小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

我是『八十後』?!

向下 
前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4  下一步
發表人內容
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

文章總數 : 551
年齡 : 42
注冊日期 : 2009-06-23

我是『八十後』?! - 頁 3 Empty
發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周二 11月 10, 2009 6:35 pm

2009/11/10 星期二

早餐 : 芝士火腿包一個

午餐 : kfc炸雞比雞重飯 可樂一杯Mad

晚餐 : 飯一碗 隔夜牛展少許 西蘭花

運動 : 原地跑一小時

-(感情世界) 你的樣子如何 你的日子也必如何 (收錄自某人 Evil or Very Mad ... )

-我揪著一棵心 整夜都閉不了眼睛 為何我明明動了情 卻不敢靠近.....聽海

-好似我呢種肥佬,買衫褲都好困難丫 pale

-繼續埋頭苦幹的搞我的blog...很難丫...沒有人幫忙 Crying or Very sad

-今朝見到個磅跌破左190(189),中午即刻去食個炸雞比慶祝...點之食完升番去191 Crying or Very sad

-富貴門幾好睇(只係好睇在羅家良果條線,其他就 No ),令我晚上跑步打亂晒

藤井八雲 在 周三 11月 25, 2009 11:52 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周四 11月 12, 2009 12:18 am

2009/11/11 星期三

早餐 : 蕃薯一隻

午餐 : m記 黑椒漢堡餐 Evil or Very Mad

晚餐 : 白飯一碗 魚 蝦 蟹 生菜

小吃 : 許留山唔知乜叉爽一杯 clown

運動 : No

-blog.....努力中 scratch

-寧得罪君子 莫得罪網氓

-之前跑步雖然減左唔小磅...但係我覺得自己好似矮左...唔會係真掛??...應該係錯覺黎既..不會的 Neutral

-今晚真係大風左喎~~吹呀吹~讓這風吹~~

-涼了,小心身體喎
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周四 11月 12, 2009 6:21 pm

2009/11/12 星期四

早餐 : 肥牛拉麵 半件朱古力吐司 珍珠奶荼 Evil or Very Mad

午餐 : 睇下上面食左既食物丫 午餐仲敢食咩 pale

小吃 : 梳打餅一包(4塊)

晚餐 : 白飯一碗 西蘭花帶子 少許肉鬆

-人生有幾多個十年 ? 過多一年十一個月就第三個啦

-終於落雨啦~~我真係幾喜歡落雨...因為~~~曾喜歡陰陰天 因我愛看雨天 任微涼我風灑向你輕吻你面.....係喇,就係藍雨喇

-真係幾想食黑椒漢堡丫 Rolling Eyes

-blog..哈哈哈哈 No

-應該真係跌破左190磅大關啦.....BMI指數=27 輕度肥胖 27 ≦ BMI < 30

-要慢慢加油丫,減多廿磅就岩岩可以進入正常範圍 18.5 ≦ BMI <24

-今日買左件"L"碼衫,真係好耐冇試過啦 Wink
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周五 11月 13, 2009 5:41 pm

2009/11/13 星期五

早餐 : 大快活早餐 (吉豬炒蛋+肉醬上海麵+熱奶茶)

午餐 : 頂住唔食 pale

晚餐 : 別人的住家飯..今次不錄低喇 Evil or Very Mad

-朝早都被尹光既"爆金爛"嘈醒...不過又幾過癮丫...聽左佢廿幾年都咁得..."近"呀

-好朋友請食住家飯,好耐冇見阿嫂啦,希望阿嫂今晚餐飯唔好咁重手啦 tongue

-壞消息........今早阿媽話....咁凍不如聽晚打邊爐啦~~oh no affraid

-真係凍左好多丫,我家既肥貓貓夜晚已經捐入我被窩壓住我訓啦,令我動彈不得 bounce

-六、七年前一齊玩既果班fd,其中一個過幾日結婚啦...就係因為咁呢排多左同班"舊朋友"聯絡...為何要有"要事"先至關懷一下呢?包括我 Mad

-嗯嗯...我過去 那死黨 早晚共對 各有扎職以後沒法暢聚 而終於 相約到 但無言共對 疏淡如水
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周日 11月 15, 2009 10:56 am

2009/11/14 星期六

早餐 : 牛肉福麵 花生吐司 熱奶茶

午餐 : 紅酒牛肉炒麵麵包

小吃 : 富豪雪羔車雪羔一支

晚餐 : 一個字..多

-是日忙碌
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周日 11月 15, 2009 10:58 am

2009/11/15(朋友大喜之日) 星期日

-是日飲宴..休息一天 cheers
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周一 11月 16, 2009 6:02 pm

2009/11/16 星期一

早餐 : 硬豬仔包一個

午餐 : 蕉一條

晚餐 : 飯1.5碗 大頭蝦一大隻 菜呀冬茹呀

-某些角色我演得入型入格>>>>路人甲乙丙丁......

-毒男 ? 是我嗎 ?

-昨夜飲了起碼半打啤酒...開心就飲多杯嘛...我開心嘛 ?

-同一款衣著,總是別人好看的 Mad

-天文台 在下午4時20分發出寒冷天氣警告。

-
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周二 11月 17, 2009 5:47 pm

2009/11/17 星期二

早餐 : 牛扒一件 煎蛋x2 牛油方包 肉醬上海麵 熱奶茶

午餐 : 喫蕉x1

晚餐 : 白飯x1 菜心 豆腐 1/4隻咸蛋黃

運動 : 又係原地跑1小時

-嗚呼、哀哉........

-真的嗎 ? 真的是真的嗎 ? 是否真的是真的嗎 ? ........

-原來....有5年沒有bbq了

-你討厭影相嗎 ? 我很討厭呢......
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周三 11月 18, 2009 5:21 pm

2009/11/18 星期三

早餐 : 牛丸米線

午餐 : 芝士煙肉包 蕉

小吃 : 麥包一塊

晚餐 : 白飯x2 Mad 菜心 麻婆豆腐(食左超多...撈飯一流 What a Face )

-冷得我騰騰震呀~~

-據說,人只有兩個選擇,忙著死或是忙著活
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周四 11月 19, 2009 5:47 pm

2009/11/19 星期四

早餐 : 牛展通粉 半塊花生吐司 吉裂豬扒一大塊 Evil or Very Mad 熱奶茶

午餐 : 蕉x1

晚餐 : pig 骨湯一大碗 白飯一碗 菜心 湯渣(有骨有肉 cyclops )

-香港天文台 於上午11時30分取消寒冷天氣警告。

-我很醜 但我不溫柔 Evil or Very Mad

-目標希望明年1月1日之前減10磅(189->179),體重同身高比例係1 : 1 (179磅 : 179cm)

-仲有個幾月先聖誕節...點解咁快周圍都佈置好呢...其實我都幾討厭聖誕節 No

-前排睇到個節目(東x西x),上半節講怎樣香港市民怎樣不環保及教人點樣環保支持環保...後半節就見到主持好興奮咁介紹岩岩開始左聖誕燈光(尖咀維港果d)...嘩大佬你知唔知香港最嚴重係光污染呀,聖誕仲有個半月先到,你唔單只唔責怪佢地咁制做光污染,仲大事吹捧...都算啦,你要吹捧就唔好上半節講環保啦....而家真係"只準商家放火 ,不準平民點燈 "
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周五 11月 20, 2009 3:50 pm

2009/11/20 星期五

午餐 : 麥方包2塊

晚餐 : (估計)白飯x1 豆腐蒸蛋

-是日忙碌

-秘魯 破獲一個販賣人類脂肪的集團,指他們最少殺害60人,以抽取死者的脂肪,賣到歐洲製造化妝品。....恐怖 pale

-明日要食兩餐勁既...大大獲 Evil or Very Mad -

-我發覺我得病了.....網遊症

-發覺都有些"訪客"時常到臨小貓子呢..何不開個號一起共同擊敗肥胖呢 ?
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周日 11月 22, 2009 1:20 am

2009/11/21 星期六

早餐 : 立立雜雜好多野

午餐 : 我是『八十後』?! - 頁 3 123na

晚餐 : 我是『八十後』?! - 頁 3 124kl

運動 : 打麻將 Rolling Eyes

-是日酒不離身 pale
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周一 11月 23, 2009 5:24 pm

2009/11/23 星期一

早餐 : 中式禮餅一個

午餐 : 中式禮餅半個+梳打餅4塊

晚餐 : 白飯一碗 生菜 西蘭花 豬肉餅少許

運動 : 原地跑1小時30分

-昨日宿醉未醒

-大半年冇番大陸探親..前兩日番去,竟然十個有八個話唔認得我...過份 geek

-一年多冇見既朋友都說我瘦了...朋友 : "而家有番個下爬啦喎"..... xy^&#@

-亂咁答應幫人做"兄弟"...雖然仲有13個月先到...希望到時可以減肥成功啦 Suspect

-blog....總算打了兩個網誌了 cheers
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周二 11月 24, 2009 11:41 pm

2009/11/24 星期二

早餐 : 吉豬一件 煎蛋x2 牛油方包 肉醬上海麵 熱奶茶

午餐 : 夾心餅3塊

晚餐 : 白飯一碗 生菜 菜乾豬骨湯一大碗 湯渣

-人生無常...差不多每晚都見到既烈哥咁就去了....安息吧

-脾氣差了...真的是...

-每次的老朋友一年一聚,總會被問及一個問題...."你的女朋友怎麼不帶出來?"....

-崩口人忌崩口碗呀

-看到了希離的斷食大法,犀利,令我汗顏.....

-喂喂,所謂斷人衣食尤如殺人父母喎....
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周三 11月 25, 2009 5:26 pm

2009/11/25 星期三

午餐 : 咬了一口別人的豬仔包= =(約兩隻手指的大細)

晚餐 : 白飯一碗 白菜 豆腐蒸蛋

-報紙又有m記的優惠呀...救命

-六場1搭11 x 八場1搭6...2串3 QP

-中了...收440蚊...今個星期多400蚊洗 cheers

-買兩場QP...它竟然都跑出Q...雖然都有錢收..但如果買Q係收2200 affraid

-知足者>WIN左400蚊....不知足者>不見了1800蚊......我到底知足否?
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周四 11月 26, 2009 5:47 pm

2009/11/26 星期四

早餐 : m記早餐(雞扒蛋包 薯餅 熱奶茶)

午餐 : 芝士火腿包一個

小吃 : 不知名餅干4塊

晚餐 : 白飯一碗 芋頭炆南瓜 生菜 豬肉少許

運動 : 原地跑1小時

-m記既早餐真係..真係貴夾唔飽加高卡 Evil or Very Mad

-聽講m記招牌因為想環保而改綠色..喂喂唔係油左綠色就代表你環保喎

-3900萬...I'm coming..(落空了- -)

-我是否說了/打了些對你傷害的話了...那麼真的對不起呢 Crying or Very sad
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周五 11月 27, 2009 6:19 pm

2009/11/27 星期五

午餐 : 好似冇

晚餐 : 飯一碗 生菜 芋頭

- 186磅了...足足減了40磅啦 cheers ...但係...仲係差20磅呢 pale

- 第三篇blog開始中,有了題目==>小時候...應該快可完成

- 甜品真的不錯呢...苦中一點甜嘛

我是『八十後』?! - 頁 3 Pict0001
- 以前著既褲,而家唔洗開扣拉鏈就可以著上...冇皮帶扣實仲會成條跌番落地

- 唔飲奶茶唔洗死掛 ? 不會死..只會生不如死 What a Face
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周六 11月 28, 2009 11:54 pm

2009/11/28 星期六

午餐 : No

晚餐 : 黑椒漢堡 中薯條 熱奶茶 朱古力批 Evil or Very Mad

-6:00pm後m記叫套餐加 $1有個朱古力批,唔要好"舌"底喎

-第三篇blog完成

-這星期腸胃好差,每次飲水都肚痛(食野飲其他野反而冇事= =)...不過都好,日日都有俟便,可能就係因為咁所以今個星期輕得快dd
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周一 11月 30, 2009 1:14 am

2009/11/29 星期日

黃金‧時代

我是『八十後』?! - 頁 3 T0003我是『八十後』?! - 頁 3 T0001
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~黃金廣場內分手 在時代門外再聚

我是『八十後』?! - 頁 3 T0026我是『八十後』?! - 頁 3 T0031
~~~~~~~~~~~~~~~~聽海風擦身過 你說是上帝的歌 讓呼吸去親我 眼裡白浪正湧過

我是『八十後』?! - 頁 3 T0022
人生就如沙灘慢步,每行一步都會留低一個腳印。每一個人,只可留低一個人的腳底 !

我是『八十後』?! - 頁 3 Pict0004rr
我是『八十後』?! - 頁 3 T0053
我是『八十後』?! - 頁 3 T0054
今日又食左好好野= =
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周一 11月 30, 2009 5:02 pm

2009/11/30 星期一

早餐 : 芝士包一個

午餐 : m記脆徇雞亦餐+黑椒漢堡一個 Evil or Very Mad

晚餐 : 飯一碗 菜心 豆腐蒸蛋 枝足

-死肥佬..仲去食m記 Evil or Very Mad

-扭傷左背脊...痛 Sad

-金價又升啦...大獲 affraid

-一年一次的中秋/聖誕等等節日就值得慶祝,但難道一年之中有第二個11月30日嗎?
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周二 12月 01, 2009 5:30 pm

2009/12/1 星期二

午餐 : 蕉一隻

晚餐 : 忘了 tongue

-2009年最後一個月啦,加油努力

-是日忙碌
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周三 12月 02, 2009 5:51 pm

2009/12/2 星期三

午餐 : 消化餅x1 不知名餅仔x4 杏仁餅仔x1

晚餐 : 白飯一碗 西蘭花 豆腐蒸蛋 金柚半個

運動 : 原地跑1小時

-聽不見也好,看不見也好~~~~生日快樂

-戀愛總是平靜地意外身亡

-情場失意 賭場都失意

-最初減肥既目的就是為了和她今日慶祝生日...但她已經不在了

-最初減肥目的消失後,接著既目的係想出年要瘦d幫朋友做兄弟

-最新的目的,要幾個月後好有型著起套老西做大舅爺

-但~~點解所有目的都要因為別人呢??為了自己就沒有恆心呢

-要每星期至少就更新一次blog

-連續三日都去食麥記,果然要負出沉重代價 Crying or Very sad

-把blog的網址放來了,得閒請參觀一下及留隻字吧
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周五 12月 04, 2009 12:14 am

2009/12/3 星期四

早餐 :牛展拉麵 吉豬一大塊 半塊花生吐司 熱奶茶

午餐:疏打餅4塊

晚餐:太多...不能盡錄

運動:原地跑1小時30分

-是日超忙碌
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周五 12月 04, 2009 4:50 pm

2009/12/4 星期五

午餐 : 珍珠奶茶一杯

晚餐 : (又)暴吃了 clown

-今個星期有望上升2磅... Crying or Very sad

-發現了,我的髮線和全球海洋水位一樣...不停上升 Crying or Very sad

-中年男人的悲哀 Sad

-每次站在鏡子前,也想痛打鏡中人 Evil or Very Mad
回頂端 向下
藤井八雲
L碼美人
L碼美人
藤井八雲

發表主題: 回復: 我是『八十後』?!   我是『八十後』?! - 頁 3 Empty周六 12月 05, 2009 4:30 pm

2009/12/5 星期六

午餐 : No

晚餐 : (再次)暴食

-放縱了一星期

-我的心如水 你不必痴醉

-下星期,希望可以回歸運動場 Rolling Eyes
回頂端 向下

我是『八十後』?!
回頂端 
3頁(共4頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: