am

21/07/2009 星期二

早餐 : 腸仔包一個

午餐 : 牛根丸麵一碗

晚餐 : 白飯一碗 椰菜 豆角

運動 : 家中原地跑1小時 運動場超慢跑40分鐘 散步2小時

p.s. 唔知係咪尋日既節食+加長運動時間既關係,前兩日暴食重左既2lbs竟然消失左,仲要再輕多2lbs...努力果然有dd回 cheers
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周四 7月 23, 2009 1:12 am

22/07/2009 星期二

早餐 : 大快活早餐(牛扒 多士 兩條腸仔 辣肉麵一麵 熱奶茶)

午餐 : 蕉一條

晚餐 : 冬瓜瘦肉湯一碗 白飯 菜心

運動 : 運動場超慢跑45分鐘 散步2小時

p.s. 今日係日偏蝕同書展的一日,但我對呢兩樣野完全冇興趣 affraid
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周五 7月 24, 2009 1:32 am

23/07/2009 星期四

早餐 : 蕉一隻

午餐 : m記巨無霸餐

晚餐 : 老頭子生日,出街食食食

運動 : 家中原地跑1小時 運動場超慢跑40分鐘

p.s. 又係食量超標既一日..不過間中都應該ok既.....

今日有個識左半年既網友同我講,原來佢家姐係Da Da Lo (某o靚模,今期某雜誌封面果個)
,不過我都係無興趣....... study
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周六 7月 25, 2009 1:34 am

24/07/2009 星期五

早餐 : 蕉一隻

午餐 : 燒肉3-4舊

晚餐 : 粟米粒麥皮1碗 菠羅幾舊

運動 : 家中原地跑1小時 運動場超慢跑40分鐘

p.s.今日好累...係心身都累
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周五 8月 07, 2009 1:25 am

07/08/2009 星期四

好耐冇打過....

早餐+午餐 : 粥+豬仔包

晚餐 : 飯 菜 隔夜豬頸肉少許

運動 : 原地跑1小時 運動場慢跑40min 散步1小時

....好多日冇運動啦因為病左同落雨...今日再次做時..有點力不從心
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周三 8月 12, 2009 1:40 am

2009 8月 11日 星期二

早餐 : 無野食 scratch

午餐 : 大大碗既雞鎚(連皮)老水蛋肉燥飯+ 凍奶茶

晚餐 : 白飯一碗 西蘭花炒雞肉(去皮) 橙一個

運動 : 原地跑1小時15分 運動場慢跑45min 散步1小時

-去跑步時竟然多有力氣,是因為吃飽了飯的原因嗎....矛盾

-不經不覺,已經減肥左兩個月,6月11日既226磅,到今日既204磅...成績尚算唔錯,今日拎番以前著既衣褲出來試試...鬆身了些,感覺真的不錯。

-真的想對妳說 : 就算大家以後就算用什麼關係的方式也好,我也會在你餘下的時間陪著妳
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周四 8月 13, 2009 1:37 am

2009 8月12日 星期三

早餐 + 午餐 : 蕉兩條 橙一個 豬仔包一個 健宜可樂

晚餐 : 白飯一碗 西蘭花抄瘦姑 椰菜

運動 : 家中原地跑一小時

-又落雨..沒有外出運動場跑步 pig

-幾日啦,有節食有運動,竟然冇減磅....心情低落

-今日個口好"寡"....明天好想大魚大肉飲奶茶 Evil or Very Mad
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周六 8月 15, 2009 1:19 am

2009年8月13日 星期四

早餐 : 大快活雞扒腸仔多士肉醬麵+熱奶荼

午餐 : 早餐食咁多...午餐咪食蕉囉 tongue

晚餐 : 飯一碗 唔知咩豆炒豬肉 椰菜

運動 : 運動場緩步跑45分鐘 ,散步1小時大約

-今日食量好次多左..但反而落左磅,應該係我谷左2日既便秘問題今日終於解決左 Embarassed
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周六 8月 15, 2009 1:33 am

2009年8月14日 星期五

早餐 : 硬豬仔包一個

午餐 : 雲吞河

下午茶 : 許留山椰汁龜令爽 糖不甩5粒

晚餐 : 飯一碗 蛋白少許 腐乳通菜

運動 : 家中原地跑1小時 運動場緩步跑45分鐘 散步(在街遊蕩)1小時

-竟然食左4餐...呢兩個月來還是第一次...不過都係食左好少野者

-今日緩步跑速度快左丫,尋日45分鐘都係13個運動場圈..今日跑45分鐘跑左14個圈...叻叻(其實仲係好慢 Mad )

-明日又係比賽報磅數既日子...上次托賴可以有第2名..今次唔知有冇頭3位呢 tongue
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周日 8月 16, 2009 1:36 am

2009年8月15日 星期六

早餐 : 又係大快活早餐(牛扒 腸仔 多士 肉醬麵加奶茶)

午餐 : 冇 (個早餐成11點先食..午餐當然食唔落野啦)

晚餐 : 粟米麥皮一大碗 菜心4大條(真係好粗好大條= =)

運動 : 家中原地跑1小時 運動場緩步跑45分鐘 散步(在街遊蕩)1小時

-而家(12:32am)好餓呀...e個時候唔可以食夜宵架...救命丫

-原來我已經戒左食宵夜兩個月,兩個月內又只食過一排朱古力 和一次雪糕...救命呀我好喜歡食朱古力架
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周日 8月 16, 2009 11:37 pm

2009/08/16 星期日

今日食左幾多野下.....

日本放題 麥記7號餐 珍珠奶茶一大杯 桃博李一個

運動 : 逢星期日都休息唔做運動 albino
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周二 8月 18, 2009 1:52 am

2009 8月17日 星期一

早餐 : 豬仔包一個 桃博李一個

午餐 : 牛腩河一碗

晚餐 : 白飯 菜心 豬肉少許

-今日好累 好累 好累 ... 又好想食野 食野 食野
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周三 8月 19, 2009 1:34 am

2009年8月18日 星期二

早餐 : 冇

午餐 : 雞比肉燥大碗飯 豬扒包 凍奶茶

晚餐 : 紅蘿白豬骨湯一大碗 白飯一碗 湯渣豬肉 菜心

-妳的心情低落,我一樣會不好過吧...還要從別人口中得知,我的心更難受
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周四 8月 20, 2009 1:22 am

2009/8/19 星期三

早餐 : 細蕃薯兩舊

午餐 : 麥記巨無霸套餐

晚餐 : 白果排骨粥一大碗

運動 : 運動場緩步跑45分鐘 散步(在街遊蕩)1小時

-好餓好餓好餓...今個星期好想食食食食食 Sad
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周五 8月 21, 2009 1:33 am

2009/8/20 星期四

早餐 : 冇

午餐 : 牛丸米線 芝士蒜容煙肉包 豆漿

晚餐 : 飯一碗 蕃薯苗 豆角炒雞肉 桃博李一個

-返黎喇 , 返晒黎啦....減肥前既食慾已經返晒黎啦 Evil or Very Mad

-午餐果個芝士蒜容煙肉包真係好好好好好食= =
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周六 8月 22, 2009 1:56 am

2009/08/21 星期五

早餐 : 豬仔包兩個 桃一個

午餐 : 拉麵一碗 熱奶荼

晚餐 : 粟米麥皮一碗

運動 : 運動場緩步跑53分鐘 散步(在街遊蕩)1小時

-本來打算跑一小時的,但跑了53分鐘雙腳有些微痛,其實可以死頂捱夠一小時,但又怕跑傷對腳明日不能跑就得不償失

-晚餐吃了麥皮....過了三小時後就覺餓 Evil or Very Mad 但我還會堅持唔食宵夜既

-特別鳴謝siudong對我的提醒及鼓勵 還要多謝 perfectdark 聽我亂講野(不過就係因為尋日講得夜左d,今日唔知醒返工差d遲到 tongue )
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周日 8月 23, 2009 12:52 am

2009/08/22 星期六

早餐 : 大快活早餐(牛扒 腸仔 多士 肉醬麵加奶茶)

午餐 : 水晶李一個

晚餐 : 老闆請食飯...唉 Mad

運動 : 沒有 Evil or Very Mad

-朋友 , 親戚找我去食飯可以推....老闆要找你去食飯就...唉

-陪老闆吃飯到很夜..連跑步都沒有時間了...

-明天可能影相,影我而家又肥又醜的樣子 pig ..可能會擺上來呢!?..只是可能
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! Empty周日 8月 23, 2009 1:40 pm

2009/08/23 星期日

休息一天

-今日外公生日....今晚又要食餐勁,仲要同班舅父老表飲酒...唉,雖然我飲得但我唔喜歡飲酒呢,...仲要係飲白酒(米酒) affraid

-已經輕左廿幾磅...但其他人望我唔覺我瘦左..更慘

-平時照鏡頂多覺得自己係醜樣而已,但一去影相就發覺自己係勁樣衰...十分慘

-計劃係減肥比賽第一個月減10磅...而家仲有一星期時間,差3磅...一星期減3磅好似好吃力,擺了...平常心,盡力而為啦

-今天對她說10月我有大假,問她賞面與我吃餐飯嗎 ? 慶幸她答應了 ! 她還不知道,我是想在我生日才找她呢 ! 有點似騙局...卑鄙了些,但符合我的性格 albino 呵呵
回頂端 向下

我是『八十後』?!
回頂端 
1頁(共4頁)前往頁面 : 1, 2, 3, 4  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: