小貓子減肥網
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

我的減食及運動記錄

向下 
前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4, 5
發表人內容
瘦子 。SIUDONG
3L碼肥美人
3L碼肥美人
瘦子 。SIUDONG

文章總數 : 159
年齡 : 43
注冊日期 : 2009-04-09

我的減食及運動記錄 - 頁 5 Empty
發表主題: 回復: 我的減食及運動記錄   我的減食及運動記錄 - 頁 5 Empty周六 9月 25, 2010 6:10 pm

好恐怖.... 放肆一排.... 現在居然108 磅 ....
唔舒服之後,就係o甘食食食 ....
加上月餅...
當然...無做運動....
慘了!

10月30日,係一個重要o既日子~
真係好希望o個日自己可以特別好看啊!

距離30號還有一個多月,加上10月1日起,期待的修小腿就會開始,
相信1030那天一定可以瘦身成功的!

1030一定要95磅!
看我的!
決心決定一切!

===========================
25/9 :108 磅
30/10目標:95 磅
要減 13 磅
已減 0 磅
回頂端 向下
瘦子 。SIUDONG
3L碼肥美人
3L碼肥美人
瘦子 。SIUDONG

發表主題: 回復: 我的減食及運動記錄   我的減食及運動記錄 - 頁 5 Empty周六 9月 25, 2010 9:51 pm

25/9 :108 磅
30/10目標:95 磅
要減 13 磅
已減 0 磅
m 11天(完)

早+午:飯一碗半,肉鬆,芝麻,燕麥穅,蘋果一個半,草莓4粒,提子二十多粒
下午:咖啡,好立克,腰果10粒
晚:鮮蝦餛飩8粒
夜:瑪莉餅3片

運動:未病好
回頂端 向下
瘦子 。SIUDONG
3L碼肥美人
3L碼肥美人
瘦子 。SIUDONG

發表主題: 回復: 我的減食及運動記錄   我的減食及運動記錄 - 頁 5 Empty周日 9月 26, 2010 12:11 pm

26/9 :107 磅
30/10一定要95 磅
要減 13 磅
已減 1 磅
m 12天(完)

早+午:奶,mocha,瑪莉餅2片,腰果2粒
下午:日本番薯2個,粉絲什菜
晚:

運動:
回頂端 向下
瘦子 。SIUDONG
3L碼肥美人
3L碼肥美人
瘦子 。SIUDONG

發表主題: 回復: 我的減食及運動記錄   我的減食及運動記錄 - 頁 5 Empty周六 10月 09, 2010 9:25 pm

失策.... 放了日記在首頁
都好,應該有監察作用!
....haha...

經過今天一役...我決定要多元化發展下自己... Twisted Evil
(雖讓係不少方面,我係個天才.... Embarassed ,不過始終其他野都要o力)

其實,口才( 把腦的東西由口表達出來)的問題...一向都係自己個心結...
一個好大的心結....
係不少方面,自己都算幾有自信心的...
暗地裏,口才的問題其實好影響我的自信心...
我總是把問題收收埋埋,要報告就看貓紙,其實無o羊人我這方面甘弱的...
始終可以瞞天過海,所以亦未有全力去解決!

其實上年interview講到o甘,一直係自己個心都有條刺的...
而今天...其實心裏都幾難過的....真的很希望可以解決!

我決定要找方法解決!
要練習好!
看我,我一定會很快有很大的進步!

當然,還有“自己能力範圍能控制到”的 -- 減肥!

看我的!

---------------------------------------------------
開始思考回顧,開始找到問題出係邊到...

1. 通常係以下既情況出問題:
作彙報 / 歸納復述一段文字 / 面試時

一般朋友家人交談,作大講笑,課堂解釋,表達意見~ 係可以的。

2. 問題似乎出現係兩大地方:
記憶文句能力較低 + 錯誤記憶方法 + 處理記憶内容方法錯誤
- 通常死記説話内容,但又極容易唔記得
- 唔知點解,我唔識歸納同内化左D内容,好似其他人o甘記左個大概,再用自己文字轉述出來

3. 改善辦法
- (暫時性,有待找尋更有效的方法):找一些文章/有用的活動内容,理解同記了它,然後用自己言語表達出來
- 找一些議題,歸納並用自己言語講事件一次,詳細些思考,再講出意見
- 找一些議題,歸納並用自己言語講事件一次,立即講出意見
- 找技巧並改善語言組織能力

====================================
9/10 :? 磅
要減 ? 磅
已減 ? 磅
m 25天(完 )

早 :蘿蔔糕3/4件,粥,腸粉,雞排,公仔麵少少,杏汁
午:雞飯+菜+華田
晚:齋

運動:--
回頂端 向下
瘦子 。SIUDONG
3L碼肥美人
3L碼肥美人
瘦子 。SIUDONG

發表主題: 回復: 我的減食及運動記錄   我的減食及運動記錄 - 頁 5 Empty周日 10月 10, 2010 4:18 pm

10/10 :109 磅 pig
要減 14 磅
已減 0 磅
m 26天(完 )

早 :寒天+奶+咖啡+MEJI 蛋白質飲品,魚乾一片
午:奶+MEJI 膠原+蛋白質飲品
晚:酥皮條一件,飲宴

運動:單車

練習練習再練習 Twisted Evil

回頂端 向下

我的減食及運動記錄
回頂端 
5頁(共5頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4, 5

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: